Zpěvačka Kamila Nývltová: Prababička pracovala v zámecké kuchyni, já dnes peču i půl tuny cukroví

Zpěvačka Kamila Nývltová: Prababička pracovala v zámecké kuchyni, já dnes peču i půl tuny cukroví
Zdroj: Herminapress
Byl to právě muzikál Kleopatra, kde na sebe Kamila Nývltová po úspěchu v pěvecké soutěži X Factor upozornila širokou veřejnost.Kamila Nývltová jako Kleopatra se svými rodiči.V muzikálu Drákula se Kamila potkává s Evou Burešovou (vpravo).Muzikál Drákula dodnes uvádí Hudební divadlo Karlín.+ 8 fotek+ 9 fotek

Zpěvačka Kamila Nývltová (33) letos provází čtenáře Lifee.cz pečením vánočního cukroví, proto jsme se jí zeptali také na její vlastní příběh. Vypráví, jak se k pečení dostala, které druhy cukroví jsou sázkou na jistotu a jak bohatou tradici má vánoční cukroví v její rodině. Věděli jste, že její prababička pracovala v zámecké kuchyni?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 09. 12. 2022 12:00

Kamila Nývltová (33), která pochází z Podkrkonoší, říká, že k pečení byla vedená odmalička, protože v rodině má velkou tradici. „Když se peklo na Vánoce, scházeli jsme se celá rodina - teta, sestřenky, mamka, a potom jsme si to cukroví rozdělovaly do krabiček," vzpomíná muzikálová zpěvačka, která si letos splnila dlouholetý sen a vydala vlastní kuchařku Na plech s Kamilou.

Prababička pracovala v zámecké kuchyni

Osmdesát procent receptů, které v její knížce najdete, je rodinné stříbro, jehož historie sahá až do 19. století a možná ještě dále. „Moje prababička pracovala v zámecké kuchyni, kde se určitě mnohé naučila, a myslím, že hodně receptů pochází právě z té doby," vysvětluje Kamila.

„Recepty jsou tedy ozkoušené, máme je rádi a dělají se u nás roky. Ale jsou tam i novinky, jako třeba Pavlova nebo jiné věci z moderní cukrařiny," poukazuje zpěvačka a dodává, že nejraději mají doma vanilkové rohlíčky nebo slepovaná kolečka, po kterých se každoročně zapráší. Právě recept na vanilkové rohlíčky také Kamila sdílela se čtenáři Lifee.cz.

K cukrařině přišla Kamila Nývltová díky pandemii

O tom, že by se mohla stát cukrářkou, snila Kamila dlouho, ale teprve během pandemie koronaviru se svému koníčku začala věnovat naplno a profesionálně. Do té doby pekla jen na rodinné oslavy„Nemohla jsem zpívat, nemohlo se dělat skoro nic. Začala jsem u nás nabízet malé dortíky a byl o ně zájem," vzpomíná jedna z našich nejúspěšnějších muzikálových zpěvaček, která si v té době založila firmu Homemade by Kamila.

Kamila Nývltová peče až půl tuny cukroví ročně

„Potom přišla první svatba sestřenky a začala jsem dělat první várku vánočního cukroví. První rok to bylo 200 kilo, později už půl tuny, konkrétně 535 kilo. Do toho se hrnuly objednávky na oslavy nebo svatby," šokuje Kamila vysokými čísly, která si pochopitelně žádala také profesionální podmínky. Domácí trouba definitivně přestala Kamile Nývltové stačit, a tak si rovnou pronajala pekárnu.

Pořád to směřuje k tomu, že bych si otevřela kamennou prodejnu nebo kavárnu, ale to je ještě hudba budoucnosti,” zasní se talentovaná cukrářka, jejíž osvědčené vychytávky na vánoční cukroví můžete po celý advent sledovat na Lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články