Gabriela Lašková o svém ikonickém krátkém účesu: Děkovaly mi mámy malých holčiček, kterým vlásky nerostou

Gabriela Lašková o svém ikonickém krátkém účesu: Děkovaly mi mámy malých holčiček, kterým vlásky nerostou
Zdroj: Herminapress
Gabriela zvítězila v České Miss v roce 2013. Titul získaly ten rok také Lucie Kovandová (vlevo) a Monika Leová (vpravo). Druhá zleva tehdejší ředitelka soutěže Michaela Maláčová.Gabriela, tenkrát ještě Kratochvílová, si okamžitě získala sympatie celého národa.Svému vítězství nejprve nemohla uvěřit.Gabrielu missí nemoc nepotkala - stále je věrná svému tehdejšímu příteli Filipovi, za kterého se v roce 2016 vdala. Takto vypadal její návrat ze soustředění České Miss v roce 2013.+ 7 fotek+ 8 fotek

Moderátorka hlavní zpravodajské relace CNN Prima News a Česká Miss pro rok 2013 Gabriela Lašková (32) se do historie soutěže krásy nesmazatelně zapsala svým krátkým účesem, po kterém v jisté době zatoužila nejedna dívka v republice. V rozhovoru pro Lifee.cz vzpomíná, jak si v soutěži nedávala příliš šancí, protože si připadala až příliš jiná.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 08. 2022 08:00

Gabriela, za svobodna Kratochvílová, prý s účesy experimentovala odmalička a ráda. V České Miss si ale jako krátkovlasá připadala nepatřičně. Pořád jsem měla za to, že se tam vůbec nehodím a jsem tam omylem. Svým způsobem to bylo moc hezké, člověk vybočoval. V době Miss jsem to ale nedokázala ocenit, protože jsem měla pocit, že vybočuju špatným směrem. Měla jsem pocit, že tam vlastně nemám co dělat," vzpomíná Lašková.

Všichni vás máme spojenou s krátkými vlasy, díky kterým jste před lety udělala v České republice malou revoluci. Dnes je máte delší – budete zase zkracovat?

Ono je to složité. Jsem typická ženská, která nevydrží mít jeden účes celý život. Měnila jsem je neustále, jen po Miss jsem na delší dobu zůstala věrná tomu, který ke mně v tu dobu patřil. Nechtěla jsem se ho vzdát a svým způsobem jsem ani nemohla.

Teď je to jinak a vídáme vás v dlouhých vlasech.

Roky jdou, najednou je ze mě maminka dvou kluků a já jsem v jiném věku a jiné životní fázi. Cítila jsem, že ke mně ty krátké vlasy už tolik nesedí – necítila jsem se v tom už hezky a žensky. Postupem času jsem si je nechala dorůstat a teď mám vlasy delší tak, jak mi vyhovuje.

Takže zkracování už nebude?

V nejbližší době je stříhat neplánuju. Cítím se v nich hezky a také ti moji dva mazánci si je pořád omotávají kolem prstíků. Je to krásné a mám pocit, že to teď ke mně patří. Nic to nemění na tom, že krátké vlasy jsou krásné, ženám sluší a svého času jsem za ně byla velmi ráda.

Jak na to období České Miss s odstupem vzpomínáte? Byla jste mezi těmi dlouhovlasými blondýnami hotové zjevení.

Pořád jsem měla za to, že se tam vůbec nehodím a jsem tam omylem. Svým způsobem to bylo moc hezké, člověk vybočoval. V době Miss jsem to nedokázala ocenit, protože jsem měla pocit, že vybočuju špatným směrem. Měla jsem pocit, že tam vlastně nemám co dělat.

Kdy se to zlomilo?

Teprve po vítězství mi došlo, že to nebylo úplně špatné rozhodnutí a je to fajn. Došlo mi, že je více ženských, které to cítí stejně, a že se lidem krátké vlasy mohou líbit. Bylo to moc příjemné v tom, že jsem měla možnost krátkovlásky dostat do popředí a hezky na ně upozornit.

Jak na to reagovala veřejnost?

Vzpomínám si, že tenkrát se objevila spousta žen, které mi psaly, že šly nakrátko, nebo se naopak cítí mnohem více doceněné. Byly mezi nimi také maminky malých holčiček, kterým ty vlásky nerostly a viděly, že pro ně také existuje královna krásy. Tohle bylo velmi dojemné. Člověk měl pocit, že najednou ty krátké vlasy nejsou jen o tom, jestli někomu sluší, ale že mohou také pomáhat. Moc ráda na to období vzpomínám.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články