Unikátní vaječňák Ládi Hrušky: Vejce nahrazuje pudinkem, který se dá připravit i bez vaření

Unikátní vaječňák Ládi Hrušky: Vejce nahrazuje pudinkem, který se dá připravit i bez vaření
Zdroj: Herminapress
Láďa Hruška patří mezi známé osobnosti, které pokřtily letošní kalendář playmate Báry Mottlové.Láďa Hruška se se čtenáři Lifee.cz podělil o recept na vaječný likér bez vajec. Namísto vajec radí Láďa Hruška použít vanilkový pudink.Lidový všeuměl Hruška dokonce v adventu pokřtil novou kuchařku. Kmotry byli moderátoři Lenka Špillarová a Josef Mádle.+ 1 fotka+ 2 fotky

Kutil a všeuměl Láďa Hruška (44) si nenechal ujít křest kalendáře playmate Báry Mottlové (36). Při té příležitosti jsme se ho zeptali, jaké ženy se mu líbí a zda by se s námi nechtěl podělit o recept na svůj unikátní vaječný likér. Ten je totiž možné připravit s vejci i bez nich, a dokonce i bez rumu, takže je vhodný i pro děti.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 12. 2022 12:00

Láďa Hruška do svého unikátního vaječného likéru vůbec nepotřebuje přidávat vejce. Pudink vyšleháte s jedním salkem a přidáte placatku rumu, nebo vyšleháte vajíčka se salkem a přidáte rum. Opravdu to chutná podobně, jen v jednom nejsou vejce," prozrazuje reportér v rozhovoru pro Lifee.cz.

Když to chcete ještě vychytat, což se mi povedlo, tak připravíte ten pudink bez vaření - ano, existuje i ten! Jen se vyšlehá metličkou a hotovo," radí Hruška, kterého jsme potkali na křtu nového kalendáře playmate Báry Mottlové. 

Unikátní vaječňák Ládi Hrušky

Těšíte se na Vánoce?

Moc! Užívám si jich plnými doušky, se vším všudy, a dokonce několikrát za sebou, protože čtvrt roku dopředu prožívám televizní Vánoce - předtáčíme vánoční recepty už začátkem podzimu, takže jsem naladěný tři měsíce dopředu. Rád si užívám také rozsvěcení stromečků, svařáky a tak podobně.

A co rodina?

Celé to vrcholí doma. Vánoce s rodinou jsou nejvíc, na ty se těším. Prosinec je jediný měsíc v roce, kdy si to užívám. Jím, co hrdlo ráčí, a dokonce si dám i vinnou klobásu a řízek s bramborovým salátem. Takže já se celý rok těším, až zahřeším a užiju si Vánoce, protože od ledna mám každoročně nastavený přísný půst a detox - bez alkoholu.

Super, takže máte suchý leden i únor?

Ne, ne. Já mám v únoru narozeniny, takže jsem si to přeložil a mám jen suchý leden. Ale je to tak lepší, protože člověk z toho Silvestra hned najede do detoxu a má čistou hlavu už druhý den.

Jaký je váš osvědčený vánoční recept?

Já dělám doma svařák a vaječňák, my si vystačíme s málem. Na ten vaječňák mám navíc osvědčený recept, protože jsem přišel na to, že ho můžeme udělat i bez vajec.

Tak to nám ale prozraďte, jak na to!

Jasně. Použijete placatku rumu, ta je základ, tři vajíčka, respektive pouze žloutky, nebo si místo vajec připravíte pudink. Klasicky z půllitru mléka uděláte vanilkový pudink s vanilkovým cukrem a necháte jej vychladnout. Jsou to dvě verze. Pudink vyšleháte s jedním salkem a přidáte placatku rumu, nebo vyšleháte vajíčka se salkem a přidáte rum. Opravdu to chutná podobně, jen v jednom nejsou vejce. Když to chcete ještě vychytat, což se mi povedlo, tak připravíte ten pudink bez vaření - ano, existuje i ten! Jen se vyšlehá metličkou a hotovo.

Když chci mít vychytaný mandlový vaječňák, tak použiji pudink mandlový. Hlavně nezapomenout na ten rum, aby se to konzervovalo a nezkazilo. On se popravdě asi nezkazí, minimálně v naší lednici se dlouho neohřeje.

Jde udělat i vaječňák pro děti?

No jasně, použije se rumová tresť nebo mandlové aroma. Ten rum tam být nemusí, může se přidat více mléka.

Láďa Hruška a ženy

Dnes křtíme kalendář Báry Mottlové. Jak to s ní máte? Je to bezpochyby krásná žena.

Bára je krásná žena a známe se roky. Já nejsem krásný muž, ale mám tu čest, že budu křtít krásný kalendář, který má navíc charitativní podtext. Když můžu, tak rád pomůžu na všech frontách. Těším se, že kalendář prospěje dobré věci a já k tomu přispěju.

Který typ ženy vás nenechá chladným? Jsou to něžné princezny, nebo dominy v latexu?

Já to tak nemám. Žena mě musí zaujmout smyslem pro humor a bezprostředností. Já jsem také bezprostřední člověk. Může se zdát, že jsem ve společnosti uťáplý, ale já se potom rozkoukám. Nemám rád přetvářku. U mě nerozhoduje, jak žena na první pohled vypadá, nebo jak je hezky namalovaná, jestli jí sako sedí k halence. Já se také oblékám podle toho, co mám doma čistého. Sexappeal zkřížený s humorem je pro mě top. Ale to bychom toho zase chtěli hodně. Takže bezprostřednost a smysl pro humor, protože ten u mě hraje hlavní roli.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články