Leoš Noha z Okresního přeboru: Žádné problémy nemám. Jsem jen v životní etapě, kdy mám srdce v háji

Leoš Noha z Okresního přeboru: Žádné problémy nemám. Jsem jen v životní etapě, kdy mám srdce v háji
Zdroj: Herminapress
Herec Leoš Noha si slavnostní premiéru nového filmu Po čem muži touží 2 užíval.Aby také ne. Hereckou delegaci přišla do kina podpořit také dobře naladěná Tereza Kostková.Leoš Noha si v pokračování úspěšné komedie zahraje fotbalistu......a také dělníka na stavbě.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herec Leoš Noha (53), diváky milovaný Áda Větvička z Okresního přeboru, čeká na nové srdce. To jeho totiž pracuje na pouhých dvacet procent. Přesto si umělec nenechal ujít slavnostní premiéru nového filmu Rudolfa Havlíka Po čem muži touží 2. Webu Lifee.cz se svěřil, že touží hlavně po klidu a vážné zdravotní problémy si nepřipouští.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 23. 04. 2022 12:00

Herce Leoše Nohu miluje většina televizních diváků díky seriálu Okresní přebor. Není tajemstvím, že v posledních měsících řeší vleklé problémy se srdcem, které nefunguje, jak by mělo. Noha se ke svým zdravotním problémům ale staví s optimismem.

Leoš Noha: Už nejsem nejmladší ani nejzdravější

„Mám teď roztočený seriál pro Českou televizi a v létě mě tradičně čekají Letní shakespearovské slavnosti. Nic neplánuji. Hlavně bych si chtěl chvilku odpočinout. Nemůžu si dovolit divočit, už nejsem nejmladší a hlavně ani nejzdravější," smál se během našeho rozhovoru. Na první pohled není Noha v takové formě, jako před lety, kdy míval pár kilo navíc a fanoušci to milovali. Některé jeho hlášky ze seriálů dokonce zlidověly.

Že jsem zhubnul? Protože jsem musel. Na druhé straně si myslím, že mi to sluší," neodpustil si herec veselou odpověď. „Ne, já žádné problémy nemám. Jsem zkrátka v životní etapě, kdy mám srdce v háji, to je celé," krčí rameny.

Má rád klidné režiséry, kteří ho zbytečně nenervují

Jeho srdce prý pracuje na pouhých dvacet procent. Zřejmě i proto si Leoš pochvaluje kooperaci s režisérem filmu Po čem muži touží 2. „Mám rád klidné režiséry, jako je Ruda Havlík. Spolupracovali jsme spolu poprvé, ale od začátku věděl, co chce. Nemusel křičet ani zbytečně nervovat. V poslední době mám opravdu raději klid a tady byla na place pohoda," tvrdí Noha, který v pokračování veleúspěšné komedie hraje dělníka ze stavby a fotbalistu v jedné osobě.

Pochopitelně i on má problémy se ženami. „Je to pořádný macho. Chlapi, jako je on, krkají, prdí, smrdí a chlastají," referuje stručně o své roli. Na nějaké stereotypy ohledně chování žen a mužů ovšem Leoš nehraje. „Když to někomu vyhovuje, tak proč ne? Ať si každý dělá, co chce. Když si dva lidé umějí vyhovět, tak mohou krkat i prdět," hodnotí herec poměrně výstižně stav české společnosti.

Na druhé straně netrpí dojmem, že by ho režiséři a producenti škatulkovali do podobných rolí. „Nevím, zda lidé viděli třeba seriál Pustina. Role dostávám různorodé, jen si mě diváci s tím Okresním přeborem asi moc zafixovali," přemítá Noha.

Ne všude se potácím po hospodách, tvrdí Leoš Noha

Oblíbený herec nicméně připouští, že Okresní přebor byl v jeho kariéře jistým milníkem. „Je pravda, že v několika dalších seriálech jsem se neustále potácel po hospodách. Škatulka, to je to slovo!" poukazuje. V případě rolí se rozhoduje podle své aktuální životní situace. „Prostě dostanu roli a buď ty peníze potřebuji, nebo ne. Je to jednoduché. Navíc, pokud mě ta role baví, je mi vlastně jedno, co hraji. Když to člověk dělá poctivě, je to na jeho práci vidět," uzavírá Leoš Noha.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články