Helena Vondráčková (75) je díky sportu ve výborné kondici: Na scestí ji svádějí jen meruňkové knedlíky

Helena Vondráčková (75) je díky sportu ve výborné kondici: Na scestí ji svádějí jen meruňkové knedlíky
Zdroj: Herminapress
Helena Vondráčková se svým kadeřníkem Tomášem Arsovem.Helena Vondráčková loni oslavila 75. narozeniny.Naše popová stálice se může pyšnit štíhlým pasem a dlouhýma nohama.Koncertní turné letos Helena odstartuje 11. března v Třebíči.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zpěvačka Helena Vondráčková (75) patří mezi stálice české pop music a obdivuhodná je také její štíhlá vysportovaná postava. Jak zpěvačka prozradila Milušce Bittnerové, za vším stojí její aktivní životní styl, ovšem když přijde na meruňkové knedlíky, dlouho se přemlouvat nenechá. A který dort si Helena ke kávě s potěšením dopřeje?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 09. 01. 2023 08:00

Zpěvačka Helena Vondráčková zavítala do pořadu Na kafeečko a s moderátorkou Miluškou Bittnerovou si vypila právě jednu jedinou kávu, kterou ve svém denním jídelníčku má. Hned také vysvětlila proč. Kávu moc nepiju, nejsem kafař, ale jednu za den si ráda dopřeju. Energii ovšem kávou nedobíjím. Tu dobíjím pohodou," říká v rozhovoru stálice naší populární hudby.

Helena Vondráčková je vodní živel

Helena se v kondici udržuje aktivním životním stylem, ať už ve své milované Řitce, kde bydlí s manželem Martinem Michalem, tak v letním období na hausbotu na Slapech. Jak známo, pohyb vyplavuje hormony štěstí, endorfiny. „Aby se člověk nenudil, tak já třeba ráda sportuji, ráda hraju tenis, ráda chodím na procházky s naším pejskem, plavu, pádluji a mám spoustu aktivních koníčků," vyjmenovává Helena, jejíž největší láskou je voda. „Už jako mladá jsem často jezdila na vodácký tábor na Vranovskou přehradu. A dokonce jsem se potom stala instruktorkou pádlování a plavání," dodává zpěvačka.

Nebýt zpěvačkou, dělá veterinářku

Společnost jí a manželovi nyní dělá fenka německého ovčáka Jessie. „Miluju přírodu, zvířata, samozřejmě také lidi, a kdybych nebyla zpěvačkou, asi bych docela ráda dělala veterinářku," zamýšlí se Helena. „Energii si samozřejmě dobíjím také koncerty, kde mě dobíjí přímá reakce diváků. To mě motivuje i k tomu neustále vymýšlet něco nového." Aktuálně se například těší na velké turné, které startuje 11. března koncertem v Třebíči.

Helenu Vondráčkovou zlákají meruňkové knedlíky

Helena nicméně v rozhovoru s Miluškou Bittnerovou přiznává, že i ona v jídle občas zhřeší, když je chuť„Sladké mi problém nedělá, ale faktem je, že ho moc často nejím. Co miluji a bez čeho nemůžu být, to jsou meruňkové knedlíky podle receptu mé maminky, které jsou úplně skvostné," tvrdí zpěvačka a hned přidává stručný recept: „Jsou z tvarohového těsta a musí tam přijít cukr, máslo, strouhanka nebo tvrdý nastrouhaný sýr. To si dám opravdu ráda!"

Nepečený dort Malakov podle Heleny Vondráčkové

Nejsou to ale jen knedlíky, Helena má ke kávě také ráda dortíky vlhčí konzistence, ve kterých není tolik mouky. Mám ráda odkládané nepečené dorty. Každé Vánoce dělám podle maminčina receptu nepečený dort Malakov z piškotů, kávového krému a prokládá se to drcenými meruňkami. Tohle se vrství a nahoru přijde šlehačka s ovocem," dodává Helena závěrem jako tip pro čtenáře.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články