Rozhádaná Vražda v hotelu Excelsior: Mezi Marvanem a Kopeckým panovala zlá krev

Rozhádaná Vražda v hotelu Excelsior: Mezi Marvanem a Kopeckým panovala zlá krev
Zdroj: Václav Jirsa / Právo / Profimedia

Ani natáčení Vraždy v hotelu Excelsior, tedy dalšího kriminálního dobrodružství policejního rady Vacátka, se neobešlo bez potíží. Marvan opět dostál pověsti bručouna a hádal se s Kopeckým. Kdyby jejich spory neutnul režisér, kdo ví, jak by to celé skončilo...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 03. 2021 12:00

Kdo v hotelu Excelsior zavraždil Danu Matoušovou? Podezřelí jsou zaměstnanci i hosté. Vyšetřování se ujímá inspektor Brůžek, jeho kolega Bouše, a hlavně vrchní rada Vacátko. K jakým překvapivým odhalením se během pátrání po vrahovi dostanou? Na Vraždu v hotelu Excelsior z roku 1971 se můžete podívat dnes ve 20:00 na CSFilmu.

Kopecký versus Marvan

Mezi Jaroslavem Marvanem a Milošem Kopeckým to na place pěkně jiskřilo. Ti dva si spolu prostě nesedli. Marvan si kvůli nikomu nebral servítky a vše říkal na rovinu. Zkrátka co na srdci, to na jazyku. Kopecký si to však, jako jeden z mála, nenechal líbit. A problém byl na světě. Marvan totiž nebyl zvyklý na to, aby mu někdo odporoval.

„Nakonec jsme to vyřešili tak,” prozradil režisér Jiří Sequens St., že Jaroslav Marvan chodil točit ráno, nezkoušel totiž v divadle, a Kopecký odpoledne. Pak se to spojilo dohromady. Marvan si však přesto neodpustil poznámky, že by měl u toho jeho herecký kolega přece jenom být.“

Zdvojený Lipský senior

Jako komparzista si ve filmu přivydělal i otec slavných sourozenců Lubomíra a Oldřicha Lipského. Během jedné scény si stoupl za Marvana. Když se o něco později točilo to samé, ale z jiného úhlu a s Kopeckým, neboť ten se s Marvanem nesnesl před kamerou, Lipský senior se znovu nachomýtl na place a tentokrát se postavil za něj.

Naštěstí jsme si toho všimli a vysvětlili mu, že to takto nejde. Vypadalo by to pak tak, že přeskakuje z jednoho obrazu na druhý,” vzpomíná na neposlušného komparsistu režisér Jiří Sequens St. pro deník Aha!

Přátelství s Filipovským

Marvan si během natáčení nejvíce rozuměl s Františkem Filipovským. Chovali k sobě vzájemnou úctu. Byli to oba velcí profesionálové, kteří byli vždy perfektně připraveni,” dodal Sequens. Bavilo je drbat a probírat tehdejší hereckou mládež.”

Kromě drbání měl ale rada Vacátko podivnou zálibu. Když se ve studiích Barrandova přesunoval nábytek, zjistilo se, že jsou pod deskou jednoho stolu nalepené hašlerky. O něco později se zjistilo, že měl tento nešvar na svědomí právě Marvan.

Zdroje informací:

CS Film: Vražda v hotelu Excelsior

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články