10 slavných českých čahounů, kteří nás rozpálí víc než tropická vedra

10 slavných českých mužů, jejichž výška se točí kolem dvou metrů: Roman Zach, Vojta Dyk, Jan Čensky a kdo další?
Zdroj: Herminapress
Herec a filmový producent Petr Jákl měří podle údajů Googlu 199 cm.Herec Roman Zach přiznává, že život s 204 cm výšky mu značně komplikuje natáčení a o práci už kvůli své výšce také přišel.Takhle převyšuje své kolegyně herec Pavel Šimčík, který měří 205 cm a v jednom z rozhovorů uvedl, že nosí boty velikosti 50. Zpěvák Vojtěch Dyk měří 196 cm. Jeho manželka Tatiana Dyková měří o 36 centimetrů méně. + 6 fotek+ 7 fotek

Herec Roman Zach tvrdí, že o spoustu práce přišel právě kvůli své netypické výšce. Měří totiž přes dva metry. Redakce Lifee.cz pro vás vybrala dalších devět českých krasavců, kteří také disponují nadprůměrnou výškou. Kolik centimetrů asi měří Vojtěch Dyk?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 06. 2022 08:00

Vysocí muži mají u žen bezesporu úspěch a podle průzkumu v redakci Lifee.cz je to dáno zkrátka tím, že jejich postava vzbuzuje respekt a někdy až posvátnou bázeň. Že může být výška i na obtíž, ví své herec Roman Zach, miláček žen ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Tvrdí, že v minulosti mu právě kvůli netypickému výškovému rozdílu dokonce odmítli dát roli - a historie se možná bude opakovat. Jeho syn Prokop totiž po otci zdědil nejen herecké nadání, ale právě i tu výšku. Kteří další slavní vysocí muži nás fascinují? Podívejte se do naší fotogalerie. 

Vojtěch Dyk (36)

Zpěvák Vojtěch Dyk měří úctyhodných 196 cm, takže bez čtyř centimetrů rovné dva metry. V partnerských vztazích mu výška zřejmě nepřekáží, protože od jeho manželky, herečky Tatiany Vilhelmové Dykové (43) ho podle Googlu dělí celkem 36 centimetrů.

Jan Čenský (61)

Nezdá se to, ale ani romantický gentleman, herec a moderátor Jan Čenský není žádný malíček. Měří 189 cm. Možná to byla právě výška, díky které před lety zabodoval u své ženy Dany. Podle serveru Expres se totiž o její přízeň ucházel zuřivě jako lev: „Nebudete mi věřit, ale vybral jsem si ji já. Tedy vybral… Zaujala mě, ale její nejlepší kamarádka mě varovala: ,Nedělej si nárok. Na tu nemáš.‘ A to rozhodlo. To jsem tak nemohl nechat,“ přiznal se Jan Čenský.

Roman Zach (49)

Herec Roman Zach měří 204 cm a patří mezi nejoblíbenější krasavce z českých seriálů. Jak ovšem přiznal magazínu Sedmička, jeho neobvyklá výška občas dokáže pořádně zkomplikovat natáčení. Kostymérky pro něj horko těžko shánějí oblečení a některé záběry je nutné točit v sedě, aby se vyrovnal výškový rozdíl. Já s tím problém nemám, to mají jiní se mnou,“ tvrdí s úsměvem Zach.

Výšku po něm ovšem zdědil také jeho syn Prokop (16), který už hrdě kráčí ve šlépějích svého otce a také se věnuje herectví. Je tedy nasnadě, že synek bude během natáčení komplikovat práci dalšímu týmu na place. Má asi 193 cm a doufám, že se to už zastaví, přál bych mu, aby nešel přes dva metry. Je pak problém všechno sehnat, i boty,“ říká o Prokopovi Roman Zach v rozhovoru pro Super.

Já jsem o spoustu práce přišel, třeba proto, že partnerka měřila 160 cm. A ačkoliv mně se líbí menší holky, muselo by se to točit na dvě kamery. A kdyby se na mě ta holka dívala, vypadalo by to, že se dívá na Měsíc a já že se zase koukám na boty. Vypadá to komicky,“ prozrazuje smutnou pravdu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články