Dana Batulková na jaře trpí: V dubnu je svět nejkrásnější a já ho vidím přes slzy, postěžovala si

Herečka Dana Batulková promluvila pro Lifee.cz o své alergii na pyl.Herečku jsme potkali na křtu nové kolekce kabelek Elega z dílny její kolegyně Dany Morávkové.Dana Batulková si atmosféru v butiku užívala.Herečka je také maminkou Mariany Prachařové, která ji do společnosti často doprovází.+ 5 fotek+ 6 fotek

S příchodem jara řeší většina alergiků nástup pylové sezóny. Jeho nesnášenlivostí, projevující se nejčastěji rýmou, slzením očí a kašlem, trpí také herečka Dana Batulková (65), která v rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, jak citelně jí tato indispozice komplikuje život. Co by poradila čtenářům, kteří alergií rovněž trpí?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 03. 2023 08:00

Dana Batulková přiznává, že nástup jara je pro ni náročný. Pylová sezóna se totiž začíná rozjíždět už s prvními teplejšími dny. Letos podle herečky překvapivě brzy. „Bojuji s tím ne úplně dobře. Člověk by měl jít v zimě na nějaké testy. Mám to už leta, ale tentokrát se mi stala zajímavá věc, mám to už od poloviny ledna! Jak bylo teplo, kvetly jehnědy a já si myslela, že mám zánět v očích. Nakonec jsem zjistila, že už je to alergie na pyl," postěžovala si herečka magazínu Lifee.cz.

Když je nejhůř, dají mi kapačku, říká Dana Batulková

Všespásné doporučení pro čtenáře-alergiky ovšem nemá, spíše radí každoroční rozpuk jara nějak přežít. Řeším to za pomoci léků. Mám období, kdy je to horší i lepší, podle toho, co zrovna kvete. Je to teda strašný opruz. To není ani nemoc, je to takový nesmysl, ale hrozně otravný. V zimě si pokaždé říkám, že už to začnu řešit a že jsou možná nějaké nové způsoby léčby. Ale nikdy to nedotáhnu - uplyne zima a nic," mávne rukou Batulková. „Žádné babské rady nemám. Když už je nejhůř, mám paní doktorku a dají mi kapačku nebo jinou kombinaci léků," dodává herečka.

Jaro vídám přes slzy, posteskla si Dana Batulková

Dana Batulková připouští, že jarní bujení a oteplení po dlouhých měsících zimy má ráda. Proto ji mrzí, že si barevné květy a zelenou trávu nemůže vychutnat se vší parádou. Snažím se to prostě nějak přežít. Hlavně, aby si člověk užil tu jarní krásu. Třeba v dubnu to mívám nejhorší a to je přitom svět nejkrásnější. A já ho vidím přes slzy," posteskla si.

Překvapivě ale herečce pylová alergie tolik nezasahuje do práce. Oteklé oči a rýma mohou pro herce znamenat konečnou. V divadle je to docela dobré, protože tam ty pyly tolik neproniknou. V podzemí se mi daří docela dobře," dodává závěrem Dana, která už se s alergií naučila vycházet.

Související články

Další články