Gurmánka Chantal Poullain: V dětství jedla syrové mořské ježky a ráda vaří mušle na sýru Roquefort

Gurmánka Chantal Poullain: V dětství jedla syrové mořské ježky a ráda vaří mušle na sýru Roquefort
Zdroj: Se souhlasem PR Soup
Herečka Chantal Poullain se podělila o svůj recept na vynikající mušle na víně - stačí vám k němu jen kvalitní mušle, které povaříte se smetanou a sýrem.Herečka Chantal Poullain miluje jízdu v rychlých autech. Proto se s nimi neváhala vyfotit.Sympatická herečka dokonce závodila na okruhu a tvrdí, že auto už sice převrátila na střechu, ale k vážnější nehodě nikdy nedošlo.Chantal Poullain zbožňuje mořské plody a jako malá je konzumovala se svým otcem.+ 2 fotky+ 3 fotky

Herečka Chantal Poullain (66) vyrostla ve Francii, odkud si kromě nezaměnitelného přízvuku přivezla také své kulinářské umění. V rozhovoru pro Lifee.cz zavzpomínala na dětství na moři, které bylo plné syrových ryb, a nezapomněla přidat recept na mušle, které připravuje i svému synovi Vladimírovi.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 09. 2022 15:00

Podle Chantal potřebujete pro dobrý pokrm z mušlí hlavně perfektní a čerstvé suroviny. „Miluji ústřice a syrové ryby. Už od dětství. Táta například lovil mořské ježky a ty jsme papali hned na místě. Tady v Česku mi to občas chybí. Ideální je, když si vyjedete na moře a lovíte přímo z lodi," tvrdí herečka, která nejčastěji vaří pro svého syna Vladimíra Polívku.

„Tohle léto jsme spolu strávili měsíc a on vaří také moc dobře. Pochopitelně se trochu inspiroval mou kuchyní, ale jde mu to báječně. Dává do toho svou energii a kolikrát mě dokáže překvapit," dodává herečka, která mušle nejčastěji připravuje ve variaci se sýrem.

Co vás kromě mušlí přivedlo na Prague Mussel Week?

Dívám se na tahle retro auta, u kterých jsem pózovala, a nemohu se vynadívat. Nová auta mě nebaví, protože jsou si podobná jako vejce vejci. Mým snem je mít retro auto. Vozila jsem se celé mládí v podobných vozech, a dokonce jsem i závodila na okruhu. Mám z té doby také velké množství cen.

To jste odvážná. Proběhly všechny jízdy hladce?

Někdy se můžete dostat na střechu - stane se. Ale na okruhu se mi nic zvláštního nepřihodilo. Jednou v životě jsem měla havárii a to je celé.

Zpět k mušlím, máte na ně nějaký oblíbený recept?

Čtenářky si mohou klidně udělat mušle na sýru Roquefort. Zvládám poskytnout recept, ale mou slabou stránkou jsou porce. Potřebujete vlastně jen Roquefort, smetanu, bílé víno a mušle. Důležitá informace je, že pokud koupíte čerstvé mušle a jsou trochu otevřené, musíte je hned vyhodit. A naopak. Když mušle povaříte a neotevírají se, neměli byste je násilím otevírat.

Hodně lidí se z jídla otráví. Stalo se vám to také?

Všechna jídla z moře, která připravujeme, jsou náročná. Otrava vznikne velmi snadno. Musíte respektovat danou surovinu a umístit ji včas do ledničky. Někteří lidé na to mají čich a špatné jídlo včas odhalí.

Jíte také syrové mořské plody? A ryby?

Ano, miluji ústřice a syrové ryby. Už od dětství. Táta například lovil mořské ježky a ty jsme papali hned na místě. Tady v Česku mi to občas chybí. Ideální je, když si vyjedete na moře a lovíte přímo z lodi.

Když už vaříte, tak pro koho?

Pro všechny, které mám ráda. Pro celou rodinu, třeba pro syna Vladimíra. Tohle léto jsme spolu strávili měsíc a on vaří také moc dobře. Pochopitelně se trochu inspiroval mou kuchyní, ale jde mu to báječně. Dává do toho svoji energii a kolikrát mě dokáže překvapit.

Čím teď vyplňuje volné chvíle?

Píšu knihu. Je o tom, že život je neustálý pohyb a není statický. To znamená, že názory, které jste měly před desítkami let, se časem mění. Ráda bych o tom napsala, zajímá mě psychická kondice lidí po covidu, včetně dětí.

Váš exmanžel Bolek Polívka se letos dočkal ocenění na filmovém festivalu v Karlových Varech. Jak jste to prožívala?

Nijak zvlášť. Zasloužil si to, tečka. Zároveň jsem opravdu nebrečela radostí. Přišlo mi to velmi logické.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články