8 nejslavnějších mužů Brooke Shields: Travolta se jí bál dotknout, o panenství ji připravil Superman

8 nejslavnějších mužů Brooke Shields: Travolta se jí bál dotknout, o panenství ji připravil Superman
Zdroj: Showpix

Herečka Brooke Shields (56) nikdy neměla o vztahy nouzi. Do světa showbyznysu pronikla už jako velmi mladinká a díky své kráse neunikla pozornosti příslušníků opačného pohlaví. Okouzlit dokázala nejen krále popu, ale třeba i slavného tenistu. Bohužel ani s jedním se té pravé lásky nedočkala. Ta ji potkala až ve zralém věku.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 16. 12. 2021 09:15

Hrdinka Modré laguny to neměla nikdy jednoduché. Až do roku 2012 jí řídila život přehnaně ambiciózní matka Teri. Už když se Brooke narodila, vzala si nepříliš úspěšná herečka do hlavy, že z ní udělá hvězdu.

Brooke Shields měla dlouho strach ze sexu

V 11 měsících tak dcerku prosadila do reklamy na mýdlo, v deseti letech jí dovolila nafotit nahé snímky pro Playboy, v 11 hrát dětskou prostitutku, ve 14 pózovat pro Vogue a když se okatá brunetka konečně dostala do věku, kdy mohla legálně randit s chlapci, Teri nevynechala jedinou příležitost, jak jí dohodit nějakého slavného lamače dívčích srdcí. Třeba John Travolta by mohl vyprávět...

Brooke se díky matce stala nejen úspěšnou modelkou a dětskou filmovou hvězdou, ale i jednou z nejznámějších tváří 80. let. Štěstí v soukromém životě jí to ale nepřineslo. Pěstovala spíše krátkodobé vztahy a dlouho měla strach ze sexu. Na něj jí prý chybělo sebevědomí a také se bála, aby jí maminka nevyčinila, že ztratila panenství s nesprávným mužem.

Na delší dobu se usadila až s tenistou Andrem Agassim, kterého si vzala roku 1997, a rodinu založila v podstatě až "na stará kolena" s producentem Chrisem Henchym. A kdo další proplul náručí pohledné divy?

Scott Baio (1978)

Oba byli dětskými star a idoly teenagerů, takže když se spolu objevili na veřejnosti, automaticky je považovali za pár. Shields ale po čase přiznala, že jejich schůzky probíhaly jen na oko a Baio zdvořile přitakával, že byli jen kamarádi. Jen aby...

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Brooke Shields Fanpage (@brookeshields_fp)

Michael Jackson (1978 - 1993)

O tomhle vztahu se čile spekuluje dodnes. Nikdo vlastně netuší, jak to mezi nimi ve skutečnosti bylo. Seznámili se v době, kdy bylo Brooke 13 a Michaelovi 19. Oba byli nuceni předčasně dospět, takže si měli o čem povídat. "Spolu jsme se cítili v bezpečí," přiznala herečka, kterou prý král popu dokonce opakovaně požádal o roku a chtěl s ní adoptovat dítě.

O žádný extra vášnivý vztah ale nešlo. Užívali si spolu toho, čeho se jim v životě nedostalo, a to bezstarostnosti dětství a dospívání. "Koukali jsme na filmy, jedli sladkosti a smáli se různým volovinám. Milovali jsme se, ale nebylo na tom nic romantického," prohlásila záhadně Brooke.

John Travolta (1981)

Oba za sebou měli první úspěšný film, když se Teri rozhodla, že tyhle dva dá prostě dohromady. Co na tom, že její dceři bylo teprve šestnáct, zatímco Travoltovi sedmadvacet. Ač vztah těch dvou zůstal v platonické rovině, oba herci přiznali, že se do sebe zamilovali. "Z Brooke vyzařuje božství. Je taková nezkažená, takže nechcete, aby jí někdo ublížil nebo jí řekl něco špatného. Je prostě jedinečná," rozplýval se Travolta v době, kdy spolu "chodili".

