5 nejlepších receptů z jahod: Nepečený dort, kynuté knedlíky s tvarohem i pudinková buchta

Nepečený dort s tvarohem, panna cotta s jahodami, křehký tvarohový koláč, kynuté knedlíky a propadlá pudinková buchta. Vyberte si jeden z pěti báječný receptů s jahodami.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 19. 06. 2022 15:30

Nepečený dort s tvarohem a jahodami

Jahody jsou báječné v dortech, které prozáří svou výrazně červenou barvou. Hodí se k nim mléčné produkty, jako tvaroh, zakysaná smetana, šlehačka a mascarpone. Takový je i osvěžující nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé, který je plný šťavnatých a sladkých kousků ovoce.

Panna cotta s jahodami

Jde o klasický italský dezert, který přináší nádech dovolené u moře. Panna cotta si přímo žádá jahody. Spojení smetanové chuti se sladkostí a lehkou nakyslostí jahod překoná jen máloco. A věděli jste, že panna cotta vlastně znamená vařená smetana? Přestože to zní jednoduše, v každém regionu mají svou verzi a všechny jsou báječné. Stejně jako náš recept.

Křehký tvarohový koláč s jahodami

Vypadá báječně na řezu a ještě lépe chutná. Křehký tvarohový koláč trochu klame tělem, neboť drobenka zakryje jahody. Ale nedejte se zmást, na řezu se hezky ukáže jeho struktura a chutné jahůdky vykouknou. A k tomu tvarohová náplň na tenoučkém korpusu z křehkého máslového těsta, která je posypaná máslovou drobenkou...

Kynuté jahodové knedlíky

Podáváme je posypané strouhaným tvarohem, cukrem a polité máslem, ale sluší jim také šlehačka. Kynuté jahodové knedlíky představují chutný způsob, jak zpracovat čerstvé ovoce. Lze využít i mražené jahody, z přebytků, které nám zůstanou po bohaté sezoně.

Propadlá pudinková buchta s jahodami

Její kyprý korpus je plný vanilkového pudinku a výtečných jahod. Vše je ještě schované pod lahodnou čepičkou ze zakysané smetany a kakaa. Na propadlé pudinkové buchtě s jahodami je zajímavý také dvoubarevný korpus, který docílíme tím, že do poloviny těsta vmícháme kakao.

Související články

Další články