Z rolí princezen už Michaela Kuklová povýšila. V novém muzikálu hraje stejnou královnu jako Anne Hathaway

Z rolí princezen už Michaela Kuklová povýšila. V novém muzikálu hraje stejnou královnu jako Anne Hathaway
Zdroj: Profimedia, Herminapress/koláž Lifee
Herečka Michaela Kuklová hraje Bílou královnu v Hudebním divadle Karlín.Takto vypadá filmová Bílá královna v podání Anne Hathaway.V muzikálu účinkuje Michaela Kuklová po boku Aničky Slováčkové, kterou považuje za skvělou reprezentantku nastupující generace umělců.Anička Slováčková dostala květiny od rodičů Felixe a Dády, kteří seděli v publiku.+ 11 fotek+ 12 fotek

Herečku Michaelu Kuklovou (54) můžeme nově vídat v muzikálu Alenka v říši divů, kde se objevuje v roli Bílé královny. Tu ve slavném filmu Tima Burtona ztvárnila Anne Hathaway (39). Michaelu posun z rolí princezen do rolí královen těší. "Je to příjemná a logická změna. Mám na to jistý věk. Důležité pro mě je, že Bílá královna je laskavá, miluje své dítě a člověk může utíkat do světa fantazie," svěřila se v rozhovoru pro Lifee.cz

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 09. 2022 12:00

Byť se tmavovlasá herečka proslavila díky filmové a televizní tvorbě a především pohádkám, doma TV dlouhé roky neměla a pranic jí nescházela. Neměli jsme ji posledních osm let. Nezavedla jsem si domů signál, takže jsme se synem žili bez ní. Zvykli jsme si na to, ale v poslední době už jsem si opravdu přála zažít Vánoce s pohádkami, které by vytvořily příjemnou kulisu," vypráví v rozhovoru pro Lifee.cz herečka.

Muzikál Alenka v říši divů, ve kterém Michaela Kuklová momentálně hraje, měl premiéru ve čtvrtek 8. září. Jak to hercům slušelo, můžete sami posoudit v naší fotogalerii.

Kdy jste se s Alenkou v říši divů seznámila poprvé?

Muselo to být v mládí a jsem ráda, že si teď mohu zahrát Bílou královnu, která z mého pohledu není tak složitá.

Je to pro vás trochu posun z rolí princezen do královen?

Ano, ale je to příjemná a logická změna. Mám na to jistý věk. Důležité pro mě je, že Bílá královna je laskavá, miluje své dítě a člověk může utíkat do světa fantazie.

Kam jste jako malá utíkala vy?

Pohádky jsem četla často, ale později už mě nebavily ty pro dospívající. Utíkala jsem do přírody, hrála si na indiány a zasáhly mě spíše chlapecké romány. To díky lásce ke zvířatům a ke koním.

Alenku v říši divů proslavil v posledních letech také film s Johnnym Deppem. Díváte se na pohádky?

V uplynulých osmi letech jsem vůbec neměla televizi. Nezavedla jsem si domů signál, takže jsme se synem žili bez ní. Zvykli jsme si na to, ale v poslední době už jsem si přála zažít Vánoce s pohádkami, které by tvořily příjemnou kulisu. Slyšet všechny ty známé repliky a slavné doprovodné filmové melodie. Proto jsem nám pořídila televizní signál, ale stále nejsme zvyklí se na televizi pravidelně dívat. Bude to pouhá kulisa na Vánoce a svátky.

Prý je nezdravé sledovat televizi příliš často.

To ano, ale když má člověk něčeho pomálu, o to víc mu to chutná.

Jak jste spokojená s Aničkou Slováčkovou v roli Alenky? Je to pro vás nastupující generace princezen, kterou byste ráda vídala v televizi?

Mám pocit, že konkrétně Anička už je nastoupená generace. Je velmi šikovná, stejně jako Felix, její brácha. Ten hrál v původní verzi naší Alenky roli Houseňáka a vyšvihnul se do role dirigenta celého orchestru, ujal se také role hudebního nastudování. Jsou to nesmírně talentovaní a úžasní mladí lidé. Líbí se mi i atmosféra a je skvělé s nimi spolupracovat. Jsou pokorní, baví je na těch muzikálech pracovat a je to pro mě velká radost.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články