Které pohádky vítězí u českých osobností? Nejčastěji zmiňují Tři oříšky pro Popelku a S čerty nejsou žerty

Které pohádky vítězí u českých osobností? Nejčastěji zmiňují Tři oříšky pro Popelku a S čerty nejsou žerty
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Dětští herci Viktor Sekanina a Theo Schaefer se objeví v druhé řadě populárního seriálu Kukačky. Z vánočního programu si oblíbili Anděla páně a Pelíšky.Herečka Eva Josefíková si sama zahrála v pohádce Čertova nevěsta a netrpí předsudky vůči norské verzi Popelky.Módní návrhářka Beata Rajská má ráda Tři oříšky pro Popelku i Švejka.Moderátorka Lucie Borhyová sází na klasiku, ráda si pustí Tří oříšky pro Popelku.+ 9 fotek+ 10 fotek

Díváte se na pohádky? Naše celebrity rozhodně ano! Udělali jsme proto velkou anketu, abychom zjistili, která pohádka mezi nimi vítězí. Jak to dopadlo? Nejčastěji jmenovaly Tři oříšky pro Popelku, ale zamilovaly si také S čerty nejsou žerty nebo Anděla Páně. A mají vůbec známé tváře v oblibě také nově natočené pohádky?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 26. 12. 2022 12:00

Vítězství pohádky Tři oříšky pro Popelku s Libuškou Šafránkovou asi málokoho překvapí, byť už také zaznělo, jak lákavá je její moderní norská verze. „Asi to nikoho nepřekvapí, ale mám ráda Popelku a moc ráda bych viděla tu její novou verzi," nechala se slyšet mladá herečka Eva Josefíková, která prý vůči podobným novinkám nemá žádné předsudky.

Popelku milují Borhyová, Rajská i Kajnarová

Pro tolik populární Popelku hlasovaly také Beata Rajská, Lucie Borhyová nebo Zuzana Kajnarová, byť té jako první přišla na mysl úplně jiná pohádka - aby také ne, když si v ní sama zahrála. Je to Anděl Páně, byť to zní hodně narcisticky – to se nabízí. Ale mám ráda i Tři oříšky pro Popelku, to je klasika," míní sympatická herečka, která se v novém roce vrací do seriálu TV Nova Specialisté.

Jitka Sedláčková fandí Janu Budařovi

Pro Anděla Páně dále hlasoval dětský herec Viktor Sekanina, kterého můžeme znát ze seriálu Kukačky, nebo herečka Jitka Sedláčková. „Jsem fanda pohádky Anděl Páně, obou dílů, přes to nejede vlak. Dobré pohádky uměl také Zdeněk Troška, který už točit nechce," lituje herečka. „Nedávno jsem zaznamenala, že šel s pohádkou do kina Honza Budař. Moc mu držím palce. Jinak já současné pohádky nesleduji," dodává Jitka Sedláčková, která naráží na novou Budařův počin Princ Mamánek.

Libušku Šafránkovou jsem potkávala, svěřila se Sedláčková

Sedláčková také vysvětluje, proč si na Vánoce nikdy nenechá ujít již zmiňované Tři oříšky pro Popelku. Má k tomu osobní důvody. „Mám ráda všechno s Libuškou ŠafránkovouByla sousedkou mého muže, takže jsme se s ní na Spořilově potkávali. Je to taková hezká vzpomínka," dodává herečka, která si prý na pohádky tradičně dělá čas v rámci takzvaného pyžamového dne, který většinou připadne na 25. prosince.

Skleničková je princeznou díky Libušce Šafránkové

Libušku Šafránkovou si oblíbila také Leona Skleničková, která ztvárnila princeznu v nové pohádce Krakonošovo tajemství. Také ona má pro to speciální důvody. Dlouho jsem si přála zahrát v pohádce tak, jako Libuška Šafránková v mé nejoblíbenější Princ a Večernice," svěřila se mladá herečka, pro kterou je Šafránková vzorem, a právě díky ní nakonec šla na konkurz do nové pohádky, který vyhrála.

„Byla jsem na castingu v České televizi právě v den, kdy Libuška Šafránková zemřela. Šla jsem tam kvůli její roli v Princovi a Večernici a to, že to dělám pro ni, pro její jméno, ve mně ten den rezonovalo neskutečně silně," přiznává Skleničková.

Pyšná princezna a S čerty nejsou žerty

Další pohádka, která se v naší anketě objevila opakovaně, je S čerty nejsou žerty. Hlasovala pro ni Lucie Borhyová, Miluška Bittnerová, Nikol Kouklová i Michaela Ochotská. A českým celebritám učarovala i Pyšná princezna, kterou za svoji nejoblíbenější pohádku označily playmate Bára Mottlová a herečka Marie Renčová.

Šíleně smutná Berenika Kohoutová

Herečka Berenika Kohoutová na první dobrou označila Šíleně smutnou princeznu, ve které ji můžeme vídat v pražském Studiu DVA, kde se pohádka uvádí jako muzikál. Nicméně Berenika dává šanci i nově natočeným kouskům: „Vzpomínám si na pohádku Kdyby byly ryby, jsou to asi čtyři roky zpátky, a to se mi strašně líbilo. Loni jsem viděla Hodinářova učně a to bylo také super."

Nezapomínejte na Pelíšky a Švejka

Mimo kategorii pohádek celebrity označily také Švejka, kterého uvedla jako druhého v pořadí módní návrhářka Beata Rajská, a Pelíšky„Vím, že je to spíš komedie pro dospělé, ale k Vánocům to patří," svěřil se dětský herec ze seriálu Kukačky Theo Schaefer.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články