Brutální Nikita přinesla Petě Wilson slávu. Jejím příznivcem byl i ruský prezident Putin

Hlavní hrdinku si zahrála australská herečka Peta Wilson.
Zdroj: LPN Productions
Kanadský televizní počin Brutální Nikita se v České republice na přelomu milénia těšil velikému zájmu diváků. Hlavní hrdinku si zahrála australská herečka Peta Wilson. Seriál přinesl Wilson velkou popularitu. Jejím fanouškem byl i ruský prezident Vladimir Putin. + 4 fotky+ 5 fotek

Seriál Brutální Nikita se v devadesátých letech na české obrazovce těšil velké popularitě. Neohroženou hlavní hrdinku tehdy ztvárnila australská herečka Peta Wilson. Do paměti mnoha diváků se zapsala nejenom blonďatými vlasy, ale i vzhledem a postavou modelky. Jak nyní žije herečka z vojenské rodiny?

Olga Ross
Olga Ross 15. 05. 2020 09:00

Kanadský televizní počin s originálním názvem La Femme Nikita se v České republice na přelomu milénia těšil velikému zájmu diváků. I když se seriál inspiroval původním filmovým snímkem režiséra Luca Wilsona, od filmu se přece jenom lišil a příznivci špionážní tématiky tak po dobu čtyř řad mohli sledovat agentku, která uvnitř tajné organizace bojuje proti teroristickým frakcím.

Hlavní hrdinka Nikita, která se stane součástí nelítostného souboje, brzy zjistí, že praktiky lidí, se kterými pracuje, se mnohdy neliší od těch teroristických, a tak brzy musí bojovat o vlastní přežití. Zápletka seriálu a charismatická australská herečka mnohým divákům učarovala natolik, že po odvysílání prvních čtyř řad vznikla petice, v níž fanoušci požadovali dotočení dalšího pokračování. Tvůrci vyslechli prosby příznivců a vytvořili dalších osm dílů páté a poslední řady seriálu.

Petice fanoušků

Avšak s postavou brutální Nikity hvězdná kariéra Pety Wilson vzplála stejně rychle, jako i později zhasla. Krásná Nikita s posláním zabíjet se tak stala poslední významnou rolí australské rodačky. I když fanoušci Pety Wilson mohli svoji oblíbenkyni vidět například i ve snímku Liga výjimečných, kde si zahrála po boku hollywoodské hvězdy, Seana Conneryho.

Přestože má australská herečka za sebou celkem hvězdnou kariéru, po práci před kamerou ze začátku vůbec netoužila. Narodila se totiž v australském Sydney a její otec byl vojenským důstojníkem, takže se s rodinou velmi často stěhovala z jednoho místa na druhé. Během dospívání se u ní začaly ale projevovat půvabné rysy a dívka se kromě velkých modrých očí, blonďatých vlasů a plných rtů mohla pyšnit i vysokou postavou.

Modeling a anorexie

Později tak navázala spolupráci s modelingovou agenturou a začala se procházet po přehlídkových molech a fotila pro magazíny. Náročný životní styl a požadavky na konkrétní typ vzhledu mladou dívku dohnaly až k anorexii. Peta se tak vrhla na herectví a dokonce tento obor začala studovat v Los Angeles. I když ze začátku úspěch nepřicházel a objevovala se pouze v menších projektech, později dostala šanci předvést své schopnosti v nově chystaném seriálu Brutální Nikita, který jí přinesl slávu.

Jejím velikým fanouškem byl i ruský prezident Vladimir Putin, s nímž se osobně setkala na Mezinárodním filmovém festivalu v Moskvě. Avšak po ukončení seriálu se vrátila do Austrálie, kde založila rodinu. V roce 2002 porodila syna Marlowa, jehož otcem je britský filmový režisér a scénárista Damian David Harris. Pár se ale po narození dítěte rozešel.

Se svým současným partnerem založila společnost, která se věnuje módě. A bývalá představitelka drsné agentky nyní dokonce navrhuje i spodní prádlo a oděvy.

NA PŘEDSTAVITELKU SLAVNÉ BRUTÁLNÍ NIKITY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články