Kate Middleton ve Wimbledonu Andrea Bezděková nepotkala, ale třikrát si objednala ikonický dezert turnaje

Kate Middleton ve Wimbledonu Andrea Bezděková nepotkala, ale třikrát si objednala ikonický dezert turnaje
Zdroj: Se souhlasem Andrey Bezděkové
Modelka a Česká Miss 2016 letos navštívila slavný tenisový turnaj Wimbledon.Ikonické jahody se smetanou si zde za jeden den dopřála hned třikrát.Andrea Bezděková v rozhovoru pro Lifee.cz říká, že si návštěvou Wimbledonu splnila dětský sen.Modelka se těšila na tenistu Rafaela Nadala, ale nakonec se musela spokojit s mužskou čtyřhrou.+ 3 fotky+ 4 fotky

Modelka Andrea Bezděková navštívila tenisový turnaj Wimbledon. Kolik porcí slavných jahod se smetanou během jednoho dne spořádala? Oblíbený dezert zde zavedl už král Jindřich VIII. v roce 1509, přestože byl považován za pokrm nižších společenských vrstev. Kolik dnes jahody se smetanou na Wimbledonu stojí?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 12. 07. 2022 12:00

Modelka a Česká Miss 2016 Andrea Bezděková je odmalička velkou fanynkou tenisu, proto si letos splnila svůj dětský sen a na jeden den se vypravila do Londýna na slavný tenisový turnaj, Wimbledon.

V rozhovoru pro Lifee.cz odhaluje, jak těžké je sehnat lístky, jaká zde panuje atmosféra, a přiznává také, že spořádala hned tři porce ikonických jahod se smetanou. Během dvou týdnů prý návštěvníci na této akci spořádají jahod na 40 tun.

Andrea Bezděková o Wimbledonu

„Mám za sebou docela náročné dny, protože jsem měla v jednom autě kufr do Berlína, Londýna i do Varů," popisuje modelka, se kterou jsme měli možnost hovořit na závěrečném ceremoniálu filmového festivalu. Její nečekaná absence v řádu hodin nás překvapila o to víc, když jsme se dozvěděli, že se na jeden den přesunula na Wimbledon.

„Bylo to nádherné. Byla jsem na Wimbledonu poprvé v životě. Není úplně jednoduché na to sehnat lístky a člověk vlastně ani neví, na co ty lístky kupuje. Koupí se to na jeden den a teprve v průběhu se dozvídá, na co vlastně jde. Takže my jsme byli na mužské čtyřhře, což samozřejmě nebyl Nadal, ale i tak to bylo skvělé," sdělila nám Andrea, která byla nadšená především z atmosféry. „Je nepopsatelná a všichni lidé, kteří tam pracují, to dělají s velkou láskou a s úsměvem. I to tam na vás dýchá."

Jahody se smetanou na Wimbledonu nesmí chybět

Minout jsme nesměli legendární evergreen Wimbledonu, ikonické jahody se smetanou. Andrea si dokonce pořídila jejich fotografii, kterou v galerii také najdete. „Tak na to se mě každý ptá. Není to tak, že by člověk musel, ale ano, mají tam krabičky s opravdu výběrovými prvotřídními jahodami, které jsou zalité smetanou," vyprávěla štíhlounká modelka s nefalšovaným zapálením. Skutečně je ochutnala? Dala jsem si je asi třikrát, protože jsou skvělé. Jestli jsem přibrala, to nevím, ale minimálně jsem si vzala šaty, ve kterých to není vidět," smála se Andrea.

Cena pochoutky se drží v mezích normy

Jahody se smetanou jsou nefalšovanou legendou Wimbledonu a od roku 2010 pořadatelé drží jejich cenu na 2 librách a 50 pencích (zhruba 73 Kč), bez ohledu na ekonomickou situaci ve světě. Jak se exkluzivní jahody z Maidstonu v hrabství Kent na populární tenisové akci vzaly? Tradicí jsou zde od roku 1509.

Sbírají se za úsvitu a váže se k nim příběh, který zpracoval web iRozhlas.czKrál Jindřich VIII. zajel za kardinálem na návštěvu do Hampton Court a jeho kuchař připravil jako dezert právě čerstvě natrhané lesní jahody se smetanou. Byl to jen jeden z dezertů celého banketu, ale král si pochutnával zrovna na něm a vypadal nadmíru spokojeně," popisuje novinářka, která Wimbledon rovněž osobně navštívila. Dodává, že mléčné produkty se v té době považovaly za pokrm nižších společenských vrstev, ale když si na smetaně pochutnal král, začaly jahody se smetanou chutnat celému dvoru.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články