Jak dnes žije Michelle Pfeiffer: Jsem příliš stará na nevinnou krásku, ale mladá na role babiček

Jak dnes žije Michelle Pfeiffer: Jsem příliš stará na nevinnou krásku, ale mladá na role babiček
Zdroj: Profimedia

Patřila k nejkrásnějším herečkám své generace a muži jí leželi u nohou. Pak se Michelle Pfeiffer na pár let stáhla z rodinných důvodů do ústraní, aby se po čase naplno vrátila na filmové plátno. A zazářila stejně, jako když jí bylo třicet. Jak se dnes žije herečce, již časopis People dvakrát zvolil nejkrásnější ženou světa?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 17. 06. 2021 11:30

Psal se rok 2002 a Michelle stála na vrcholu. Měla za sebou role Catwoman ve filmu Batman se vrací, Sukie v Čarodějkách z Eastwicku či paní de Tourvel v Nebezpečných známostech a zdálo se, že její hvězda jen tak nevyhasne. Jenže Pfeiffer měla už dávno jiné plány.

Děti Michelle Pfeiffer

Doma jí pobíhali dcera Claudia Rose, kterou coby novorozeně adoptovala v březnu roku 1993, a o rok mladší biologický syn John Henry. Herečka cítila, jak se jí mění priority. „Dokud jsem neměla děti, práce byla na prvním místě," ozřejmila pro magazín Town and Country Michelle. Tou dobou byla už 9 let šťastně vdaná za druhého manžela, scénáristu a producenta Davida E. Kelleyho, s nímž žije dodnes.

„Dokud byly děti malé, mohla jsem je brát s sebou na natáčení. Jenže jakmile začaly chodit do školy, vše se zkomplikovalo. Nechtěla jsem je pořád omlouvat z vyučování. Takže jsem se snažila točit jen přes léto a nebýt pryč déle než dva nebo tři týdny. Což zase ztěžovalo práci filmařům, tudíž logicky dávali přednost herečkám, které byly časově flexibilnější," líčí bývalá královna krásy svůj odchod do ústraní.

Michelle Pfeiffer nestárne

Vynucená pauza se nakonec protáhla na pět let. Fanoušci už se začali obávat, že obdivovaná kráska odešla do hereckého důchodu. S nástupem dcery na vysokou školu však Michelle pocítila, že by zase chtěla natáčet. Jenže naskočit do rozjetého hollywoodského vlaku nebylo vůbec snadné. „Práci tu nemáte nikdy jistou a konkurence je obrovská. Navíc jste příliš staré na to, abyste hrály nevinné krásky, ale ještě mladé na to, abyste dostávaly role babiček," krčí rameny idol 80. a 90. let.

Přesto se od roku 2007 postupně objevila například ve filmech Hairspray, Hvězdný prach, Vražda v Orient expressu nebo Zloba: Královna všeho zlého. Naskočila také do série komiksových marvelovek. V roce 2019 si ji pak režisér Azazel Jacobs vybral coby představitelku postarší Frances do filmu Po francouzsku. A Michelle se role zhostila na výbornou. Dokonce si vysloužila i nominaci na Zlatý glóbus.

Její Frances oplývá dechberoucím šarmem, kterého má herečka i v třiašedesáti letech stále na rozdávání. Její přirozená krása je stejně působivá jako v jejích nejlepších letech.

Zdroje informací:

Townandcountrymag.com: Michelle Pfeiffer Is Playing the Long Game

ČSFD.cz: Michelle Pfeiffer

En.wikipedia.org: Michelle Pfeiffer

Dailymail.co.uk

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články