Zoufalé ženy dělají zoufalé věci: Proti tomu je i Žena za pultem mistrovské dílo, říkají diváci

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci: Českou variaci Bridget Jones nezachránila ani Klára Issová
Zdroj: se souhlasem FTV Prima
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci: Olga (Klára Issová) má dost života v obci Pecka, a tak se po maturitě vydá do Prahy.Povede se jí najít štěstí a naplnit velkolepé milostné plány? Doma se jí v této oblasti totiž moc dobře nevedlo.Olga sice v Praze potká Ondru (Matouš Ruml), lásku svého života, ale tak jednoduché to s ním mít nebude...Komedii Zoufalé ženy dělají zoufalé věci natočil Filip Renč podle stejnojmenné debutové knihy Haliny Pawlowské.+ 2 fotky+ 3 fotky

Halina Pawlowská a Filip Renč stvořili komedii Zoufalé ženy dělají zoufalé věci s Klárou Issovou v roli dívky, která se přestěhuje do Prahy za lepším milostným životem. Snímek, který se považuje za českou verzi příběhů Bridget Jones, je podle ČSFD.cz 188. nejhorším filmem historie...

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 20. 08. 2022 09:00

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci: Olga (Klára Issová) má možná až příliš bujnou fantazii, proto je jí rodná obec Pecka příliš malá. Po maturitě se přestěhuje do Prahy, aby naplnila své milostné ambice. A opravdu, jednoho dne jí do cesty vejde ON. Jenže ON je také promiskuitní chlap a Olga na to záhy přijde... Komedii Zoufalé ženy dělají zoufalé věci uvede Prima v neděli ve 20:15.

Zoufalé ženy podle Haliny Pawlowské

Komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci vypadala papírově mimořádně slibně. Vznikla podle stejnojmenné knížky Haliny Pawlowské a režie se ujal Filip Renč. A podle údajů specializovaného webu Kinomaniak se na ni do kin přišlo podívat 189 955 lidí. Co si myslí někteří z nich?

Zoufalost na druhou. Zase tu máme klasické hledání toho pravého životního partnera, než se k němu prokoušeme, párkrát se i zastydíme. Hlavní hrdinka s permanentně vyjeveným kukučem je totiž nesympatická a sebelítostivá trubka, takže fandit jí bude sakra obtížné. Litovat holt těžko můžeme někoho, jenž zničehonic padá na kole přes řídítka, vyklápí se vlastní hloupostí z lodičky nebo vysypává obsah své kabelky do záchodové místy. Navíc vše okolo včetně vlastních nedostatků otravně glosuje. Hrajeme si na variaci na Bridget Jones, ovšem ta byla někde úplně jinde," píše na castor na fanouškovském webu ČSFD.cz, kde komedie získala hodnocení 20 % a momentálně je 188. nejhorším filmem všech dob.

Miluju Kláru Issovou, ale tohle se fakt nedá. Viděl jsem pracovně asi 30 minut a je to asi to nejhorší, co kdy naše kinematografie vyprodukovala. Proti tomu je i Žena za pultem mistrovské dílo," dodává sharky.

Zoufalé ženy s Klárou Issovou a Alicí Bendovou

Díky Kláře Issové dokážou diváci občas vzít snímek Zoufalé ženy dělají zoufalé činy na milost, i když se obvykle vydrží koukat jenom několik minut. I to jim ale stačí, aby si všimli třeba to, že herečka vypadá pořád stejně. A je jedno, kolik je v dané scéně její postavě let. Jestli 18, nebo dvakrát tolik...

Alice Bendová začíná hrát matky 30tnic? A to není to nejšílenější! Ale trefovat se je snadné. Našla jsem i něco pozitivního. Klára Issová je úžasná v obou polohách, sexy holky i trapné zoufalky, moc mile mě překvapila. Dále mi bylo blízké, že jako single se po jisté době stáváme komickými figurkami všichni. Počet zklamání z nás dělá stále méně okouzlující dívky. Ale jde s tím něco dělat, to je pozitivní. To se ale nedá říct o pocitech při sledování českých Zoufalek," uvádí třeba Mikita.

Jenže těch pozitiv je na filmu jako šafránu. Snaží se inspirovat příběhy Bridget Jones, nebo klasikou Kdopak to mluví, ale moc to nefunguje. Snímek jako kdyby neměl hlavu ani patu. Trefně to pojmenovává třeba filmový fanoušek s přezdívkou Dr. Hawkeye: „Herci občas hrají civilně a občas hystericky přehrávají. Proč? Nikdo neví. Olze se v různých metamorfózách zjevuje Pavel Kříž, ale netušíme proč. Neustále zakopává, padá z barové stoličky, lodi, kola... divák tápe, zda není nějak mentálně či fyzicky postižená. Jak jinak si krom pádů vysvětlit její hysterické promluvy, záchvaty a vlastně i neschopnost se pohybovat? A nebo prostě jen sedět. Na druhou stranu nemá problém vystudovat psychologii, při tom ale není schopná bazální mezilidské (a mezigenderové) komunikace."

Zdroj informací:

ČSFD.cz: Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články