Dlouhé rozpuštěné vlasy před osmdesátkou? Helen Mirren boří mýty. A není v tom sama

Helen Mirren nosí před osmdesátkou dlouhé rozpuštěné vlasy. A není v tom sama
Zdroj: Profimedia
Britská herečka Helen Mirren ovládla na prahu osmdesátky berlínský filmový festival. Na premiéře dramatu Golda, v němž ztvárnila hlavní roli, nejen předvedla štíhlou figuru v korzetových černých šatech od Vivienne Westwood, ale hlavně si nechala dlouhé blond vlasy volně splývat na rameno.Rozmetala tak na kousky mýtus, že starší dámy by se měly držet kratších účesů, případně si dlouhé vlasy splétat do drdolu.Dlouhé lehce zvlněné vlasy herečku omladily. Podle vlasového stylisty Toma Smithe se jedná o trefu do černého. Helen také udělala dobře, když si vlasy sčesala do strany a zastrčila za ucho, protože tím účesu dodala objem, který by mu možná jinak chyběl.Helen se každopádně ve společnosti neobjevila v dlouhých vlasech poprvé. V květnu loňského roku předvedla na festivalu v Cannes tento účes. Sekundovala jí Andie MacDowell (64), další zralá kráska, která ráda předvádí své dlouhé prošedivělé lokny.+ 5 fotek+ 6 fotek

O velké pozdvižení se tento týden na berlínské premiéře filmu Golda postarala britská herečka Helen Mirren (77). Na červeném koberci se objevila v účesu, který často vídáme u mladých hereček, ale starší dámy si na něj prakticky netroufají - rozpuštěných vlasech elegantně sčesaných do strany. A senzace byla na světě.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 22. 02. 2023 10:01

Představitelka Alžběty II. z filmu Královna proslula krátkými vlasy a její šmrncovní minimalistické účesy se snažily napodobovat ženy po celém světě. O to větší překvapení přišlo, když si herečka "na stará kolena" nechala vlasy postupně dorůstat. Nejprve si hřívu viditelně uměle prodlužovala, až jí tři roky před osmdesátkou narostla do úctyhodných rozměrů.

Dlouhé vlasy u starších dam mají podle kadeřníků zelenou

Na 73. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Berlíně se tak objevila s dlouhými platinovými vlnami, čímž dala vzpomenout na 70. léta, kdy podobný účes nosila, a zbořila tím jeden z mnoha mýtů týkajících se starších žen. Obecně totiž panuje názor, že pro dámy jejího věku se dlouhé vlasy nehodí.

S tím ovšem nesouhlasí nejen Helen Mirren, ale ani vlasový stylista Tom Smith. "Ten mýtus je založený na předpokladu, že s věkem klesá hustota vlasů, jejich životní cyklus se prodlužuje a vlasy také hojněji vypadávají. Proto se říká, že ženy od určitého věku by neměly nosit dlouhé vlasy," prohlásil Smith pro list Daily Mail. "Jenže věda jde mílovými kroky kupředu a dnes už jsou dostupné prostředky, které tyto neblahé procesy dokáží potlačit. Vlasy tak i v pokročilém věku vypadají zdravé a silné. Proto není nutné je ostříhat nakrátko," soudí stylista.

Helen Mirren využila mikro prodlužování i chytrého triku

"Ženy obvykle pozorují úbytek vlasů v oblasti spánků a přední linie vlasů. V tu chvíli lze přistoupit k prodlužování vlasů pomocí mikro kroužků, které mají čtvrtinovou velikost oproti běžným metodám, a tak jsou prakticky nerozeznatelné. To bude podle mě i případ Helen Mirren," dodává Tom Smith, který také poukázal na fakt, jak si herečka jednoduchým trikem dopomohla k tomu, aby její vlasy působily hustším dojmem.

"Helen si vlasy sčesala do strany a zároveň si je zastrčila za ucho. Díky tomu jsou vlasy pěkně pohromadě a vytvářejí iluzi objemného účesu," poukazuje zkušený vlasový stylista. Ve zralém věku bychom se podle něj také měly vyhýbat dlouhým rovným vlasům. "Ty pak působí těžkým dojmem a přidávají léta. Naopak lehce zvlněné vlasy, jako má Helen, vás udělají mladší," tvrdí odborník.

Dlouhé vlasy nosí i Meryl Streep či Andie MacDowell

Ač na sebe Helen Mirren v pondělí díky netradičnímu účesu strhla veškerou pozornost, rozhodně není jedinou starší celebritou, která se v pokročilém věku nevzdala dlouhých rozpuštěných vlasů. Prostovlasé vyrážejí často do společnosti i její vrstevnice Meryl Streep, Goldie Hawn či Diane Keaton. A dlouhé rozpuštěné kudrny, navíc přirozeně prošedivělé, ráda ukazuje i šedesátnice Andie MacDowell.

"Dlouhé vlasy ke starším ženám rozhodně patří! Už jen proto, že se dají učesat na různé způsoby, od těch formálnějších až po méně formální. Mohou také zjemnit rysy v obličeji a dodat ženskost," uzavírá pro Daily Mail kadeřník Gennaro Dell'Aquila.

Zralé krásky s dlouhými vlasy si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články