Prchlivý Jaromír Hanzlík slaví 75. narozeniny: Se synem měl složitý vztah, odmítl mu přijít na svatbu

 Jaromír Hanzlík slaví 75 let: Podle syna je vtipný a přísný, neváhal mu dát i facku
Zdroj: Profimedia
Jaromír Hanzlík je známý český herec a moderátor. Mezi nejslavnější role Jaromíra Hanzlíka patří Pepin z Postřižin (1980). Na fotografii okupuje komín s Magdou Vášáryovou.Jaromír Hanzlík se synem Davidem a vnukem Markem v roce 2013.Jaromír Hanzlík s vnoučaty Markem a Veronikou.+ 4 fotky+ 5 fotek

Jaromír Hanzlík slaví 16. února 75. narozeniny. Kdysi hojně obsazovaný herec musel, téměř ihned po sametové revoluci, zanechat vystupování v divadle a odcestovat do zahraničí. Jaký měl k tomu důvod? A jaký vztah ho pojí se synem Davidem?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 02. 2023 11:00

Jaromír Hanzlík je český dabér, herec a moderátor. Mohli jsme ho vidět v takových hitech jako Sanitka, Slavnosti sněženek a Postřižiny. V televizi se proslavil hlavně díky pořadu Úsměvy, který uváděl dlouhých jedenáct let.

Dlouhý odpočinek Jaromíra Hanzlíka

Jaromír Hanzlík byl v letech 1966 až 1992 členem Vinohradského divadla. Dlouho byl jedním z pilířů souboru. V roce 1988 byl jmenován zasloužilým umělcem. Když je člověk herec z povolání, neznamená to, že se bude tomuto kumštu věnovat celý život. Jaromír Hanzlík by o tom mohl vyprávět. S divadlem seknul v roce 1992, na konci sezóny. Vyklidil dvě skříňky v šatně, věci naskládal do igelitek a odešel. Původně plánoval, že se vrátí po roce.

Jenomže Jaromír Hanzlík nakonec zůstal ve Švýcarsku dlouhých deset let. Potřeboval si odpočinout od hektického způsobu života. Připadal si totiž jako "veverka v kleci". Tehdy byla ředitelkou divadla Jiřina Jirásková, a i když se ho snažila všemožné přemluvit, aby nazkoušel alespoň jednu poslední hru, jeho rozhodnutí nezměnila.

Syn Jaromíra Hanzlík

David Hanzlík začal svého otce vnímat jako osobnost poté, co ho v roce 1977 uviděl v roli Hamleta. A možná právě velké ego  bylo důvodem jejich sváru. „Táta je velkorysý a zároveň složitý," prozradil David v dokumentu Léta s Jaromírem Hanzlíkem. „Je přísný na sebe i okolí, nechybí mu ale humor. Nicméně má rad všechno nalajnované a sahá vždy po tom nejrychlejším řešení. Když jsem udělal průšvih, vynadal mi, dal přes držku a jelo se dál," dodal.

Nejvíce problematické, z hlediska vzájemného vztahu, bylo Davidovo dětství a puberta. Později si už dokázali k sobě najít cestu. Ale i tak se prý řídí vše dle Jaromíra. Je zvyklý na určité tempo, které je velmi těžké stíhat. Když chtěl David, který si v domě svého otce otevřel restauraci, snížit kvůli finančním problémům nájem, dostalo se mu zamítavé odpovědi. Konflikt nakonec skončil tak, že mu táta odmítl přijít na svatbu.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Jaromír Hanzlík

Idnes.cz: Jaromír Hanzlík: Deset let prázdnin

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články