Vášnivá červená na českých hvězdách: Jak ji vynést, ukázaly Jana Bernášková, Eva Pavlová i Tereza Kostková

Slavné české dámy v červené: První dáma Eva Pavlová se výrazných barev neboj, stejně jako Dagmar Havlová
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Také zpěvačka Šárka Vaňková má červenou v oblibě. Nosí ji například v představení Presidenti ve Strašnickém divadle.Moderátorka Tereza Kostková uváděla letošní ples Českého rozhlasu v rudé róbě od návrhářky Tatiany Kovaříkové.Zpěvačka Heidi Janků přišla na vernisáž výstavy o renesanci v rudém sáčku, zbytek outfitu pak ponechala v neutrální černé barvě.Ani moderátorka Štěpánka Duchková se výrazných barev nebojí. K červeným kalhotám neváhala obléknout květovanou blůzku.+ 8 fotek+ 9 fotek

Červená je barvou vášně, vítězství a sebevědomí. Ne náhodou ji v nedávné době oblékla první dáma Eva Pavlová (58), ale také televizní hlasatelka Marie Tomsová (70), stříbrná Superstar Šárka Vaňková (35) nebo zpěvačka Heidi Janků (60). S jakými barvami ji podle nich nejlépe kombinovat?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 03. 2023 12:00

Červená barva je výrazným prvkem v šatníku, ale bát bychom se jí neměly. Symbolizuje vášeň a lásku. Jak si s ní při oblékání poradit, nám v nedávné době názorně předvedlo hned několik slavných dam, které ji vynesly s grácií sobě vlastní. Z davu díky ní vyčnívaly Dagmar Havlová (70), Eva Pavlová nebo Heidi Janků.

Tereza Kostková ve francouzském stylu

Také herečka Tereza Kostková (46) si červenou barvu oblíbila, skvěle totiž podtrhuje její francouzský šarm. Rudou róbu vynesla například na letošní ples Českého rozhlasu, který moderovala s Václavem Koptou. Tyto šaty jsem Tereze šila před dvěma lety na StarDance. Jsem ráda, že jsou nadčasové,“ prozradila webu Lifee.cz módní návrhářka Tatiana Kovaříková, u které si Kostková s oblibou společenské šaty půjčuje nebo kupuje.

Kontrast červené a modré v podání Evy Pavlové

Jak červený doplněk zajímavě kombinovat se zbytkem outfitu předvedla první dáma Eva Pavlová během slavnostní inaugurace nového prezidenta. Červený kašmírový kabátek od své dvorní návrhářky Štěpánky Pivcové totiž použila jako doplněk modrých šatů. S nimi zajímavě kontrastoval a zároveň odkazoval na barvy české vlajky.

Během inaugurace se do rudé zahalila také bývalá první dáma Dagmar Havlová, která oblékla červené šaty z dílny oblíbené návrhářky Beaty Rajské.

Červená s černou nebo zlatou

Že si červená skvěle rozumí i s černou, dokázaly mimo jiné Šárka Vaňková, Heidi Janků, herečka Jana Paulová (67) nebo modelka Natálie Kočendová (22), které tuto kombinaci letos vynesly do společnosti. A stranou by nemělo zůstat ani spojení červené se zlatou, jak to předvedla na premiéře Dětí Nagana herečka Jana Bernášková (42). Ta úchvatnou rudou róbu se spadlým ramínkem ozvláštnila zlatým páskem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články