Dramatická svatba Karla Gotta v Las Vegas: Dcerka onemocněla a Ivaně se nelíbil prsten

Dramatická svatba Karla Gotta v Las Vegas: Dcerka onemocněla a Ivaně se nelíbil prsten
Zdroj: Herminapress
Svatební obřad Karla a Ivany Gottových proběhl v kapli hotelu Bellagio v Las Vegas.Ivana Gottová byla tenkrát ve čtvrtém měsíci těhotenství, u obřadu nechyběla prvorozená dcera Charlotte.V Las Vegas stihli Gottovi za dva dny zorganizovat svatbu, včetně dortu.O fotky z důležitého dne se postarala fotografka najatá na místě - zřejmě ani netušila, koho to vlastně fotí.+ 5 fotek+ 6 fotek

Před třemi lety, v úterý 1. října 2019, zemřel ve věku 80 let legendární zpěvák Karel Gott. Pojďme si připomenout unikátní moment z jeho života, kdy se "na stará kolena" poprvé ženil. Svoji Ivanu pojal za manželku v Las Vegas, když byla ve čtvrtém měsíci těhotenství a čekala jejich druhou dcerku Nelly Sofii (14). Na obřadu nesměla chybět prvorozená Charlotte Ella (16), která však ve Státech nečekaně onemocněla, a ke svatbě tak vůbec nemuselo dojít.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 10. 2022 08:00

Nápad se poprvé v životě oženit svěřil Karel nejprve svému dobrému příteli Marku Lehečkovi, který později rodinu do Las Vegas doprovodil. Celou výpravu zosnovali v mistrově oblíbené kavárně Cremeria Milano v pražské Pařížské ulici. Ivana neměla mít o ničem tušení - dokonce nebyli ani zasnoubeni.

Karel Gott se chtěl ženit po vzoru Elvise Presleyho

Karel Lehečkovi svěřil, že se chce s jistotou ženit mimo Prahu, ideálně v exotice typu Mauritius nebo Maledivy, ovšem jak sám dodal, to mu přišlo jaksi bez nápadu, vytržené z kontextu a snobské. „Po delší diskusi, konkrétně po mém oblíbeném schwarzwaldském dortu, jsme došli k řešení: Tam, kde se ženil Elvis. Las Vegas!" vzpomíná Karel ve své poslední knize.

Aby Ivana jeho plán neprokoukla, Karel požádal její matku Blanku, aby nenápadně našla její rodný list a nechala jej přeložit do angličtiny. Do příprav svatby tak bylo zataženo jen několik málo spiklenců. „Odměnou jí měl být krásný osmidenní výlet do Spojených států, kde jí ukápne slza, až povede k oltáři svou jedinou dceru. Z Ivany Macháčkové se po osmiletém vztahu stane Ivana Gottová. Blanka spolehlivě za zády mé nastávající zařídila vše, co bylo třeba...," pochlubil se Karel vzornou tchyní.

Spontánní zásnuby jako z pohádky

Ivana tedy skutečně nic netušila a Karel ji o ruku požádal spontánně, třetí večer jejich pobytu ve Vegas, když se skupinka vracela z opulentní večeře kolem hotelu Caesars Palace. Všechno na mě dolehlo. A napadlo mě, že nastal ten pravý okamžik. Využil jsem chvíle, kdy nás ostatní předběhli, a my s mojí ,skoroženou' loudavě došli až před monumentální, nádherně osvícenou fontánu u hotelu Bellagio," vzpomíná Karel na chvíli, kterou zažil jen jednou v životě. Když vyslovil otázku, byl podle svých slov celý rozechvělý. Bylo to 5. ledna roku 2005 a svatbu Karel pečlivě naplánoval už o dva dny později.

Třenice nastala u výběru prstýnků

A třebaže se nastávající nevěsta nejprve strachovala, zda je možné veselku za dva dny připravit, v Las Vegas není nic nemožné. Šaty obstarali za chvíli, jediné, s čím nastala potíž, byly prstýnky. „Padla mi do oka dvojice prstenů - menší, krásný, posetý malými třpytivými brilianty pro nevěsty, a větší, čistě hladký pro ženichy. Jenže můj vkus narazil na její," popisuje Karel moment, kdy Ivana odmítla tolik drahých kamenů a žádala pro sebe raději vkusnější eleganci.

„Svatební prsten chtěla z bílého zlata a hladký, jednoduchý. To jsem ovšem nemínil dopustit. Nakonec tedy souhlasila s prstenem se sedmi drobnými briliantíky pro štěstí, ale jen proto, že naše šťastné číslo je přece sedmička," poukázal Karel. Prstýnek se zirkonem nakonec mistr ve zlatnictví pořídil i dcerce Charlotte, to prý, aby jí to nebylo líto.

Den před obřadem dostala Charlotte vysoké horečky

Když ovšem přišla noc Karlovy rozlučky se svobodou, dostala malá Charlotte vysoké horečky. A zatímco se mistr bavil s přítelem nad drinkem, Ivana se starala o nemocnou holčičku. Po návratu na pokoj zpěvákovi došlo, že se svatba dost možná ani konat nebude. Konečně jsem se poprvé v životě chtěl oženit... Navíc daleko od domova, abych nemusel řešit výčitky kamarádů a kolegů, koho jsem měl pozvat a nepozval či koho jsem pozval a raději neměl. Daleko od potenciálních výčitek fanynek - co kdyby mě ještě začaly přemlouvat, abych si to raději rozmyslel?" přemítal sklesle Karel, když Charlottiny horečky nepolevovaly.

Svatba v kapli hotelu Bellagio

„Absolvovali jsme vyčerpávající osmnáctihodinovou cestu přes Atlantik i přes celé Spojené státy, abychom to tady, uprostřed nevadské pouště, ve městě, které nikdy nespí, u šálku kávy odpískali? Teď, když jsem konečně rozhodnutý?" tázal se sám sebe zpěvák. Obavy Karla i celé skupinky se naštěstí brzy rozplynuly, když se Charlottce konečně udělalo lépe. Bylo jasné, že svatební obřad v kapli hotelu Bellagio může začít.

„Stojím před oltářem společně s knězem, zatímco nevěsta celá ve sněhobílém se k nám slavnostním krokem pomalu blíží v rytmu hudby, kterou jsem předem vybral. Hrají nám píseň Elvise Presleyho Can't Help Falling in Love, avšak pouze na harfu. Připadá mi to andělské," dojímá se Karel Gott při vzpomínce na důležitý den ve svém životě. Jeho oblíbenec Elvis ten den zazní ještě jednou, a to hned po obřadu. Novomanželé totiž stvrdí svůj slib při písni Love Me Tender.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články