Celebrity a vánoční cukroví: Alena Antalová peče chrousty, Besky by jedla vanilkové rohlíčky po kilech

Celebrity a vánoční cukroví: Alena Antalová peče chrousty, Besky by jedla vanilkové rohlíčky po kilech
Zdroj: Herminapress, se souhlasem TV Prima/Tino Kratochvíl/koláž Lifee
Moderátorka pořadu ShowTime Laďka Něrgešová zvládá upéct až deset druhů vánočního cukroví.Zpěvačka Kamila Nývltová nemá problém napéct pro své klienty i půl tuny cukroví.Zpěvačka Věra Martinová peče už jen jeden druh, takzvané podvodnice.Kuchařka Besky miluje vanilkové rohlíčky a mohla by je jíst po kilech.+ 4 fotky+ 5 fotek

České domácnosti už pomalu voní vánočním cukrovím a vše se chystá na Štědrý večer. Jak jsou na tom české celebrity? Kolik druhů cukroví letos pečou a bez kterého druhu si Vánoce neumí představit? Moderátorka Laďka Něrgešová rozhodně netroškaří a pro rodinu připravila deset druhů cukroví. Herečka Alena Antalová zase peče pro kamarády chrousty a štíhlá kuchařka Besky by nejraději jedla vanilkové rohlíčky po kilech.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 12. 2022 12:00

Pečení vánočního cukroví je pro někoho očistec, jiný to dělá s láskou a těší se na obžerství u pohádek. S ohledem na aktuální rostoucí ceny surovin se ani odborníci neshodnou na tom, zda je lepší péct cukroví doma, nebo jej nakoupit od cukráře a mít vystaráno.

Třeba taková zpěvačka Kamila Nývltová se už cukrařinou s přehledem uživí - v loňském roce prodala půl tuny vánočního cukroví! Aby také ne - recepty, podle kterých peče, pocházejí od její prababičky, která pracovala v zámecké kuchyni.

Herečky Jitka Sedláčková a Eva Josefíková cukroví pro změnu nepečou vůbec. Letos uděláme kšeft cukrářům a nakoupíme. Nestydím se za to," směje se Eva v naší anketě. A co vy? Kolik druhů jste letos napekli a bez kterých rozhodně nemůžete být?

Besky, vítězka MasterChef Česko

„Mé nejoblíbenější jsou vanilkové rohlíčky, těch bych dokázala sníst kila. A v těsném závěsu je linecké."

Miroslav Táborský, herec

„Já miluju vosí hnízda. Mám radši tahle vlhčí a ochucená cukrovíčka."

Alena Antalová, herečka

„Dělám nanejvýš ,chrousty', a to hlavně pro kamarády, kteří je mají rádi a zvykli si, že jim je každý rok Mikuláš od nás donese."  (Pozn. red.: Vánoční cukroví označované slovem chrousti je vejce s cukrem vyšlehané do pěny, do které se přidají vlašské ořechy a následně se peče v troubě.)

Věra Martinová, zpěvačka

Cukroví pečeme jen jeden druh, a to podvodnice, protože je miluje dcera Anežka. Jinak jsme se dohodly – protože Vánoce trávíme ve třech babách – že toho vlastně tolik nepotřebujeme. Není proč se přecpávat sladkým. Stejně vždycky něco přinesou návštěvy a už to je veliké lákadlo. Jeden druh, pro nás dobré."

Laďka Něrgešová, moderátorka

„Až na pár výjimek, když jsem byla třeba po porodu, cukroví peču. A tři druhy by mi nestačily. Jsem ale už střídmá v množství várek. Peču kolem deseti druhů cukroví, ale nikdy ne velké množství. Stejně se to jí jen pár dní v době, kdy je jídla a dobrot hojnost, a pak by se to rozdávalo a vyhazovalo. Peču hlavně plněné a polévané druhy cukroví. Ale od každého jeden, dva plechy. Akorát teda samozřejmě linecké a vosí hnízda máme s množstevní převahou."

Kamila Nývltová, zpěvačka

„Nejraději máme doma vanilkové rohlíčky nebo slepovaná kolečka, po těch se vždycky zapráší."

Jitka Sedláčková, herečka

„Já cukroví nepeču. Ani linecké!"

Eva Josefíková, herečka

„Letos péct nebudu, protože se na sebe snažím být laskavá a nedělat si zbytečně moc stresu. Jsem v adventu dost pracovně vytížená a raději ten čas strávím s dcerou, než být vystresovaná u trouby. Letos uděláme kšeft cukrářům a nakoupíme. Nestydím se za to. Není to každý rok."

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články