Komu sluší havraní odstín vlasů? Lucie Bílá, Andrea Pomeje i Dáda Patrasová jsou věrné černé

Komu sluší havraní odstín vlasů? Lucie Bílá, Andrea Pomeje i Dáda Patrasová jsou věrné černé
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Vítězka soutěže MasterChef Česko BeskyMódní návrhářka Liběna RochováTelevizní reportérka Martina JandováDJ Andrea Pomeje+ 14 fotek+ 15 fotek

Černovlásky jsou na rozdíl od něžných blondýnek symbolem vášně, smyslnosti a esence charismatu v jeho nejsilnější podobě. Důkazem jsou osobnosti, jako Lucie Bílá, Andrea Pomeje, Heidi Janků nebo Dagmar Patrasová. Jak se o sytě černé lokny starat, aby vypadaly stále skvěle? A jakými odstíny je doplnit?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 02. 2023 08:00

Ani známé tváře se nebrání experimentům, proto i zaryté černovlásky občas zatouží jít na blond. To si v minulosti vyzkoušely zpěvačka Lucie Bílá i DJ Andrea Pomeje. Velkého pochopení se však od fanoušků nedočkaly, a zatímco Lucie tvrdila, že vypadá jako moučný červ, Andree Pomeje za blonďatý filtr vyčinili její sledující. „Zůstaňte v černý, v černý jste víc sexy,“ psali na Instagram. Jisté tedy je, že tyhle dámy zůstanou černovláskami už navždy.

Heidi Janků, Andrea Pomeje, Lucie Bílá i Dáda Patrasová

Mezi slavné ženy, které stejně jako Lucie Bílá nebo Andrea Pomeje sází na černou barvu vlasů, patří také zpěvačka Heidi Janků, modelky Gabriela Švambera Dvořáková a Nikol Buranská, vítězka MasterChef Česko Besky nebo módní návrhářky Liběna Rochová a Tatiana Kovaříková. Černé barvě neunikly ani herečka Dagmar Patrasová, kterou mimo jiné proslavila sexy černá ofina, nebo televizní reportérka Martina Jandová. A to i přesto, že všechny tyto slavné osobnosti barvu vlasů rády mění - od téměř oříškově hnědé po uhlově černou.

Jak pečovat o havraní hřívu

Barvu vlasů určuje obsah melaninu a černovlásky se mnohem obtížněji vyrovnávají se stříbrnými prameny a šedivěním. Odstín černé však můžeme snadno podpořit i přírodní cestou, a to ingrediencemi, jako je indigo, henna, rostlinné oleje nebo káva. Černé vlasy naopak mnohem snáze ztrácejí pigment vlivem nadměrného používání chemikálií, stresem nebo teplem.

Kofein obsažený v kávě stimuluje růst vlasů při androgenní alopecii (běžném vypadávání vlasů u mužů i žen) a káva se také často používá k barvení vlasů na červeno nebo černo. Podobně funguje také černý čaj, který byl coby barvivo užíván po staletí, ať už v ájurvédě, nebo čínské medicíně. Obsahuje totiž třísloviny, které zvyšují barevnou intenzitu vlasů.

A používáte-li hennu, skvěle se doplňuje s indigem, ačkoli je z přirozené podstaty modrofialové. Podle magazínu StyleCraze.com indigo pomůže tomu, aby si vlasy déle uchovaly černou barvu. Dobrou službu jim prokazují také rostlinné oleje, ať už kokosový, nebo olivový. Olivový proniká do vlasové kůry a hydratuje vlas zevnitř. Kromě černé barvy tak udržíte vlasy zdravější a zamezíte jejich vypadávání.

Co sluší černovláskám

Známé tváře, které se černými vlasy pyšní, jsou také užitečným vodítkem k tomu, jaké barvy dělají černovláskám nejlepší službu. S přehledem si tyto ženy mohou dovolit tlumené odstíny šedé, černé nebo bílé, ale nic jim nebrání ani v případě, že by se v barvách chtěly více odvázat.

Ať už je to moderní kobaltová neboli královská modř, tyrkysová, zelená nebo kanárkově žlutá. Podle magazínu SheKnows.com by ženy s černými vlasy měly vyhledávat plnotučné odstíny celého spektra barev, které by něžným blondýnkám tolik neslušely. Ukázkovým příkladem mohou být barvy Viva Magenta, jasně růžová, citronově žlutá, hráškově zelená nebo laškovní švestka. Všechny tyto barvy navíc na těle vypadají vášnivěji ve flitrovém provedení.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články