Beauty rituál herečky Martiny Preissové: Neusnu bez toho, aniž by se mého obličeje nedotkla voda

Beauty rituál herečky Martiny Preissové: Neusnu bez toho, aniž by se mého obličeje nedotkla voda
Zdroj: Herminapress
Herečka Martina Preissová v rozhovoru pro Lifee.cz říká, že je pro ni jako pro ženu důležité mít čas jen sama pro sebe.Vytížená máma dvou synů se objevila na akci známé kosmetické značky, aby potěšila všechny své smysly a na chvíli si odpočinula od povinností.Martina Preissová se na společenské události příjemně bavila po boku hereček Jitky Sedláčkové a Sabiny Laurinové.Hereččiným manželem je její kolega Martin Preiss, syn slavných rodičů Viktora a Jany Preissových.+ 4 fotky+ 5 fotek

Herečka Martina Preissová (46) má s manželem Martinem syny Šimona (10) a Matouše (14). V rozhovoru pro Lifee.cz líčí, jak doma zvládli začátek školního roku, kdo chlapcům připravuje školní svačiny a proč si do padesáti plánuje barvit vlasy.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 09. 2022 12:00

Se začátkem září začaly Preissovým, stejně jako mnoha dalším rodičům, všední starosti nového školního roku. Ač starší syn Matouš už pomalu končí základní školu, o své budoucnosti zatím jasno nemá. „Oba synové jsou tak nádherně zakletí v mužském světě, že o věcech, jako je budoucnost nebo co bude za rok, zatím vůbec nepřemýšlejí. Ten starší žije stylem ,teď a tady' a vlastně se ho na to ani neptáme, protože ta otázka zatím ani nevyvstala," popisuje Martina Preissová.

S herečkou jsme hovořili u příležitosti uvedení nové kolekce kosmetické značky Rituals, velkým tématem proto byla ženská krása. Mimo jiné nás zaujaly její lehce odrůstající šediny, ke kterým se Martina hrdě hlásí. Přesto tvrdí, že se na kompletně stříbrnou hřívu zatím necítí a hodlá si vlasy průběžně barvit až do padesátky.

Martina Preissová o svých šedinách

Máte nějaký beauty rituál, který na sobě ráda uplatňujete?

Myslím, že dobrým trikem je rituál jako takový. Když si žena najde čas sama pro sebe a věnuje si ho. S postupem věku jsem se naučila o sebe trošku více pečovat - víc, než když jsem byla mladinká. Je to o tom, že si čas pro sebe ukradnete na úkor práce nebo rodiny. Rituál je zkrátka čas, který věnujete sama sobě.

Co tedy vy sama děláte pro krásu?

Například nejdu spát bez toho, že by se mého obličeje nedotkla voda, i když některé kosmetičky varují, že voda na obličej nesmí přijít. Já osobně mám pocit čistoty jen díky studené a čisté vodě, kterou potřebuji k dobrému spánku.

Barvíte si vlasy? Velkým tématem jsou dnes šediny, které ženy nechávají volně odrůstat.

Vím o tom. Musím se přiznat, že vlasy si ještě stále barvím, protože jinak bych byla už úplně šedivá. Ale když byl lockdown, tak jsem si vlasy nechala nedobrovolně do půlky hlavy odrůst a zjistila jsem, že mám šediny nekoordinovaně rozmístěné. Díky tomu jsem se rozhodla, že ačkoli mi bude za dva měsíce 47 let, do té padesátky si hodlám ještě užít brunety.

Martina Preissová a začátek školního roku

Jak jste s rodinou zvládla přechod z prázdniny do nového školního roku?

S tím jsme neměli problém, protože jsme byli dostatečně odpočinutí a plní sil. Zatím nejsem schopná říct, jestli si to už sedlo, nebo ne. Stále totiž probíhají různé zmatené telefonáty dětí, kde a kdy mají být a že jsou zřejmě někde, kde vůbec být nemají. Ráno také nastává mírný chaos nad aktovkami, co tam patří, a co ne. Ale já ráda říkám, že září je od toho, aby si rodina zvykla na školu a škola na rodinu. Teď je to taková zatěžkávací zkouška, kterou dáme, a v říjnu už to bude úplně v pohodě.

Připravují si vaši synové svačiny sami, nebo jim je děláte vy?

Na to mají maminku.

Takže to asi budou zdravé svačinky?

Snažím se o to. Přeji si, aby jedli zdravě, i když to někdy připomíná boj Goliáše s obrem. Chuťové pohárky dětí jsou navyklé na různé pochutiny, které nesmí a jsou červeně podtržené. Ale když opravdu chci, aby přes den něco snědli, aby nemysleli hladovým mozkem, tak jim někdy dopřeji - to se musím přiznat. Někdy zkrátka udělám pomyslnou úlitbu bohům a přidám jim něco, co by výživový poradce nerad viděl. Mají to jako takovou formu odměny.

Už váš starší syn přemýšlí nad budoucností, povoláním nebo návazným studiem?

Mám dva syny a oba jsou tak nádherně zakletí v mužském světě, že o věcech, jako budoucnost nebo co bude za rok, zatím vůbec nepřemýšlejí. Ten starší žije určitě stylem ,teď a tady' a vlastně se ho na to ani neptáme, protože ta otázka zatím ani nevyvstala. Když si vzpomenu na sebe - v osmé třídě jsem se musela rozhodnout, co jednou budu. Dodnes si myslím, že takové rozhodnutí nebývá v 90 % případů vůbec finální. Člověk jde na střední školu, kterou absolvuje, ale v jeho životě to nemusí nic znamenat. Já to téma zatím doma neotvírám a říkám si, že buď s něčím přijde sám, nebo půjdeme na nějaký veletrh středních škol a tam si vybere.

Martina Preissová vydá knihu o herecké rodině

Co v poslední době naplňuje vás?

Já si dovolila připravit knihu, která bude dokumentovat osudy jedné herecké rodiny. Křest teprve proběhne a určitě tam budete srdečně zváni.

Souhlasili s knihou členové vaší rodiny?

Ano, samozřejmě ji dostali k přečtení, ale musím upozornit, že jde o uměleckou licenci a není to žádná autobiografie. Někteří se tam v náznacích samozřejmě poznají, ale jak znovu říkám, jde o beletrii a kniha v principu nekopíruje doslovně realitu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články