Legendární televizní hlasatelky jsou i po sedmdesátce šik: Tomsová přísahá na sádlo, Burešová odmítá plastiky

Legendární televizní hlasatelky jsou i po sedmdesátce šik: Tomsová přísahá na sádlo, Burešová odmítá plastiky
Zdroj: Herminapress
Čtvrtou knihu Marii Tomsové pokřtili její blízcí přátelé a kolegové, zleva Petra Černocká, Saskia Burešová a Alexander Hemala.Saskia Burešová, Alexander Hemala a Marie TomsováSaskii Burešovou pojí s Marií Tomsovou dlouholeté přátelství.Marie Tomsová oslavila loni 70. narozeniny.+ 16 fotek+ 17 fotek

Televizní hlasatelka Marie Tomsová (70) přizvala na křest své čtvrté knihy nejvěrnější přátele z branže - Alexandra Hemalu (70), Petru Černockou (73) a Saskii Burešovou (76). Posvítili jsme si na to, jak o sebe vitální hlasatelky, kterým byste sedmdesátku určitě nehádali, vlastně pečují. Tomsová například používá místo drahých krémů vyškvařené sádlo.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 03. 2023 08:00

Na dobu své největší slávy, kdy kralovaly televizní obrazovce, dodnes rády vzpomínají všechny hvězdy začátků vysílání. Byly jsme docela opečovávané, šili nám šaty, měly jsme maskérky a kostymérky a dá se říct, že jsme svým způsobem i udávaly tón v módě. Mně třeba přišel jednou dopis: ,Včera jste měla takový krásný svetr, vy už ho podruhé vzít nemůžete, mohla byste mi ho poslat?' Nebo po nás chtěly divačky třeba jen střihy," pobavila v rozhovoru historkou Marie Tomsová, která by svým módním stylem mohla trendy udávat i dnes. Posoudit to můžete v naší velké fotogalerii.

Marie Tomsová denně cvičí a sází na sádlo

V červnu loňského roku oslavila legendární televizní hlasatelka 70. narozeniny„Mám štěstí, že mám stále ještě maminku, takže jsem pořád dítě,“ pochlubila se Blesku. Její maminka Marie Baťková se těší věku 94 let. Právě po ní Tomsová evidentně podědila dobré geny.

Nejlepší na pleť je vepřové sádlo, které si sama vyškvařím. Jednou za čas ho naplácám na obličej, a to je nejlepší pleťová maska, jakou si dovedete představit," prozradila Super.cz. K tomu prý každé ráno cvičí - celých 50 let si poctivě drží jednu sestavu cviků.

Během křtu knihy Jiná už nebudu se Marie fotografům pochlubila také manželem Milošem Tomsou, uznávaným právníkem, se kterým má dva syny. Od jejich svatby uplynulo už 47 let, přesto vypadají spokojeně a manžel je na svoji podnikavou, krásnou a společenskou ženu velmi pyšný. Také Marie prý v jeho osobnosti často hledá inspiraci. Paradoxně se mu ale donedávna přezdívalo pan Columbo, jelikož svou choť příliš často do společnosti nedoprovázel.

Saskia Burešová by se řezat nenechala

Televizní hlasatelka Saskia Burešová, která své kamarádce Marii nejnovější knihu pokřtila, oslavila 70. narozeniny před šesti lety. A byť jí lidé stále podsouvají nejrůznější plastické operace, Saskia se v tomto směru manipulovat nehodlá. „Vždycky jsem říkala, že je to zbytečné, a také nechápu, proč se ženy nechávají řezat do prsou, když je v dnešní době tak rozšířená rakovina prsu," zamýšlela se na Super.cz.

Legenda pořadu Kalendárium dostává dotazy na svůj vzhled neustále, a dokonce ji to před lety přivedlo k myšlence vést s manželem kosmetický salón. Promluvila o tom v pořadu Koho čas vzal Zuzany Bubíkové: „Inspirovaly mě k tomu dopisy divaček. Stále mě chválily, já nějaký čas trpělivě odpovídala, až jsme si řekla, že to zkusím. Udělala jsem si i kurzy, kosmetický, vizážistický,“ vzpomíná Burešová, která se v civilu téměř nelíčí. Nejraději na sebe narazím rádiovku, tmavé brýle a jdu. Ani když jsem měla ten salón, jsem moc nechodila, nechtěla jsem zabírat místo zákaznicím.“

Jsou to právě brýle, které hlasatelku Saskii Burešovou tolik vystihují - a podle odborníků nevyšly nikdy z módy. „Když v roce 2000 začala móda uzoučkých malých brýlí, Saskia Burešová nosila velké obroučky, protože věděla, co jí sluší. A objevuje se s nimi dodnes,“ složil jí poklonu designér Ondřej Vicena v prestižním magazínu Forbes.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články