Dluhy i nebezpečná nemoc: Hvězda seriálu Vražedné pobřeží žila jako bezdomovec

Pro Roba Stewarta se role detektiva v hajavské košili stala tou nejvýznamnější v jeho kariéře.
Zdroj: CBS
Rob Stewart se proslavil díky roli detektiva Nicka Slaughtera v seriálu Vražedné pobřeží. Pro Roba Stewarta se role detektiva v hajavské košili stala tou nejvýznamnější v jeho kariéře. Stewart si zahrál bývalého policistu, který dokáže vyřešit vše od krádeží až po vraždy. Jeho věrnou seriálovou parťačkou se stala postava Sylivie Girard, kterou si zahrála kanadská herečka Carolyn Dunn. + 6 fotek+ 7 fotek

Představitel seriálového detektiva Nicka Slaughtera, který v devadesátých letech kraloval našim televizním obrazovkám, dnes už hodil za hlavu jakákoliv vyšetřování záhadných vražd nebo krádeží. Okouzlující policista z oblíbeného seriálu Vražedné pobřeží, který se svojí pomocnicí Sylvií dokázal vyřešit i ty nejnáročnější případy, se již stáhl z veřejného života, avšak velké popularitě se v některých zemích těší dodnes. Jak v současnosti žije slavný herec Rob Stewart?

Olga Ross
Olga Ross 28. 04. 2020 11:00

Rozevlátá havajská košile, černé vlasy svázané do culíku a okouzlující úsměv – právě takto dokázala postava Nicka Slaughtera skoro každý den na televizních obrazovkách bojovat s kriminálními živly a získávat si srdce krásných dam. Představitel nespoutaného detektiva, Rob Stewart, se na tuto roli skutečně hodil, protože bohémský styl života mu byl zcela vlastní.

Láska ke sportu a umění

I když tento kanadský rodák pocházel z dobře situované rodiny, rozhodl se vydat jinou cestou než jeho příbuzní. Od dětství ho lákal sport, takže začal hrát hokej a jeho možnou sportovní kariéru ukončilo velmi vážné zranění ledviny, které si přivodil právě na ledě. Jelikož se ale Stewart zajímal i o umění, rozhodl se věnovat psaní. Dokonce mu v jednu chvíli přálo štěstí natolik, že pro kanadskou televizní stanici CHCH napsal se svým bratrancem nízkorozpočtový film, který sám herec hodnotí jako velmi špatný.

Herec bez domova

I když se mladému herci nějakou chvíli dařilo pracovat na různých filmových projektech, štěstí ho po čase opustilo. Stewart se nechal slyšet, že vždy chtěl svým talentem ohromovat lidi kolem sebe, jen u toho nechtěl pracovat a tuto životní filozofii si přivlastnil na velmi dlouhé roky. Ukázalo se ale, že se nejednalo o zcela nejlepší strategii a v jednu chvíli se z mladého muže dokonce stal bezdomovec, který rok a půl nezavadil o práci a dva měsíce přespával na lavičce vedle kostela v kanadském Torontu.

Stewartova situace se s každým dnem zhoršovala, protože v té době dlužil bankám i rodině přes šest tisíc dolarů a kvůli svému životu na ulici navíc dostal silný zápal plic. Když si mladý muž sáhl na skutečné dno, rozhodl se, že si musí vydělat alespoň nějaké peníze, aby dokázal přežít, a proto se vydal na casting, kde tvůrci budoucího slavného seriálu Vražedné pobřeží hledali postaršího muže, který by odpovídal popisu plážového povaleče. A právě Stewart přesně zapadl do jejich požadavků.

Přelomový casting

Budoucí hvězda seriálu totiž na casting dorazila neupravená a neostříhaná, jelikož si v té době Stewart nemohl dovolit zaplatit za kadeřníka a dokonce se před režisérem objevil s těžkou kocovinou. Takový vzhled ovšem zaujal tvůrce seriálu a Stewart se téměř přes noc stal televizní hvězdou, která si nejen dokázala vydělat na živobytí a splatit dluhy, ale dokonce se těšil obrovskému obdivu žen.

Role se pro Stewarta ukázala jako skutečně osudová, jelikož při natáčení potkal svoji budoucí ženu, která pracovala jako kameramanka. S ní později herec založil rodinu a začal se pomalu stahovat z veřejného života. I když se dodnes stále objevuje v některých seriálech nebo filmech, získává už jenom malé vedlejší role. Úspěch Nicka Slaughtera si už Stewart nejspíš nikdy nezopakuje, ale přesto tato role dokázala změnit jeho život a dala mu šanci dostat se pryč z ulice.

NAHLÉDNĚTE DO GALERIE A PŘIPOMEŇTE SI HLAVNÍ HVĚZDY SERIÁLU VRAŽEDNÉ POBŘEŽÍ:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články