Lucie Benešová miluje svou rodinu: Vlastníma rukama jí staví chalupu, nezletilému synovi dovolila tetování

Herečka Lucie Benešová v rozhovoru pro Lifee.cz vypráví, jak si ona i její manžel Tomáš Matonoha zvykají na novou roli prarodičů.Lucii Benešovou jsme potkali v Café Alternatif na vernisáži obrazů Lucie Volfové (druhá zprava).Lucie Benešová umění miluje a jeden z obrazů si z vernisáže odnesla domů.Lucie Benešová je nově babičkou vnučky Melánie.+ 8 fotek+ 9 fotek

Servírka Róza ze seriálu Slunečná, herečka Lucie Benešová (48), se před nedávnem stala babičkou, když její dcera Sára (22) přivedla na svět holčičku Melánii. Rozrůstající se rodinou je herečka nadšená a jak říká v našem rozhovoru, kvůli ní se také rozhodla vlastními silami postavit chalupu v Jizerských horách.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 10. 2022 12:00

S manželem Tomášem Matonohou vychovává Lucie Benešová ještě dceru Lauru (10) a syna Štěpána (17), přičemž prvorozený syn Lucián (25) z manželství s Filipem Blažkem už se osamostatnil. S novou rolí dědečka se prý Matonoha sžil okamžitě.

Tomáš je hrozně rád, když jsou v domě děti a je jich hodně. Pro chlapy nejsou tolik zajímavá malá miminka, která jenom leží, ale jakmile začne malá běhat, tak budou určitě řádit spolu," míní sympatická blondýnka. Na to se Tomáš hodně těší a hodně to prožívá. Už by si přál také u našich dalších dětí, aby měly děti," směje se Benešová, kterou jsme zastihli na vernisáži obrazů Lucie Volfové v Cafe Alternatif v pražské Mezibranské ulici.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lucie Benešová (@lucibenesova_official)

Lucie Benešová má kreativního ducha

Na vernisáži už jste si vybrala jeden z obrazů. Čím vás zaujal?

Tím, že je laděný do zlata a béžova, na první pohled mi padnul do oka.

Vy sama máte také výtvarného ducha...

Baví mě výtvarničit, ale opravdu velmi amatérsky, takže bych se asi nepřirovnávala k malířům, ale baví mě to a je mi to blízké.

Neměla jste nikdy ambice kreslit nebo malovat?

To ano, já mám doma několik obrazů, ale hodně naivních. Maluju ráda chaloupky, andělíčky nebo kytičky.

Kam tento nový obraz umístíte? Půjde do Jizerských hor nebo k vám do baráčku?

To ještě nevím, možná půjde spíše do baráčku v Praze. Uvidíme. Když na něj koukám, jak tady visí na staré stěně, tak by se do starého interiéru také hodil. Ještě to nechám otevřené. Budu zkoušet.

Lucie Benešová o chalupě v horách

V jaké fázi je vaše stavba v Jizerských horách?

Teď děláme stěny, takže ještě je hodně času. Jdeme do výšky, zvedáme se ze základové desky a je to docela adrenalin, ale mě to baví. Není to za trest, ale budování z radosti. Mám to jako koníčka.

S příchodem zimy už děláte kolem dřeva a zazimování.

Ano, to jsme dělali hlavně se synem, protože ten také potřebuje dřevo. Jak se teď zdražila elektřina a plyn, tak jsme se rozhodli, že si zkusíme přitápět dřevem - pojedeme tak na půl. Zdroj dřeva máme právě v Jizerských horách u našeho kamaráda Kuby. Tam nabíráme dřevo ve velkém do dodávky. Nejhorší je to potom posekat a připravit.

Už máte vymyšlené, jak bude chaloupka v Jizerských horách vybavená v interiéru?

To víte, že už to mám celé v hlavě. Už se tak těším, až mě k tomu někdo pustí! Vnitřek je taková třešinka na dortu. Teď děláme ty nejtěžší věci, ale příští léto, za necelý rok, už tam vlítnu já a budu to mít ve svých rukou. Když se dělají podlahy, koupelny a kuchyň, tak to už přesně vím.

Váš dům je zařízený ve stylu Provence, je to tak?

Dá se to tak říct, ale spíš bych řekla venkovský styl ve světlých barvách.

Jizerské hory budou v jakém stylu?

Bude to opravdová roubenka. Bude tam hodně kamene, hodně starého dřeva, které teď sháním, budou tam staré cihlové podlahy a bude tam všechno to, co se hodí do Jizerských hor.

Budete chaloupku pronajímat?

Zatím nad tím nepřemýšlíme a děláme to pro rodinu. Uvidíme, kolik potom bude nebo nebude práce. Později je možné cokoli, ale teď to děláme pro sebe, abychom se tam mohli scházet. Přeci jen, když se sejde celá rodina, máme problém se někam vejít. Myslím, že tohle bude dostačující a mohli bychom zde léto a Vánoce trávit pohromadě.

Lucie Benešová je babičkou

Nedávno se vaše rodina ještě rozrostla a stala jste se babičkou. Jak si to užíváte?

Užívám, jen zatím nejsem v situaci, kdy bych měla jako správná babička více volna. Jsem sice aktivní babička, ale o to je to zase pestřejší - s námi, jako s aktivními prarodiči, toho vnučka uvidí mnohem víc. Ale máte pravdu, rozrůstáme se, a to je jeden z důvodů, proč se ta chalupa staví. Doufám, že se budeme jen hezky rozrůstat.

Budete dceři dávat rady ohledně výchovy?

Určitě ne, to nejde. Myslím, že se to nesetkává se zájmem, když starší radí mladým. Ale rady, které se týkají technických věcí, ty dávám ráda. Třeba, jak se dělají příkrmy, protože teď jsme začali přikrmovat. Jinak si myslím, že každá maminka dobře ví, jak to má dělat, a každá má svůj režim a svůj řád. Pokud jedno dítě chodí spát v sedm a druhé v jedenáct večer, tak je to v pořádku, pokud si za tím maminka stojí. Tyhle věci neřeším. Ale když si sama řekne o radu, tak vyžádaná rada je fajn. Přeci jen, děti u nás doma byly čtyři, tak už člověk malinko ví. Každé mateřství je jiné a hlavně to bude na Sáře.

Jak se s dědečkovstvím popasoval váš manžel? Neranilo to jeho mužské ego?

Ne, naopak. Tomáš je hrozně rád, když jsou v domě děti a je jich hodně. Pro chlapy nejsou tolik zajímavá malá miminka, která jenom leží, ale jakmile začne malá běhat, tak budou určitě řádit spolu. Na to se Tomáš hodně těší a hodně to prožívá. Už by si přál také u našich dalších dětí, aby měly děti.

Narozeniny syna Štěpána

Váš syn Štěpán měl nedávno narozeniny. Jak jste to oslavili?

Bylo mu 17 let. Jako každý rok jsme se sešli celá rodina. On si přál tetování, tak mu ho zaplatila naše babička, moje maminka. Má na břiše velkého pavouka a je jím nadšený.

Jste jím nadšená i vy?

My tohle neřešíme. On by si ho stejně nechal udělat. Abych zakazovala pavouka na břicho... když se mu to líbí. A on je ten pavouk hezkej! Já bych ho mít na břichu nechtěla, ale když se mu to líbí, tak mu babička udělala radost.

Související články

Další články