Strašidelné historky slavných: Mihulová bydlí s duchy v márnici, Hůlka viděl před premiérou mrtvého otce

Strašidelné historky slavných: Mihulová bydlí s duchy v márnici, Hůlka viděl před premiérou mrtvého otce
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Moderátorka Lucie Borhyová má vánoční dekorace, které se každoročně samy rozsvěcují.Herečka Alena Mihulová a její dům na pražských Hradčanech.Alena Mihulová na snímku s dcerou Karolínou Kachyňovou a její přítelkyní.Influencerka Dominique Alagia žila s rodinou ve strašidelném zámku.+ 2 fotky+ 3 fotky

S příchodem Halloweenu zavzpomínaly na své zážitky s tajemnem také známé osobnosti. Zpěváka Daniela Hůlku například před prvním představením muzikálu Dracula navštívil duch jeho otce, Lucie Borhyová řeší dekorace, které se samy rozsvěcují, a herečka Alena Mihulová dokonce bydlí v bývalé márnici.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 31. 10. 2022 08:00

Dům herečky Aleny Mihulové na pražských Hradčanech je bývalou márnicí a také domkem, v němž přebýval místní kat. Nezastírá, že u ní straší, ale dnes už tomu nevěnuje pozornost. Podobnou zkušenost má také známá influencerka Dominique Alagia, která žila s rodinou na zámku, kde se děly hodně podivné věci.

Alena Mihulová sdílí domov s duchy

Herečka Alena Mihulová se s taji své nevšední domácnosti svěřila moderátorce Milušce Bittnerové v talk show Na kafeečko„Máme tam kocoura a oni se prý tolik neprojevují, když jsou na místě malé děti nebo zvířata,“ vysvětlila umělkyně soužití s duchy, „nemáme s nimi problémy a nikdy jsme neměli. Tam se hrozně hezky žije a asi tam s nimi žijeme v nějakém souladu.“

Nevšední zkušenost si z domu Aleny Mihulové odnesla i sama Miluška, když herečku navštívila. „Pamatuju si, že sedíme u toho kafe, najednou začaly tak divně skřípat skříně a tys mi řekla: ,Nelekej se, nelekej se, to jsou duchové, to je v pohodě.' A říkala jsi jim: ,Já vám nic nedělám, tak nám taky nic nedělejte!'“ vybavuje si Miluška Bittnerová strašidelný zážitek.

Karel Kachyňa s duchy komunikoval

Domluvit se s nešťastnými dušemi prý Alenu Mihulovou naučil její zesnulý partner, režisér Karel Kachyňa, když se k němu nastěhovala. „Řekl mi: ,Prosím tě, jenom jsem tě zapomněl upozornit, že kdybys tady slyšela nějaké zvuky, viděla stíny, nebo se dělo něco neobvyklého – někdy se stane. Je to takový hluk a tobě úplně stačí se jenom otočit, takhle do toho pokoje, a říct: ,Podívejte se, já vám nic nedělám, já tady chci mít klid. Tak ticho!'"

strašení v domě si Mihulová myslela své, dokud nepřišla noc, kdy se zde poprvé ocitla sama. „Někdy ve dvanáct večer jsem se koukala na televizi, která byla puštěná asi tak průměrně hlasitě a žádný horor tam neběžel. Najednou se ozval hluk. Takový randál a já ho nedokázala dešifrovat. Poznala bych skřípání dřeva nebo skla,“ vzpomíná herečka, která se rozhodla následovat instrukce, které jí zanechal partner. Co je ale nejhorší, ono to okamžitě ztichlo. Takže já dalších deset minut seděla úplně vyřízená, protože jsem tomu nemohla uvěřit,“ vzpomíná Mihulová.

Daniela Hůlku navštívil před premiérou mrtvý otce

V knize Miroslavy Besserové Daniel Hůlka - Diagnóza Blíženec vzpomíná zpěvák na své úplně první představení muzikálu Dracula v roce 1995„Šlo o posledních pár minut před veřejnou generálkou prvního Draculy v Paláci kultury, kdy jsem pochodoval připravený v zákulisí. Tenkrát za mnou přišel kulisák, kterého jsem neznal a kterého jsem za dobu zkoušení viděl poprvé, se vzkazem od inspicienta. Prý je dole u vchodu nějaký vysoký šedivý pán, který se mnou chce mluvit. Tvrdil, že mě nezdrží, ale prý ho rád uvidím,“ vypráví zpěvák.

„Popsal ho tak přesně, že jsem neváhal a rozběhl se směrem, kde měl ten člověk čekat. Nevěřím na duchy, ale připadal jsem si v tu chvíli jako Hamlet na hradbách, když spatřil ducha svého otce," popisuje Hůlka své tehdejší pocity. I já totiž na konci dlouhé chodby u vrátnice zahlédl siluetu toho svého, která mi zřejmě přišla povědět, že je u toho velkého životního startu se mnou. Pokynula a pomalu zmizela,“ tvrdí Hůlka, ze kterého prý v ten moment spadla veškerá tréma a představení odehrál pro svého otce, jak nejlépe uměl.

Dominique Alagia žila ve strašidelném zámku

Jedna z nejmladších českých influencerek Dominique Alagia žila s rodinou na zámku s pohnutou minulostí. „Byla tam hodně velká energie, buď pozitivní nebo negativní, a v některých místnostech byla tak negativní, že se tam člověk bál i stát," popsala Dominique svou zkušenost moderátorce Milušce Bittnerové v talk show Na kafeečko.

Podle Alagii zde samovolně padaly věci nebo se objevovaly stíny. Maminka se občas v noci budila, že ji někdo volal. A ono se to dělo třeba týden v kuse." Influencerčina máma si myslela, že ji volají dcery, proto se ve tři ráno chodila přesvědčit, jestli jsou v pořádku. Jednou dokonce zahlédla v pokoji postavu a když se otočila, přízrak zmizel. Na zámku už sice Dominique nežije, přesto má pocit, že si něco zvláštního vzali s sebou.

Slávek Boura potkal poltergeista

Moderátor Slávek Boura hodnotí zkušenost s paranormálními jevy veskrze pozitivně. „Jedna z mých knih je o poltergeistovi, kterého jsem měl tu čest poznat na vlastní kůži. Přímé účastníky, kteří měli s entitami kontakt poprvé, to vyděsilo, mě to potěšilo,“ popsal moderátor svůj zážitek webu Expres.cz,  mám čest být s těmito entitami od svých dvanácti let. Je to jako potkat svou první lásku.“

Lucie Borhyová a záhada svítících domečků

Moderátorka Lucie Borhyová se s tajemnem setkává pravidelně každý rok. „Všichni víme, že se na Vánoce dějí zázrakyMy máme s dětmi už pěkných pár let zázračné svíticí domečky,“ prozradila moderátorka v rozhovoru pro Lifee.cz. „Děti mají svoji výzdobu, k níž patří i takové malé roztomilé domečky. Miluju, když je všude zhasnuto a svítí jen ony. Má to své kouzlo,“ popisuje Lucie.

„Zajímavé ale je, že se ty domečky rozsvěcují, jak se jim zachce. Potom následuje takové to klasické vyšetřování, kdo je v noci rozsvítil. Většinou se k tomu nikdo nehlásí. Byli jsme i svědky toho, že jsme ty domečky zhasli a za chvíli se rozsvítily znovu! Tahle záhada trvá už několik let,“ líčí Lucie paranormální jevy, ke kterým u ní doma dochází. „Po těch letech už si jen říkáme: 'Tak co letos, jak to bude?'“

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články