Hvězda Přátel Matt LeBlanc slaví 55: Vyučený tesař se stal hercem díky flirtu s dívkou z metra

Hvězda Přátel Matt LeBlanc slaví 55: Vyučený tesař se stal hercem díky flirtu s dívkou z metra
Zdroj: Showpix
Matt LeBlanc slaví 25. července 2022 už 55. narozeniny. Díky seriálu Přátelé se stal jednou z nejznámějších tváří showbyznysu. Za seriál Epizody navíc získal Zlatý globus.Momentálně je seriálový Joey podle všeho nezadaný, letos v únoru se totiž rozešel s dlouholetou přítelkyní, irskou televizní producentkou Aurorou Mulligan (38). Před ní devět let randil s americkou herečkou Andreou Anders (47, na snímku).Z manželství s americkou herečkou Missy McKnight (57) má herec dnes už osmnáctiletou dceru Marinu. Jde o jeho jediného potomka. S Marinou si herec prožil chvíle plné strachu. Když jí bylo osm měsíců, dostala svůj první epileptický záchvat. Lékaři jí později diagnostikovali kortikální dysplazii, která s věkem naštěstí vymizela.Matt LeBlanc je dodnes velmi pokorný a rád se podepisuje fanouškům. Tvrdí, že herectví bere jako každou jinou práci a sláva mu díky tomu nikdy nestoupne do hlavy.+ 3 fotky+ 4 fotky

Poté, co deset let hrál oblíbeného Joeyho Tribbianiho v Přátelích, se Matt LeBlanc stal jednou z nejpopulárnějších tváří showbyznysu. A tou zůstává i dnes, po téměř dvaceti letech od premiéry poslední epizody seriálu. Kdyby toto někdo herci, který v pondělí slaví 55. narozeniny, před čtyřiceti lety řekl, poklepal by si prstem na hlavu. O své budoucnosti měl totiž jinou představu.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 25. 07. 2022 11:30

Jako jediné dítě svobodné matky vyrůstal Matt v městečku Newton v Massatchussetts, kde se většina obyvatel živila řemeslem. "Vtloukali nám do hlavy, že když se něco rozbije, je třeba to opravit. Proto jsem chtěl být tesař. U nás v rodině byl každý tesař, instalatér nebo pokrývač," vybavil si Matt roku 2014 v rozhovoru pro The Telegraph.

Nejvíc hrdý není na Zlatý globus, ale na svou kuchyni

Proto také nastoupil do učení. "Doma jsem udělal sakumprásk celou kuchyň," pochlubil se šikovnýma rukama v rozhovoru pro The Times. Matt tento počin dodnes považuje za svoje vrcholné dílo. A to vzdor faktu, že mu herecká profese vynesla Zlatý globus. "Ta kuchyň možná pořád stojí," upozorňuje. Skončit s řemeslem ho nakonec přimělo drsné klima amerického severovýchodu. "Uvědomil jsem si, že nechci celý život zatloukat hřebíky ve sněhu. Toužil jsem po práci, kterou bych mohl dělat pěkně v teple. To byl můj motor," přiznal.

I když se tesařství dávno nevěnuje, něco si z té zkušenosti přeci jen odnesl. "Pocházím z dělnické rodiny, a tak i herectví vnímám především jako práci. Nikdy mě to proto nesemele a nezmění tak, abych to nebyl já," zdůrazňuje Matt LeBlanc.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Matt LeBlanc (@mleblanc)

Mattu LeBlankovi změnila osud dívka z metra

K herectví se ostatně Matt dostal náhodou. V devatenácti letech vyrazil do New Yorku zkusit štěstí v modelingu, ale dívka, se kterou flirtoval v metru, změnila jeho osud. Ukázalo se, že jde o mladou herečku mířící na casting, která Matta přemluvila, aby ji doprovodil. Ten se nechal "ukecat", ale jak sám přiznává, měl úplně jiné úmysly: "Řekl jsem: 'OK, jedem.' Ale kdy zajdeme k tobě?" Přítomnost na castingu se nakonec ukázala důležitější než jeho vztah s onou dívkou, na jejíž jméno si už dneska nevzpomíná.

Manažerovi dívky se zalíbil natolik, že ho nechal přečíst pár řádků. A byla ruka v rukávě. Matt začal, podobně jako jeho Joey, účinkovat v reklamách, například pro Heinz nebo Levi's. A odtud už nebylo daleko do televize. Když ho obsadili do seriálu Přátelé, měl herec na účtu pouhých 11 dolarů. "Myslím, že jsem tu noc zvracel Doma Pérignona v křoví," potutelně se usmívá.

Hlavně díky této roli si LeBlanc vydělal 85 milionů dolarů. "Sitcomy, které mají srdce a jsou vtipné, jsou nesmrtelné," domnívá se. A my mu dáváme zapravdu. Seriál Přátelé momentálně vysílá TV stanice Nova Fun.

Zdroje informací:

msn.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články