20 let Harryho Pottera: Rupert Grint má před sebou životní roli, stal se otcem

20 let Harryho Pottera: Rupert Grint má před sebou životní roli, stal se otcem
Zdroj: Showpix
Takhle to před 20 lety všechno začalo. Emma Watson na svém Instagramu píše, že Harry Potter byl jejím domovem a rodinou. A do této rodiny patřili také Daniel Radcliffe a Rupert Grint.A takhle vypadali Daniel Radcliffe, Emma Watson a Rupert Grint o řadu let později na premiéře posledního dílu série - Harry Potter a Relikvie smrti - část 2.Rupert Grint chodí od roku 2011 s herečkou Georgií Groome. Loni se jim narodila dcerka Wednesday.Malá Wednesday Grint přišla na svět 7. ledna 2021. Rupert si kvůli ní i založil účet na Instagramu.+ 1 fotka+ 2 fotky

Rupert Grint, který si v sérii filmů o Harrym Potterovi zahrál Rona Weasleyho, se teď soustředí na možná největší roli svého života. Před rokem se stal otcem, když jeho dlouholetá přítelkyně Georgia Groome přivedla na svět holčičku s neobvyklým jménem Wednesday.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 15. 01. 2022 11:00

Role Rona Weasleyho se Rupert Grint už nikdy nezbaví. Zpočátku neohrabaný kamarád Harryho Pottera s výrazně ryšavou kšticí, který působil jako komická figurka, se v průběhu osmidílné série stal vyspělým mladým mužem a zdatným bojovníkem proti Voldemortovi. Jak se Grintovi zatím vedlo ve skutečném životě?

Rupert Grint v Harrym Potterovi

Narodil se 24. srpna 1988 v britském Essexu a postupně mu přibyli další čtyři sourozenci, což představuje dobrou průpravu na roli Rona Weasleyho, který také pochází z velké rodiny. Rupert ovšem jako malý kluk snil spíše o tom, že se stane prodavačem zmrzliny.

Ovšem už na základní škole mu učarovalo divadlo. Mezi nejpamátnější role řadí rybu z představení Noemova archa. Než získal roli Rona Weasleyho, nikdy nehrál profesionálně, objevoval se ve školních hrách nebo v amatérských souborech. Pak v šestnácti letech školu opustil, protože ho prý nikdy moc nebavila, a soustředil se pouze na hraní. To už byl jednou z hlavních postav série o Harrym Potterovi.

Rupert Grint otcem

Přestože hrál Rona Weasleyho ve všech osmi filmech o Harrym Potterovi, většinu z nich ve skutečnosti nikdy neviděl. „První tři jsem pravděpodobně viděl na premiéře, ale poté jsem je přestal sledovat,“ řekl Grint pro magazín Variety. „Ale teď, když mám dceru, asi na ně budu muset podívat s ní.“ To ovšem ještě chvíli potrvá, neboť Wednesday přišla na svět 7. ledna 2021.

Pro Grinta je rodičovství ohromná změna, protože, jak sám říká, není moc dobrý v rozhodování. „I když si objednávám jídlo s sebou, opravdu mě to stresuje." Když pro News24 popisoval, jaké to bylo stát se otcem, řekl, že nemohl spát, neboť neustále kontrolovat, jestli dcera dýchá. „První noc byla prostě děsivá. Myslím, že když jsem byl malý, lidé vždy o dětech říkali, že zemřely ve spánku. Takže jsem si myslel, že spánek je opravdu nebezpečná věc.

Když dojde na otázku, jak si mladá rodina vede uprostřed pandemie covidu, Grint připouští, že jde vlastně o požehnání v přestrojení. Můžou všechen čas věnovat jen sami době. Jen pro Wednesday to je prý asi trochu divné, protože zatím neviděla žádné lidi kromě rodiny...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Rupert Grint

Variety.com: ‘Servant’ Star Rupert Grint on M. Night Shyamalan and HBO Max’s Possible ‘Harry Potter’ Series

News24.com: Rupert Grint admits his first night as a dad was 'terrifying'

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články