Martina Hudečková ukázala, jak bydlí: Byt na Vinohradech je plný vzpomínek na milovaného chotě Juraje Herze

Martina Hudečková ukázala, jak bydlí: Byt na Vinohradech je plný vzpomínek na milovaného chotě Juraje Herze
Zdroj: Profimedia
Herečka Martina Hudečková si byt na pražských Vinohradech pochvaluje kvůli panoramatickému výhledu.Na balkónu herečka pěstuje především muškáty.Ráda zde také sama tráví čas.V této kuchyně připravuje Martina Hudečková lahodné pohoštění nejen pro návštěvy.+ 12 fotek+ 13 fotek

Herečka Martina Hudečková (59) opustila po smrti svého milovaného chotě, režiséra Juraje Herze, byt na pražských Vinohradech. Přesunula se ale o pouhých 60 metrů dál. Jak se jí v novém bytě daří a co připravuje návštěvám? V rozhovoru pro Lifee.cz Martina také připustila, že v šatní skříni možná ještě najdeme její maturitní šaty.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 02. 2023 08:00

V březnu to budou čtyři roky, co herečka Martina Hudečková bydlí v bytě na pražských Vinohradech. Lokalita je to sice populární, ale pro umělkyni bylo v otázce koupě zásadní něco jiného. „Mám tento byt prostě ráda. Ale kvůli čemu jsem ho koupila, to vím naprosto přesně! Bylo to kvůli balkónu s vyhlídkou do dálky," poukazuje na přednosti prostorného balkónku, kde pěstuje muškáty.

S Jurajem Herzem žila Martina Hudečková jen o 60 m dál

„Předtím jsem bydlela s Jurajem devět let ve Slavíkově ulici, takže Vinohrady pro mě nebyly novinka, jen jsem se posunula o šedesát metrů dál. Vlastně to bylo legrační," vzpomíná herečka na okolnosti, které ji ke stěhování přiměly. Úmrtí milovaného partnera je pro ni dodnes bolavým tématem. V novém bytě se proto zrcadlí její život s legendárním filmařem.

Martina Hudečková ráda shromažďuje předměty a suvenýry

„Vzala jsem si s sebou téměř všechno! Já jsem velký věcař. Své věci miluju a shromažďuji je celý život, takže se jich potom jen tak nevzdám. V mém bytě je to předmět na předmět, obraz na obrázek. Je plný vzpomínek na mého Juraje. Na každou věc, na kterou se podívám, sošku, obrázek, mám zvláštní osobitou vzpomínku," vypráví herečka a poukazuje například na skleněný kvádr, který si s Jurajem přivezla z Thajska. Zvláštní technikou jsou v něm oba zvěčnění. „Je to taková vzpomínka z dovolené, suvenýr. My si vždycky něco přivezli, nějakou drobnost, u které jsme potom vzpomínali," líčí Martina Hudečková.

Návštěvy láká herečka na kachničku nebo čínu

Když přijde návštěva, herečka dobře ví, jak ji pohostit. „Když už vařím, tak ráda. Jsem velký milovník masa, takže návštěvy většinou pohostím něčím na tento způsob. Třeba dělám kachničku nebo čínu, ale mám ráda také přírodní biftek v pravém slova smyslu, tak jak má být," pochvaluje si.

Ve skříni Martiny Hudečkové dodnes visí maturitní šaty

V bytě má herečka také poměrně objemný šatník, který by podle jejích slov potřeboval zásah stylistyShromažďuji všechno - vzpomínky, knihy, obrazy, sošky a svícny. A shromažďuji také pochopitelně šaty. Strašně ráda bych se řídila pravidlem, že co si žena za rok nevezme na sebe, to má odložit. To se mě ale vůbec netýká," směje se herečka s humorem sobě vlastním.

A hned přidává příklad. „Myslím, že kdybych zalovila v útrobách obrovské šatní skříně, možná bych tam ještě našla své maturitní šaty. Ne, že by mi ještě padly - to ne, maximálně rukavička. Mám tam veliké poklady, protože se jich nedokážu zříct. Můj šatník by potřeboval doslova tajfun, aby jím proletěl!" uzavírá Martina Hudečková.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články