Karin Babinská o TikToku Richarda Krajča: Jsme v šoku, že nám děti píší vulgární komentáře

Karin Babinská o TikToku Richarda Krajča: Jsme v šoku, že nám děti píší vulgární komentáře
Zdroj: Herminapress
Karin Babinská a Richard Krajčo letos v létě slaví pět let od svatby.Manželský pár se seznámil v roce 2013 během práce na filmu Křídla Vánoc.Společně vychovávají tři děti - Richarda a Bereniku, které má Krajčo s bývalou manželkou Martinou Poulíčkovou, a Jasmínu, kterou má Karin Babinská s kameramanem Martinem Doubou.Takto vypadali Krajčo a Babinská v začátcích vztahu.+ 6 fotek+ 7 fotek

TikTok Richarda Krajča (45) vzbuzuje mezi lidmi velké vášně. Zatímco někteří jsou nadšení zpěvákovým smyslem pro humor, jiní tvrdí, že se shazuje a ztrapňuje. Jeho manželka Karin Babinská (48) v rozhovoru pro Lifee.cz říká, jak těžké je pro oba číst často vulgární komentáře, a to navíc s vědomím, že pocházejí od dětí.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 08. 2022 08:00

Jedno z videí, která Richard Krajčo umístil na TikTok, například v několik sekundách zobrazuje frontmana kapely Kryštof, jak prdí do hrnce. Jeho manželka Karin Babinská se teď otevřeně vyjádřila ke kritice, která se na oba kvůli sociálním sítím snesla.

„My jsme to spolu mnohokrát probírali, kolik dětí dokáže napsat nenávistné a velmi vulgární komentáře. Když jim člověk odpoví, jsou z toho celé hotové a říkají: ,Jé, to je fajn, žes mi odpověděl, ty jsi nejlepší,'" líčí Karin Babinská.

Karin Babinská o sociálních sítích

Velmi diskutované téma jsou vaše sociální sítě. Richard má TikTok, který rád používá. Jaký je váš názor na jeho videa? Občas vzbudí mezi lidmi velké vášně.

On byl jeden z prvních v českém showbyznysu, kdo začal TikTok používat. Pochopitelně se inspiroval v zahraničí, kdy sledoval TikTok třeba Bruce Willise. Občas mě do toho také zatahoval, takže jsem si tam zablbla s ním. Já proti tomu vůbec nic nemám, protože je to platforma jako každá jiná. On si tam ze sebe dělá legraci. Tam je dobře vidět, že jestli Ríša něco má, tak je to smysl pro humor. Má touhu neustále rozdávat radost. Jsou to taneční a herecké scénky, ve kterých si ze sebe utahuje. Všimla jsem si, že poslední dobou se tomu tolik nevěnuje, trochu od toho upustil.

Proč?

Myslím, že i kvůli tomu, že to kromě pozitivních ohlasů vzbudilo i velkou nevoli. Je zarážející, kolik dětí se k tomu vyjadřuje. My jsme to spolu mnohokrát probírali, kolik dětí dokáže napsat nenávistné a velmi vulgární komentáře. Když jim potom člověk odpoví, jsou z toho celé hotové a říkají: „Jé, to je fajn, žes mi odpověděl, ty jsi nejlepší."

Co si o takových lidech myslíte?

Sama nevím, co si mám o světě sociálních sítí myslet. Všichni je potřebujeme a nějakým způsobem s nimi žijeme. Ale problém je v tom, že často nevíme, kdo sedí na druhé straně. Někdy jsou všechny ty komentáře a hodnocení únavné. Kolikrát jsem toho přesycená. Nemyslím si, že by se měl každý okamžitě ke všemu vyjadřovat. A už vůbec ne za každou cenu, vulgárně a nevhodně.

Oni by vám to do obličeje asi neřekli.

Neřekli, právě. Ona ta anonymita je velký pokušitel.

Karin Babinská o seriálu Gumy

Pojďme k příjemnějšímu tématu. Jak přišel nápad natočit seriál Gumy, který se od podzimu objeví na Voyo?

Ríša hraje s Davidem Švehlíkem dlouhé roky v divadle. Posledních 10 let přitom účinkují ve hře, ve které jsou na jevišti jen oni dva. Přišli na to, že spolu nikdy nehráli před kamerou. Když si o tom jednou v šatně povídali, Ríša hned zvedl telefon, zavolal mi a řekl: „Vymysli něco, kde bychom mohli být my dva."

A tak vznikly Gumy?

Časem přišel producent Martin Šebík, jestli bychom nevymysleli nějaký seriál - v tu chvíli se mi to celé propojilo. Vymyslela jsem námět seriálu i jednotlivých dílů tak, aby tam kluci měli hlavní roli, a hlavně, aby to byla komedie. Myslím, že oba jsou komediální typy. O Richardovi je to možná tušeno, ale o Davidovi to známo vůbec není. Chtěla jsem využít jejich komediální potenciál a také to, jak dobře se znají. Když točíte komedii, potřebujete mezi herci interakci. Vzájemně se doplňují a poslouchají. Myslím, že zde budou v roli, ve které je ještě nikdy nikdo neviděl.

Existuje tam nějaká paralela s jejich skutečnými vlastnostmi nebo povahovými rysy?

Ríša je tam hodně mačoidní chytrák, David zase nesmírně hodný, milý, v něčem geniální, ale v něčem mu příroda ubrala. Kdybych řekla, že ty postavy vycházejí z jejich reálných charakterů, tak by se asi oba urazili. Ale samozřejmě, vždycky se tam něco najde a vždycky člověk čerpá z charakteru toho herce, i když to hodně zveličí, přetvoří nebo zkarikuje.

Děj seriálu se odehrává v autosalonu, což je ryze mužské prostředí. Jak se vám tam jako ženě pohybovalo?

Nemyslím si, že je to ryze mužské téma. Spíše jsem si přála, aby ti dva chlapi byli čistokrevní muži, se všemi klady a zápory, co muži mají. Já jako žena se na to naopak dokážu dívat s velikým nadhledem. A jsou tam také velmi silné ženské postavy, třeba hospodská, kterou hraje Patricie Pagáčová. Je tam i velká lovestory, já to jinak neumím. Rozhodně to není seriál z ryze mužského prostředí a jen pro mužské diváky. Je to o dvou kamarádech, kteří mají autodílnu. Myslím, že propojení mužského a ženského elementu je věc, která tomu neuvěřitelně prospívá.

Jak vás to s Richardem ovlivňuje doma, když ho na place režírujete? Máte nějaké dohady?

Dohady ne, spíše debaty, a to poměrně vášnivé. Nás ta společná práce nesmírně baví a naplňuje, takže se jí neumíme vzdát, když přijdeme domů. Diskutujeme o tom dlouhé hodiny. Začíná to nad scénářem, pokračuje v průběhu natáčení a když pracuji ve střižně, je Richard první, kdo to vidí, protože si to doma pouštím. Rozhodně se nejedná o hádky, je to velmi konstruktivní diskuze, protože se nám spolupracuje dobře. K žádným konfliktům nedochází.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články