Smutné lásky Ladislava Freje: První manželka emigrovala, Věru Galatíkovou mu vzala rakovina

Osudové ženy Ladislava Freje: S Evelynou Steimarovou nemohl mít děti, Věru Galatíkovou mu vzala rakovina
Zdroj: se souhlasem České televize
Malý pitaval z velkého města: Parta pražských kriminalistů dokáže vyřešit vážné, ale někdy i úsměvné případy.Na některé role se nezapomíná. Na Jiřího Krampola volali i po třiceti letech: "Krejcárek, hlasíme se do služby!"Seriál Malý pitaval z velkého města se inspiroval skutečnými událostmi.Náklady na výrobu seriálu Malý pitaval z velkého města se vyšplhaly na tehdy neuvěřitelných 14 000 000 Kčs.+ 2 fotky+ 3 fotky

Seriál Malý pitaval z velkého města nabízí řadu hereckých hvězd, mezi které patří i Ladislav Frej. Náčelník Břetislav Kubát není jeho jediná “výrazná” role. Úspěch na filmovém a v televizi plátně však střídaly rodinné tragédie i nezdary v milostném životě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 07. 2022 11:00

Malý pitaval z velkého města: Parta pražských kriminalistů řeší vážné i rutinní případy. Někdy jim tuhne krev v žilách, jindy se i zasmějí. Všech patnáct dílů vzniklo na motivy skutečných událostí. Na epizodu Benjamínci ze seriálu Malý pitaval z velkého města se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Osudové ženy Ladislava Freje

Život se s Ladislavem Frejem vůbec nemazlil. Před natáčením Malého pitavala z velkého města ho postihly problémy se slinivkou musel zůstat v nemocnici. Hrozilo, že se kvůli němu bude muset posunout termín produkce. Naštěstí k tomu nedošlo, ale na obrazovce je dobře vidět, jak je pohublý.

O nic veselejší to nebylo ani v jeho vztazích. Svou první manželku, Alenu Sklenarikovou, si bral pouze kvůli těhotenství. Alena pak i se synem Davidem emigrovala do Švýcarska. Druhé manželství s Gabrielovou Wilhelmovou poznamenaly opět zdravotní problémy. V roce 2002 zemřela na rakovinu.

S Evelynou Steimarovou žádné děti neměl, herečka dvakrát potratila, a tak se dohodli na rozchodu. „Chápal to. Já strašně moc toužila po dětech. Měli jsme špatný Rh faktor, problémy s krví, nebyli jsme kompatibilní," řekla po letech SteimarováPak přišla na řadu jeho životní láska Věra Galatíková. Ta mu ale v roce 2007 zemřela na rakovinu plic. Tatáž situace se opakovala i u další partnerky, Gabriely Mrkvicové, kterou skolila rakovina slinivky.

Vzpomínky Ladislava Freje

Jednoho dne u nás zazvonili dva policisté, že naše děti vyhazují z okna na ulici hračky,” prozradil Ladislav Frej pro Blesk. Bydleli na rušné Národní třídě, takže vylomeniny dětí nezůstaly bez povšimnutí.

„Láďa tam dokonce vyhodil i plechová kamínka, co měla Kristýna pro panenku. To mohlo skončit pěkným průšvihem. Nebo jsme přišli domů a na podlaze byla vypálená díra. Děti chtěly zkusit, zda se náš pes bojí ohně stejně jako vlci," vzpomíná Frej. A dodává, že jeho partnerka Věra Galatíková těžce nesla, když je musela opouštět kvůli divadlu. Ale rychle si zvykly na nový režim.

Syn mu zachránil život

Aby toho nebylo málo, Ladislav Frej se musel vyrovnat s vážnou duševní chorobou svého syna Ladislava. Podle deníku Blesk mu byla diagnostikována schizoidní porucha osobnosti. To ho donutilo přerušit hereckou dráhu. Přesto byl natolik při smyslech, že dokázal svému otci jednou zachránit život.

Ladislav Frej starší totiž trpěl velmi nenápadnou poruchou. V noci chrápal, a pak najednou přestal dýchat. To trvalo minutu, poté se vše vrátilo do normálu. Tento stav se ale během noci opakoval třeba osmkrát, což mělo vliv na mozek i srdce. A právě jeho syn ho na toto upozornil. Lékaři pak herci odstranili část měkkého patra, což nebezpečí zástavy dechu odstranilo.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Ladislav Frej

Ceskatelevize.cz: Lidé: Ladislav Frej st.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články