Fit a krásnátestovánísoutěže

Jak zabránit rychlému hnědnutí banánů: Vyzkoušejte skvělý trik

Thumbnail # Jak zabránit rychlému hnědnutí banánů: Vyzkoušejte skvělý trik

Zdroj:Pixabay.com

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Banány, které skončily v koši dřív, než jsme je stačili oloupat, by řada z nás už ani nezvládla spočítat. Tohle ovoce zkrátka hnědne rychleji, než je nám milé. Obvykle je tak musíme sníst velmi rychle, aniž bychom na ně třeba zrovna měli chuť. Dá se s tím něco dělat?

Jana Jánská 30. května 2020

Asi tušíte, jaká je správná odpověď. Dá. Jenom musíte učinit malé opatření, díky kterému by banány měly vydržet chutné (a vábné na pohled) i několik dní. Stačí totiž jejich stopku obalit do potravinové fólie.

Thumbnail # Jak na octomilky. Tři domácí pasti, která z nich funguje nejlépe?
Mohlo by Vás zajímat:

Jak na octomilky. Tři domácí pasti, která z nich funguje nejlépe?

Zákaz etylenu

Jde o to, že potravinová fólie zpomalí šíření etylenového plynu, který banány přirozeně při dozrávání vylučují. Bez ní se plyn dostane do dalších částí ovoce – a urychlí jeho zrání.

Ze stejného důvodu se vyplatí rozdělit celý trs a omotat každou stopku banánu zvlášť. Etylen tak „nenapadne“ další banány.

Tento trik nezamezí zrání banánů, ale zpomalí ho tak, že si svůj banán budete moct vychutnat v pravý čas.

Thumbnail # Grilované ovoce: Jak na šťavnatý ananas s chilli nebo banán s medem a skořicí
Mohlo by Vás zajímat:

Grilované ovoce: Jak na šťavnatý ananas s chilli nebo banán s medem a skořicí

 

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články

Zavří­t reklamu