Jak mít krásné kudrlinky? Lejla Abbasová vlasy suší starým tričkem a na noc tvoří účes na ananas

Lejla Abbasová prozradila, jak pečuje o své přirozeně kudrnaté vlasy: Na froté ručník zapomeňte
Zdroj: Herminapress
Moderátorka Lejla Abbasová má přirozeně kudrnaté vlasy, ale jak říká, péče o ně často bývala metoda pokus - omyl.Teď moderátorka objevila nový postup s názvem Curly Girl Method, který na sobě začíná aplikovat.Jak například prozradila, spát chodí v účesu, který připomíná ananas a vlasy přestala vysoušet froté ručníkem.Lejla Abbasová také říká, že se pro její vlasy nehodí používat gel, proto je krotí pěnou, která je tolik nezatěžuje.+ 5 fotek+ 6 fotek

Moderátorka Lejla Abbasová má přirozeně kudrnaté vlasy a když nedávno objevila novou metodu, jak se o své kudrliny starat, byla nadšená. Spát teď například chodí s účesem, který nazývá ananas. Co dalšího nám o svých vlasech prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 26. 06. 2022 12:00

Z předchozích rozhovorů se známými osobnostmi už víme, že kudrnaté vlasy si žádají specifickou péči, kterou ale zatím málokterá žena zdatně ovládá. Převratnou novinkou je metoda Curly Girl, kterou testuje i moderátorka Lejla Abbasová.

„Zjistila jsem například, že se kudrnaté vlasy nesmějí vysoušet froté ručníkem, ale ideálně starým tričkem - to je pro mě úplná novinka. Také když jdete spát, měla byste mít ve vlasech saténovou gumičku a účes na ananas, takže po nocích už úspěšně ananasuji," smála se Lejla, která se před nedávnem vrátila z Keni, kde dokončuje dlouho očekávaný dokument o místní neziskovce.

Lejla Abbasová a její kudrnaté vlasy

Lejlo, jak se staráte o své přirozeně kudrnaté vlasy?

Tak teď jste mě dostali. Díky knize Kudrnatá příručka, kterou nedávno vydala moje kamarádka Kateřina Pechová jsem narazila na metodu CGM, tedy Curly Girl Method. Je to úplně jiné přemýšlení o kudrnatých vlasech. Tahle metoda pracuje právě s tím, že jsou kudrnaté vlasy specifické a vyžadují také specifické podmínky a přístup. Metoda vychází z typologie kudrnatých vlasů. Každá žena má jinou strukturu kudrlin a vlnek, a jinak také každý tento typ vlasů funguje. Záleží také, jak jsou které vlasy zatěžované.

Rozhoduje i genetika a původ?

Částečně asi ano, ale některá afra mohou mít i běloši, byť takových není mnoho. Spíše jde o to, že v komerčních sítích prodejen drogerií se prodávají přípravky, které vlasy zbytečně zatěžují a poškozují je. Kudrnaté holky mají také pochopitelně tendenci si vlasy rovnat.

Vy také? S rovnými vlasy jsem vás snad nikdy neviděla.

Ne, tohle naštěstí nikdy nebyl můj případ. Ale tahle metoda CGM mě v poslední době opravdu nadchla a zrovna nedávno jsme o tom mluvili s partnerem, protože jsem mu ukazovala nějaké fotky PŘED a PO. Řekla jsem si, že bych do toho ráda nějaký ten čas a finance investovala. Na začátku bývá péče o kudrnaté vlasy tak trochu metoda pokus - omyl. Proto jsem moc zvědavá, jak bude tahle metoda fungovat konkrétně na mé vlasy.

Mohla byste přiblížit, co přesně plánujete změnit v péči o vlasy?

Existuje několik firem, které se na péči o kudrnaté vlasy zaměřují. Vy si nejprve diagnostikujete konkrétní typ kudrnatých vlasů, který máte, a dostanete doporučení na specifické produkty přímo pro vaše vlasy - šampony, kondicionéry, pěny a podobně. Vím například, že na můj typ vlasů se nedá používat gel, protože je moc těžký a z toho důvodů používám pěnu. Tyto produkty potom obsahují jiné látky, než běžně dostupné z drogerií.

A kromě produktů?

Zjistila jsem například, že se kudrnaté vlasy nesmějí vysoušet froté ručníkem, ale ideálně starým tričkem - to je pro mě úplná novinka. Také když jdete spát, měla byste mít ve vlasech saténovou gumičku a účes na ananas, takže po nocích už úspěšně ananasuji. Je to pro mě nové a je pravda, že proměny těchto žen jsou neuvěřitelné až dechberoucí. Sama se těším na svoji vlastní proměnu, tak uvidíme.

Lejla Abbasová a dlouho připravovaný dokument

Lejlo, jak se vám podařilo překlenout dobu pandemie covidu?

Nedávno jsem se vrátila z Keni, kde jsme natáčeli už napotřetí dokument. Celý covid mě bohužel poměrně zbrzdil, protože se věnuji hlavně moderování pro velké firmy a teprve teď se všechno znovu rozbíhá. Pandemie pro mě byla strašlivá, protože jsem snad poprvé v životě byla bez práce. Na druhou stranu, měli jsme roztočený ten dokument, takže jsem sháněla finanční prostředky, abychom ho mohli dokončit.

Kdy bude hotový?

Doufám, že do konce roku, ale to je jen odhad. Jsem ráda za skvělý tým. Máme střihačku, která stříhala dokument Karel o Karlu Gottovi, náš režisér zase dostal Českého lva za klip roku a scenáristu, který obdržel cenu za sérii dokumentů s trans tematikou.

Co bude hlavním tématem dokumentu?

Bude přibližovat práci "mé" neziskovky a partnerské organizace Redtribe, která působí v místě, ale úplně jinak, než je běžné. Za deset let se nám podařilo vytvořit síť projektů, které skvěle fungují a rostou provázaně, protože jeden vychází z druhého. Všechno vzniklo velmi přirozeně, a proto se místní naučili projekty vést postupně sami, o což nám šlo především. Během covidu se jim tak podařilo nejen udržet deset velkých projektů, ale navíc byli schopni vytvářet další, které pomáhaly těm nejslabším z komunity. Dokument točíme skrze příběhy konkrétních lidí, kteří s těmito projekty rostli. Je to izolovaná masajská komunita na hranicích Tanzanie a Keni - jak fakticky, tak i mentálně. Kvůli tomu tam můžete napáchat také obrovské škody, ovšem pokud se zadaří, tak je velmi povznést, což se nám podařilo.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články