Vražedné stíny: Ondřej Vetchý za mřížemi je výtečný, divákům ale vadí, že herci mumlají

Vražedné stíny: Ondřej Vetchý za mřížemi je výtečný, divákům ale vadí, že herci mumlají
Zdroj: se souhlasem Česká televize/Yan Renelt
Alan Kreiner (Ondřej Vetchý) doprovází svého kolegu Bohdana na tajnou schůzku s informátorkou. Nedopadne to dobře a Alan má na krku podezření z vraždy. Z nesnází mu pomáhá bývalý policista Michal (Martin Finger) a záhadná Eva (Nikita Machytková).Vražedné stíny jsou hlavně o souboji s prohnilými policisty. Proti Alanovi (Ondřej Vetchý) se spiknou i jeho kolegové.Když se Alan Krainer (Ondřej Vetchý) octne za mřížemi... ...skončí ve společnosti těch, které celý život pronásledoval.+ 6 fotek+ 7 fotek

Vražedné stíny, dvojdílný kriminální film s Ondřejem Vetchým v roli policisty neprávem obviněného z vraždy, přináší pohled do zákulisí šedé zóny. V té se prolíná vysoká politika, byznys a mafie.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 21. 02. 2022 11:30

Vražedné stíny: Alan Kreiner (Ondřej Vetchý) doprovází svého kolegu Bohdana na tajnou schůzku s informátorkou. Mají dostat informace o nekalé činnosti lidí z policejního sboru. Jenže než k tomu dojde, na místě se objeví maskovaný střelec a Bohdan je smrtelně zraněn. Stín podezření padne na Alana. Dlouho ale ve vězení nepobyde, na svobodu mu pomůže advokát Lindner (Miroslav Donutil), o němž je známo, že pracuje jen pro velké ryby. Alan se rozhodne přijmout jeho pomoc, aby zjistil, kdo za tím vším stojí... Dvojdílné kriminální drama Vražedné stíny vysílá ČT 1 v neděli ve 20:10.

Vražedné stíny s Ondřejem Vetchým

Po výtečném krimi seriálu Devadesátky pokračuje Česká televize v neděli večer příběhem osamělého policisty, proti kterému se spiknou vlastní kolegové. Vražedné stíny vznikly podle románu Počmárané nebe od Petry Bačovské a mají vskutku hvězdné obsazení - Ondřej VetchýTomáš TöpferMiroslav DonutilMarek Vašut. Tyto tváře přilákaly k televizím téměř 1,7 milionu diváků. Podle údajů webu Mediaguru to bylo čtyřikrát víc, než zaznamenal konkurenční film Harry Potter a Relikvie smrti - část 2.

A co vlastně soudí diváci o Vražedných stínech? „První díl navnadil a zároveň potvrdil, jak roste kvalita díla s kvalitou realizačního týmu (především režiséra)," píše golfista na filmovém webu ČSFD.cz. Projekt režíroval Jiří Svoboda, který má za sebou třeba Atentát (1997) nebo Sametové vrahy (2005).

Pan mistr režisér Jiří Svoboda pořád umí. Seděl jsem 90 minut se zatajeným dechem a neodlepil oči od obrazovky. Jsem nadšený. A jak Ondřej Vetchý zahrál tu návštěvu ve vazební věznici - úplně uvěřitelný a mistrovský výkon!!!" dodává narenta.

Miroslav Donutil ve Vražedných stínech

Ne všem divákům ovšem Vražedné stíny ulahodily. Třeba marhoul jim vyčítá nereálnost scény resuscitace dítěte. „Spackaná scéna, která nemohla být konzultovaná s myslícím, erudovaným lékařem, stačila na rozladu, která mě už více neopustila. Významy termínů resuscitace X defibrilace, postup a délka resuscitace dítěte, to vše jsou drobnosti, rovnající se střelbě do vlastní nohy a divák nemusí být hnidopich z oboru, aby vyčetl, že tohle šlo natočit jinak, klidně v náznaku, bez záběrů do sanitky, ale seriózně." Dodává také, že herci, byť jsou kvalitní, špatně artikulují. To je hodně častá výtka.

Pozitivní ohlasy však převažují, diváci chválí především Ondřeje Vetchého, ale také Miroslava Donutila. Ten si zahrál prvoligového advokáta Lindera, který nespravedlivě obviněnému Alanovi pomáhá. Ovšem ne úplně nezištně... Jak nakonec jednotlivé dějové linie Vražedných stínů do sebe zapadnou, uvidíme příští neděli na ČT 1.

Zdroje informací:

Česká televize: Vražedné stíny

ČSFD.cz: Vražedné stíny

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články