Markéta Konvičková o rodinném životě: Ostatní se rozváději, já se chci naopak vdávat

Zpěvačka Markéta Konvičková bydlí v rodinném domě v Třinci.Takto vypadá dětský pokoj její dcerky Amálky.Nechybí roztomilé detaily, které dětský pokoj zútulňují.Velký plyšový králík musí být miláčkem každé malé holčičky.+ 10 fotek+ 11 fotek

Zpěvačka Markéta Konvičková (28) tvoří už osm let pár s pilotem Reném Kubošem. Ještě před narozením dcery Amálky (23 měsíců) se přestěhovali do novostavby v Třinci, kde jsou jim k ruce obě babičky. Umělkyně v rozhovoru pro magazín Lifee.cz tvrdí, že právě díky funkčnímu rodinnému zázemí je schopná skloubit rodinu s kariérou.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 09. 2022 08:00

V roce 2020 oznámila zpěvačka Markéta Konvičková zásnuby, ovšem svatba zatím neproběhla. V rozhovoru pro Lifee.cz se zpěvačka zamýšlí nad tím, jaké problémy trápí dnešní mladé lidi v partnerském soužití.

„Myslím, že v dnešní době je problémem komunikace. Když spolu lidé mluví, měli by si dokázat vyhovět. Znám hodně párů ze svého okolí, které spolu přestanou mluvit," míní Markéta. Ostatní se rozvádějí, já se naopak chci vdávat," ukazuje nenápadně zásnubní prsten, který dostala od svého partnera, pilota Reného Kuboše.

Jaké faktory jsou u tebe důležité při výběru muže, se kterým chceš strávit zbytek života?

Musí umět komunikovat a usmívat se. My jsme se poznali v rádiu - on tam moderoval a já za ním přišla jako host po skončení talentové soutěže. V té době měl ještě partnerku. Když se potom rozešli, ozval se mi, protože jsme na sebe pořád mysleli. Ovšem to už jsem někoho měla já. Do třetice všeho dobrého, když jsme byli oba volní, jsme si dali rande. Je z toho krásných osm let, dům a dcera. Za dva roky oslavíme desetileté výročí a já budu slavit třicátiny. Říkala jsem mu: ,Víš o tom, že už spolu budeme třetinu mého života?'. Je to hrozné, ale zároveň krásné. Snažíme se dohnat jeho prarodiče, kteří nedávno oslavili 55. výročí. Možná se toho nedožijeme, ale fandíme si.

V médiích teď často vídáme, že se páry rozcházejí, tématem je také nevěra. Co o tom soudíš ty?

Asi nemám univerzální radu pro ostatní, ale já tvrdím, že můj vztah s partnerem je skutečně vydřený. To znamená, že spolu dlouhé hodiny otevřeně mluvíme, třeba u lahve vína. Povídáme si o věcech, které nám vadí, které nás těší nebo netěší. Nakonec se vždy dobereme nějakého řešení. Myslím, že problémem je v dnešní době komunikace. Když spolu lidé mluví, měli by si dokázat vyhovět. Znám hodně párů ze svého okolí, které spolu přestanou mluvit. Zatímco ostatní se rozvádějí, já se chci naopak vdávat!

Společně jste také vybudovali dům. Měli jste k ruce architekta, nebo jste jej celý navrhovali sami?

Byla to náhoda. Chtěli jsme stavět, měli jsme pozemek, ale nakonec vyvstala nějaká omezení, která se týkala stavby toho domu. Podmínkou byla například sedlová střecha. Proto jsme se s partnerem úplnou náhodou dostali do domu, ve kterém bydlíme dnes. Byl to jediný rozestavěný dům, který jsme viděli. Když jsme tam přišli, postavily se nám chlupy na rukou a řekli jsme si: ,Ty budeš lítat, já budu zpívat a tady budeme bydlet, jdeme do toho!'. Slovo dalo slovo a dnes jsem ráda, že tam jsme, protože máme poblíž také rodiny - já jsem z Třince, partner z Kopřivnice. Babičky jsou blízko a za to jsem moc ráda. Myslím, že vnoučata by měla mít babičky v dosahu. Občas se utrhnu, Amálku předám tatínkovi nebo babičce a jedu zpívat.

Třinec je od Prahy daleko. Jak zvládáš skloubit rodinu a kariéru?

Zvládám to už 13 let, od roku 2009, kdy jsem byla v Superstar. Bylo mi 15 let, dnes je mi 28. Zvládala jsem to celou tu dobu a zvládám to i teď. Přesto, že nejsem áčková zpěvačka, nejsem Lucie Bílá ani Ewa Farna, tak jsem pořád v povědomí lidí a posluchačů. Tohle bych si chtěla udržet. Nemusím vyhrávat Slavíky nebo vyprodávat haly. Ráda bych si vybudovala právě takovou hezkou harmonii mezi rodinou a kariérou. Vždycky je něco na úkor něčeho - kdybych šla po kariéře, tak možná nemám tak šťastný rodinný život. Mám příjemnou harmonii a za to jsem ráda.

Související články

Další články