Dana Morávková ukázala fotku z dětství a vrací se ke krasobruslení: Na ledě zatančí s bývalým hokejistou

Dana Morávková ukázala fotku z dětství a vrací se ke krasobruslení: Na ledě zatančí s bývalým hokejistou
Zdroj: Se souhlasem Dany Morávkové a Centrum Černý Most/koláž Lifee
Dana Morávková se odmala vrcholově věnovala krasobruslení.Teď se Dana Morávková na ledovou plochu vrací ve výpravné show pro děti.Dana Morávková v Praze zahájí vánoční sezónu 19. listopadu.Každé Vánoce se prý Dana s manželem a synem vypraví do Národního divadla na Louskáčka.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Dana Morávková (51) se v dospívání vrcholově věnovala krasobruslení a tento sport je dodnes její vášní, což se odráží také na její postavě. V sobotu se na brusle postaví po dlouhé době a jak v rozhovoru pro Lifee.cz říká, zásadní bude sladit se s tanečním partnerem. Tím nebude nikdo menší, než legendární Karel Nekola.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 11. 2022 09:00

Na brusle se Dana Morávková postaví 19. listopadu v rámci lední show v Centru Černý Most. Nervózní není. „Jsem překvapená, že je nahoře tak krásná ledová plocha. Je přede mnou ještě hodně práce s tanečním partnerem Karlem Nekolou, bývalým hokejistou a krasobruslařem," vypráví herečka, která se s tanečním partnerem seznámila teprve před pár dny. „Musíme se sladit, ale jde to hezky a přirozeně. Neznali jsme se, protože on jezdil sóla a já tance," poukazuje Dana na novou výzvu.

Dana Morávková na rybníku nebruslí

Sympatická herečka, která vystudovala obor choreografie na HAMU, se protentokrát nechá vést produkčním týmem a nemá ambice do chystané show zasahovat. Plánuje si jen vychutnat atmosféru, kterou už dnes tak často nezažívá.

„Naposledy jsem bruslila před pandemií v muzikálu Popelka na ledě. Že bych si ve volném čase šla zabruslit na rybník, to upřímně ani nevím kam. Není na to čas, žijeme celá rodina v poklusu," směje se Morávková, kterou sport provází celý život.

Fyzičkou se Dana vyrovná dvacetiletým děvčatům

Těší se hlavně na děti s rodiči, kteří výpravnou show navštíví. Ta se ponese v duchu tradičních Vánoc Josefa Lady a chybět nebude ani kocour Mikeš. „Mám děti moc ráda, jsou fantastické. Zabruslím si s nimi, vyfotíme se a bude to určitě fajn zábava," těší se herečka, která je rok po padesátce stále ve skvělé kondici, což ostatně nedávno dokázala v soutěži Roztančené divadlo.

„Hýbu se pořád. V divadle Bez zábradlí mám fyzicky velmi náročné představení Hra, která se zvrtla, a když jsem to viděla v Londýně, tak té herečce mohlo být kolem 25 let - a chápu proč," dodává.

Po Vánocích se Dana Morávková hubnout nechystá

Dana Morávková se ostatně s ohledem na svoji kondici nemusí bát ani kil navíc, která většinu lidí s příchodem Vánoc děsí. „Já mezi svátky hraju, manžel také, takže my se nezastavíme. Věřím, že to bude v pohodě a žádné hubnutí po Vánocích nebude nutné," tvrdí herečka.

Odpadá jí také starost s pečením vánočního cukroví, což jí může leckterá hospodyňka jen tiše závidět. Já nepeču, protože nejlepší cukroví je řízek. U nás sladké nikdo nejí," vysvětluje Morávková, „když žila maminka, tak ta pekla. Měla ráda linecké, taková ta slepovaná kolečka. Ale kluci cukroví nejí."

S rodinou má Dana Morávková krásnou tradici

Pro Danu Morávkovou jsou vánoční svátky obdobím, kdy s manželem Petrem Maláskem a synem Petrem tráví čas ve třech, nerušeni shonem pracovních povinností. „Máme každé Vánoce jednu hezkou tradici, že jdeme společně do Národního divadla na Louskáčka," přiznala Dana Morávková.

Brzy by jejich malou rodinu mohla rozšířit také synova přítelkyně. „Myslím, že ona bude na Štědrý den se svými rodiči, ale spolu budou určitě na Silvestra," dodala herečka.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články