Ikona českých manekýnek Milada Karasová (72): Vitalitu si udržuji horkou vanou se solí, která odkyseluje tělo

Ikona českých manekýnek Milada Karasová (72): Vitalitu si udržuji horkou vanou se solí, která odkyseluje tělo
Zdroj: Herminapress
Milada Karasová (vlevo) s majitelkou butiků v Pařížské ulici Tamarou Kotvalovou.Milada Karasová je pyšná na svoji vnučku Matyldu, která střídavě žije na Sardinii.Dodnes se Milada Karasová zajímá o svět modelingu, ovšem jen v roli čestné porotkyně některých soutěží krásy.Milada Karasová pózuje s Miss České republiky 2007 Kateřinou Sokolovou.+ 6 fotek+ 7 fotek

Bývalá ředitelka Czechoslovak Models a manekýnka Milada Karasová (72) se v poslední době neobjevuje ve společnosti příliš často. Raději cestuje, ovšem radost jí kazí nepříjemné přechody z tepla do zimy, když se vrací do Česka. Čtenářkám Lifee.cz proto prozradila, jak si v sychravém počasí udržet dobrou imunitu a vyhnout se nemocem.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 27. 09. 2022 08:00

Milada Karasová miluje horkou koupel se speciální solí, která z těla vytáhne všechny škodliviny a zabrání propuknutí nemoci. „Je to taková zdravá báze na odkyselení těla. Musíte v tom ležet alespoň 45 minut," vypráví v rozhovoru pro Lifee.cz bývalá manekýnka, která během svého bohatého profesního života zastupovala také celou řadu modelek v čele s Evou Herzigovou, Terezou Maxovou nebo Pavlínou Němcovou. Milada vypadá na svůj věk stále mladistvě, přestože si ráda dopřává hodně sladkého.

Moc často vás ve společnosti nevídáme. Čím to je?

Máte pravdu, dlouho jsem nikde nebyla. Neměla jsem chuť ani důvod, navíc jsem pořád někde cestovala. Byla jsem často mimo republiku.

Jaké země jste navštívila?

Byla jsem se podívat v Dubaji na Expo, navštívila Sardinii, Sicílii a v noci odlétám na týden do Řecka, kde budu cvičit ze zdravotních důvodů pilates. Pořád někde poletuju a k tomu stíhám svoji chalupu.

Máte nějaké rituály, díky kterým se udržujete v kondici?

Jsem v tomto ohledu trochu lajdák. Moc toho nedělám. Samozřejmě cvičím, to je pro mě opravdu hodně důležité. Bez cvičení si život nedokážu představit, protože si myslím, že je po sedmdesátce důležité, aby bylo tělo stále pružné a tolik nebolelo. Když se to hlídá, dá se to ukočírovat.

Někdo říká, že se večer pravidelně odličuje, i to může být rituál.

To děláme všechny, to je naprostý základ. Můžu prozradit, že já nikdy nevyjdu na ulici bez nalíčení, byť třeba malého. Asi je to nějaký můj tik. Doma mám také hodně pleťových masek, ale používám je hlavně v létě, když je pleť trošku unavená.

Co třeba vy a oddechové chvíle, které věnujete jen a pouze sobě?

Tak to vám můžu říct bez obav - napustím si vanu a dám si do ní jednu speciální ingredienci. Je to taková zdravá báze na odkyselení těla. Musíte v tom ležet alespoň 45 minut. Tuhle specialitku si dopřeji třeba dvakrát nebo třikrát do roka. Musím říct, že to funguje. Jsou to krystalky soli a když na vás něco leze, je to báječné také na imunitu.

Jak fungují?

Stačí je nasypat do lavóru s teplou vodou, dát do něj nohy a všechno špatné z těla ta sůl vytáhne. Skvěle se to hodí teď, když nám začíná podzim. Pro mě samotnou je nepříjemné, když odletím do teplých krajin a vrátím se sem, kde je mnohem sychravěji. Tohle mě spolehlivě vyléčí. Ale musíte neustále připouštět teplou, protože voda musí být horká, kolem 38 stupňů. Vylezete naprosto macerovaná.

Celý život se pohybujete v módním průmyslu, držíte nějakou dietu?

Ne. Naopak, teď jsem se vrátila ze Sicílie a měla jsem lehkou koliku, protože jejich kuchyň je tak báječná, že nelze odolat. Navíc já opravdu žiju na sladkém, které mám ráda. Když jsem si dávala už pátou kouli plněnou sladkým krémem se šlehačkou, musela jsem se napomenout. Zazlobil mě žaludek a žlučník.

Ale na váze se to podle všeho neprojevilo...

Ne, na kila to naštěstí nejde. Myslím, že to vychodím. Mám pejska, takže s ním dělám velkou turistiku.

Jaký máte názor na současné soutěže krásy?

Já se vám přiznám, že to moc nesleduji. Myslím, že to celé ztratilo kouzlo. Tenkrát to ještě celou republiku zajímalo, všichni u televize fandili a bylo to celé nóbl. Teď to někam odešlo.

Nebude to tím, že v té době nebyl tak dostupný internet?

To bude tím, ano. Mrzí mě to. Kdyby to šlo v televizi, tak by se třeba člověk podíval, ale sledovat nějakou soutěž na internetu, to mě nebaví. Já si na internetu vyřídím potřebné věci ohledně práce, ale určitě bych se nedívala na dvě hodiny nějaké soutěže.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články