Ultimátum: Divákům vadí český dabing a nuda ve stylu 10 let starých německých detektivek

Ultimátum: Divákům vadí český dabing a nuda ve stylu 10 let starých německých detektivek
Zdroj: se souhlasem České televize
Ultimátum: Policejní vyjednávač Dan Andrik (Ján Koleník) se jednoho dne octne ve složité situaci.Únosce Korňan (Milan Bahul) obsadí oddělení kardiochirurgie, kde leží ministr obrany. Ale to není všechno.V nemocnici se octne také Danova těhotná přítelkyně Lenka Naušová (Ester Geislerová).Lenčinu maminku si zahrála Alena Mihulová.+ 6 fotek+ 7 fotek

Akční seriál Ultimátum vznikl ve spolupráci České televize a slovenské TV Joj. Díky tomu se může pochlubit mezinárodním obsazením, vedle Ester Geislerové je zde k vidění Ján Koleník, Milan Bahul, Miroslav Etzler nebo Diana Mórová. Tím ale podle diváků výčet pozitiv končí.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 04. 04. 2022 10:30

Ultimátum: Policejní vyjednavač Dan Andrik (Ján Koleník) se octne ve svízelné situaci. Když jistý Korňan (Milan Bahul) vtrhne na oddělení kardiochirurgie a zajme několik rukojmích, v nemocnici je i Danova těhotná přítelkyně Lenka Naušová (Ester Geislerová). A navíc se do toho zamotají nejvyšší patra politiky. Akční seriál Ultimátum vysílá Česká televize každou neděli ve 20:10.

Český dabing slovenských herců v seriálu Ultimátum

Rok 2022 se v českých televizích nese ve znamení krimi, ať už jde o úspěšné a kvalitní Devadesátky a Vražedné stíny, nebo slabší Stíny v mlze a už zrušenou Šéfku. Ultimátum jde v jejich stopách, ale zároveň představuje mírné osvěžení, neboť se pouští do akčního žánru, což u nás není zvykem. Když k tomu přičteme Ester Geislerovou a slovenské fešáky Jána Koleníka, Milana Bahula nebo Marka Igondu, není divu, že se podle informací specializovaného webu Mediaguru na první díl Ultimáta podívalo 1,2 milionu lidí.

Druhá věc ovšem je, jak tito diváci seriál Ultimátum hodnotí. „Trapně křečovité, přehnaně vypjaté, místy směšné (syn ministra Miloš - WTF?). Všichni po sobě neustále ječí, mají nervy, stres, nikdo se tam nechová přirozeně. A ten cz dabing tomu asi taky nepřidá na kvalitě..." píše Eleanor05 na fanouškovském webu ČSFD.cz.

Velké části diváků vadí, že byl původně ve slovenštině natočený seriál nadabovaný do češtiny. „To už jsme na tom vážně tak zle, že nemůžeme odvysílat slovenskou věc v originále???" ptá se hwnd. A dodává, že právě dabing dává Ultimátu finální polibek smrti.

Reakce na akční seriál Ultimátum

Nevím, proč se v poslední době Češi a Slováci rozhodli točit krimi projekty ve stylu 10 let starých německých detektivek, ale doufám, že tahle móda brzo přejde. Klasicky rádoby americká kamera a zmatené střihy, k tomu hloupé dialogy a zoufale nezajímavý příběh," vystihuje MiniMinion další slabinu Ultimáta. Už od první scény, která sice měla být efektní, ale úplně nekoresponduje s dějem, je to celé tak trochu zmatené. Jako kdyby bylo důležitější to, jak seriál vypadá, než jeho příběh. A to u produkcí České televize nebývá zvykem.

V záplavě negativních reakcí se ale přece jenom objevují i pozitivní střípky. „Řemeslně nadprůměr - celovečerní kamera, hudba jak z prvoligového amerického velkofilmu..." píše třeba mira007. A někteří diváci si vedle technického zpracování pochvalují i budování napětí a jsou zvědaví, jak to všechno bude dál.

Zdroje informací:

ČSFD.cz: Ultimátum

Ceskatelevize.cz: Ultimátum

Mediaguru.cz: Seriál Ultimátum zahájil jako nedělní jednička

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články