Kristýna Leichtová z 1. mise: V zenu se udržuji během řízení nebo ve vaně, přiznává

Kristýna Leichtová z 1. mise: V zenu se udržuji během řízení nebo ve vaně, přiznává
Zdroj: Herminapress
S Janem Dolanským se Kristýna Leichtová potkává v seriálu 1. mise.Kristýna Leichtová si potrpí na módní kreace, které s oblibou šperkuje výraznými barvami nebo doplňky.Kristýna Leichtová je milovnicí šatů a sukní, ideálně v pestrých barvách. V kalhotách ji příliš často nevídáme.Své dcery Kristýna Leichtová chrání před zájmem fotografů.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Kristýna Leichtová (36) ze seriálu 1. mise je vytíženou mámou dvou holčiček, Dorotky (3) a Rozárky (2). Když má možnost na chvilku vypnout, nejčastěji poslouchá podcasty s úspěšnými ženami. Nejenže jí to inspiruje, ale pomáhá jí to i zvedat sebevědomí. To jí totiž systematicky nabourávají neuctiví fanoušci i vysoké nároky, které klade televizní a filmová branže na vzhled hereček. Kristýna se o tom rozhovořila pro web Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 29. 04. 2022 08:00

Herečka Kristýna Leichtová (36) patří mezi ženy, které slavnostně pokřtily knihu Ženy v zenu autorek Petry Schwarz Koutské a Lilie Khousnoutdinové, manželky miliardáře Karla Janečka. Kniha je plná příběhů silných žen, které se dokázaly poprat s narážkami okolí. A toto téma se bytostně dotýká i Kristýny.

Kristýna Leichtová a povrchní krása

„Umělecká branže se soustředí na vizuálno a hodně záleží na tom, jak člověk vypadá. Je to vlastně kult těla. V herectví, v modelingu, kouká na to každý. A podle toho, jak žena vypadá, dostává práci," hodnotí Kristýna Leichtová současnou situaci. „Tohle mě štve. Chtěla bych se proti tomu nějak postavit," přemýšlí.

Pokřikují na mě na ulici, přiznala Leichtová

Leichtovou mohou televizní diváci znát ze seriálů Ohnivý kuře, 1. mise, ale hlavně z legendárního sitcomu Comeback. Herečka říká, že sice počítá s tím, že jí lidé poznávají, ale nedokáže se smířit s tím, že si k ní dovolují věci, které jsou za čárou. Jsem mediálně známá, budu známá a nikdo mi to neodpáře. Dnes a denně jsem vystavená různému pokřikování na ulici - ať už ze strany mužů, nebo ze strany žen," svěřuje se herečka, „dřív jsem si myslela, že to je normální a že to tak má být. Teď zjišťuji, že si to nemusím nechat líbit."

Leichtová se motivuje posloucháním podcastů

Kristýna Leichtová je především mámou dvou malých holčiček Dorotky a Rozárky. Aby se při péči o dvě dračice trochu zrelaxovala, poslouchá podcasty plné inspirativních rozhovorů se ženami, které jsou špičkami ve své profesiJsem ráda, že je v naší společnosti tolik skvělých a odvážných žen. Co mě defacto udržuje v zenu, je právě poslouchání těchto příběhů. Inspiruje mě to a dodává mi to obrovské sebevědomí," prozrazuje herečka, „mám třeba nějaký nápad nebo plán a hned mi naskočí: Jasně, tohle dokážu!"

Bez mužů to nejde, připouští Kristýna Leichtová

Podcasty Kristýna nejčastěji poslouchá během řízení nebo ve vaně. "Zkrátka když si urvu nějakou tu půlhodinku pro sebe," osvětluje. Máme zde ženy, které jsou velmi inteligentní, krásné a dobře vědí, kam jejich život směřuje. Nenechají si do života kecat. Myslím, že společnost pořád netuší, jak se k tomu postavit a jak to uchopit," zamýšlí se herečka. 

A co muži? Bez mužů to nejde. Jsme taková puzzle. Zapadáme do sebe a žít bez sebe bychom nemohli," uzavírá se smíchem herečka, která žije s hercem a režisérem Vojtěchem Štěpánkem.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články