Láska z Titaniku: Režisér James Cameron se s manželkou Suzy Amis poznal na natáčení, mají spolu 3 děti

James Cameron a jeho pátá manželka Suzy Amis: Poznali se na natáčení Titaniku, on byl tehdy ještě ženatý
Zdroj: Profimedia
Suzy Amis si v Titaniku (1997) zahrála Lizzy, vnučku Rose, která prožila velkou romanci na lodi odsouzené k zániku.Starší verzi Rose hraje Gloria Stuart, která za tuto roli získala nominaci na Oscara.Suzy Amis se na natáčení Titaniku dala dohromady s režisérem Jamesem Cameronem.James Cameron a Suzy Amis tvoří pár už čtvrt století. Na snímku z roku 1999 mají ještě krátce před svatbou.+ 4 fotky+ 5 fotek

James Cameron režíroval nejen dva díly Avatara, ale také Titanic. Právě na natáčení příběhu nejslavnější lodi všech dob poznal svou pátou manželku Suzy Amis, se kterou žije dodnes. Jaké je tajemství jejich dlouhého vztahu?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 02. 2023 11:00

Herečka Suzy Amis Cameron si v Titanicu zahrála postavu Elizabeth Calvert, pravnučku Rose. Poté se již objevila jen v několika filmech. Po boku Camerona "sekla" s herectvím a vrhla se na aktivismus a různé iniciativy.

Tajemství dlouhotrvajícího vztahu Jamese Camerona

James a Suzy se vzali v roce 2000. Brzy se i slavný režisér začal angažovat v ekologických a vzdělávacích projektech. Tkví snad tajemství receptu na spokojené manželství ve společných zájmech? James si to nemyslí. Je to prý spíše o typu ženy. Přitahují ho silné a nezávislé protějšky, které ho ale zároveň potřebují. A to mu jeho žena splnila na sto procent.

A rovněž je pro něj důležité, že mu jeho podporu a zázemí vrací. Přestože se Suzy již nekoupe v záři reflektorů, vždy svého manžela doprovází na různé hollywoodské akce. Naposledy se spolu objevili premiéře očekáváného pokračování Avatara v prosinci minulého roku.

Kdo je Suzy Amis?

Suzy se narodila 5. ledna 1962 v Oklahomě do početné rodiny. Rodiče jí vždy kladli na srdce, že musí pít hodně mléka, aby měla silné kosti. Také by se neměla vyhýbat bramborám a masu. Zelenina se v jejich jídlech objevovala jen velmi málo. Nyní se z ní ale stal pravý opak rodičů. Je veganka. Neholdovala moc ani kostelu. Přítomnost něčeho většího, než jsme my, pociťuje pouze venku v přírodě.

Stejně jako její manžel, i ona zazářila v továrně na sny. Byla úspěšnou modelkou a chvíli i herečkou. Mezi její nejslavnější role patří bezesporu ta v Titanicu. Kromě toho se objevila třeba v kriminálce Obvyklí podezřelí (1995). Krátce po svatbě s Jamesem Cameronem však rozjetou kariéru opustila.

Osudové setkání Jamese Camerona a Suzy Amis

Jak již bylo uvedeno, oba se setkali během natáčení Titaniku. V té době měl režisér vztah s herečkou Lindou Hamilton, se kterou natočil dva díly série Terminátor. Rozvedli se v roce 1999. Už rok po svatbě se Suzy se Jamesovi narodila dcera Claire. Později se k ní připojili Quinn a Elizabeth Rose. V roce 2020 požádali o stálé opatrovnictví jednoho kamaráda jejich dětí, jehož rodiče nebyli schopni postarat se o něho.

Suzy je Jamesova pátá manželka, zatímco on jejím druhým manželem. Je zarytou ochránkyní životního prostředí a doporučuje jíst denně alespoň jedno jídlo bez masa, abychom si tím vylepšili zdraví a zlepšili stav planety. Ale to není ještě vše. V roce 2009 založila iniciativu Red Carpet Green Dress na podporu udržitelné módy na červeném koberci, v čemž ji podporuje třeba i Emma Roberts.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: James Cameron

People.com: Who Is James Cameron's Wife? All About Suzy Amis Cameron

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články