George Michael (1985)

"Tohle byla jednostranná záležitost," popsala Brooke svůj vztah se slavným zpěvákem, který se později veřejně přiznal k homosexualitě. Není žádným překvapením, že mladičkou herečku mu už jako čtrnáctiletou představila její matka. A Michaelovi padla do oka. O pár let později při společném pobytu v Chicagu ji proto pozval na romantickou večeři na střeše hotelu a posléze ji požádal o další schůzku. Herečka si to celé mylně vyložila jako milostný zájem a začali se spolu stýkat.

Jediné, co hnědovlásce nešlo na rozum, byl fakt, že po ní zpěvák nechtěl sex a v podstatě ji za celou dobu, co spolu "chodili", ani nepolíbil. On ji zkrátka bral jako dobrou kamarádku, ona jeho jako partnera, který jde na věc pomalu. Rozešli se poté, co jí George oznámil, že se chce soustředit na kariéru.

Dean Cain (1986 - 1988)

Ještě než se Dean proslavil jako seriálový Superman, randil při studiích na Princetonské univerzitě se spolužačkou Brooke. "Byli jsme do sebe blázni," svěřila se herečka, která s fešným kolegou přišla o panenství. "Byl neskutečně trpělivý, co se týče sexu. Pořád jsem se k němu nemohla odhodlat. I když mamka nebyla v dohledu, měla jsem pocit, že mě sleduje," dodala herečka. Vztah s Cainem jí vydržel dva roky.

Liam Neeson (1992)

Po absolvování Princetonu a rozchodu s Cainem se Brooke nechala ukecat k poměru s Neesonem. Roku 1992 jí prostě tak usilovně recitoval básně a lil do ní víno, až mu podlehla. "Úplně se mi rozklepala kolena z toho, že chodím se skutečnou filmovou hvězdou," napsala Brooke ve své životopisné knize There Was a Little Girl, "už po třech měsících se mě zeptal, jestli bych si ho nevzala." Jenže to nedopadlo. Krátce poté, co se rozešli, našel Liam útočiště u své budoucí dlouholeté manželky, herečky Natashi Richardson.

Andre Agassi (1993 - 1999)

Herečka a věhlasný tenista začali svůj vztah pěkně postaru. Seznámili je společní přátelé a dlouho si psali prostřednictvím faxu. "Probírali jsme Boha, život, břemeno slávy i přehnaně aktivní rodiče," popsala vztah Brooke, "někde hluboko uvnitř jsme věděli, že jeden druhého potřebujeme."

Jenže lásku začala časem zabíjet Agassiho žárlivost. Legendární je hlavně scéna, kterou osminásobný grandslamový šampion ztropil své partnerce po natáčení seriálu Přátelé, v němž Brooke ztvárnila Joeyho fanatickou fanynku. "Andre byl velmi rozezlený. Odvezl mě z natáčení rovnou do Vegas, kde v záchvatu žárlivosti zničil všechny své tenisové trofeje," vzpomíná Brooke. To byl začátek konce. Když se herečka navíc dověděla, že Andre na začátku jejich manželství užíval tehdy módní drogu crystal meth (látka podobná pervitinu), rozvedla se s ním.

Přesto na něj dnes nevzpomíná ve zlém. Podle jejích slov jí pomohl oprostit se z vlivu despotické matky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený stars_85 (@moviestars83)

Chris Henchy (1999 - ?)

Po rozvodu a Agassim si Brooke začala brousit zuby na producenta Chrise, se kterým roku 1998 natáčela Vánoce ve Washingtonu. Zamilovali se do sebe a roku 2001 se konala svatba. "Jakmile se začnu cítit nejistá, stačí, aby mi řekl: Ty víš, že vypadáš nádherně," svěřila se herečka magazínu People. "A já vím, že to myslí naprosto upřímně," uzavírá Shields, která má s Chrisem dcery Rowan (18) a Grier (15).

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Brooke Shields (@brookeshields)

Zdroje informací:

People.com

Mirror.co.uk

Whodatedwho.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články