Akné si v mládí přelepovala a kreslila přes náplast srdíčka: Dnes už se za něj nestydím, říká Lejla Abbasová

Lejla Abbasová bojuje od mládí s akné a hyperpigmentací: Na každý vřed jsem si lepila náplast a malovala srdíčko
Zdroj: Herminapress
Moderátorka Lejla Abbasová říká, že s akné bojuje celý život.Základem je podle ní dobré odličování a kvalitní kosmetika.Mimo akné prý Lejlu Abbasovou trápí také hyperpigmentace.Řekli byste, že tahle tvář může řešit nepříjemné kosmetické problémy?+ 4 fotky+ 5 fotek

Jak bojuje s akné moderátorka Lejla Abbasová? V pubertě prý nevzhledné vřídky překrývala náplastí, dnes raději sází na dokonalé odličování. Mimo to se potýká s hyperpigmentací, která na její pleti vytváří o odstín tmavší mapy.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 06. 2022 08:00

Moderátorka Lejla Abbasová (42) přiznává v rozhovoru pro Lifee.cz, že ani jí se nevyhnuly nepříjemnosti spojené s dospíváním. Akné prý dokonce svého času trápilo také její sestru Aidu. Jak Lejla říká, dnes už dobře ví, jak nevzhledné pupínky nejlépe zakrýt a s pomocí odborníků se také snaží akné zbavit.

Lejla Abbasová a její boj s akné

„Nikdy se mě tento problém nepřestal týkat. Realita je taková, že jen vím, jak správně akné zakrýt. To je, myslím, základ, když už akné člověk má," krčila Lejla rameny. „Naivně jsem si myslela, že pubertu si protrpím a v dospělosti už budu vysmátá," míní moderátorka, kterou jsme zastihli během prezentace francouzské kosmetické značky Thalion.

Lejla Abbasová říká, že akné trápí také její sestru Aidu a objevuje se nejčastěji v momentech, kdy zažívá nějaké trable nebo stres - bez ohledu na to, zda jde o pracovní, nebo osobní povinnosti. „Téměř záhy se jí potom na obličeji objevily velké zanícené boláky," vzpomíná moderátorka. Ona sama akné v dospívání řešila přinejmenším překvapivě: „Mívala jsem období, kdy jsem měla akné všude. Když už ho nebylo možné zakrýt, chtěla jsem ho alespoň přiznat. Na každý takový vřed jsem si nalepila náplast, na kterou jsem napsala: I (srdíčko) you," směje se dnes Lejla. „Sama nechápu, jak mě to mohlo napadnout, nicméně odklonila jsem pozornost od zbytku tváře, což bylo nakonec dobře."

Správné odličování je základ

S odstupem času dnes říká, že pupínky zkrátka k dospívání patří a nemusí to být tak zlé, jak to na první pohled vypadá. Stačí dodržovat základní pravidla, která radí v kosmetických salonech - základem je například čistý vatový tamponek v závěru odličování. Člověk by se měl naučit rutinu, například u odličování - já sama jsem na to docela kašlala, nebo jsem to dělala opravdu špatně. Myslím, že to patří k normální proměně člověka," míní moderátorka, kterou prý akné trápí dodnes. A nejen to.

Lejlu Abbasovou trápí také hyperpigmentace

Kromě aknózní a mastné pleti se Lejla Abbasová potýká také s hyperpigmentací. „Každá jizva, tedy i po akné, mi zanechá na kůži tmavý flek, který se pak snažím zakrývat. Už mnohokrát jsem si slibovala, že půjdu na chemický peeling a nikdy jsem se k tomu nedostala, nebo jsem tu proceduru nedokončila," krčí rameny Lejla, která mimo nevzhledné pupínky bojuje také s nerovnoměrným rozložením pigmentu v kůži. Chemický peeling totiž odborníci doporučují provádět na podzim nebo v zimě, protože sluneční paprsky takto podrážděné pleti nedělají dobře.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články