Michael Schumacher: Je jiný, ale je s námi, říká 8 let po osudové nehodě jeho manželka Corinna

Michael Schumacher: Je jiný, ale je s námi, říká 8 let po osudové nehodě jeho manželka Corinna
Zdroj: Profimedia
Německý rodák Michael Schumacher je sedminásobný mistr světa formule 1. V průběhu dvě dekády trvající kariéry stihl 306 startů. Michael Schumacher začal profi kariéru v roce 1991. Záběr pochází z jednoho z jeho prvních závodů a uprostřed je šéf formule 1 Bernie Ecclestone. Michaelův bratr Ralf Schumacher byl také pilotem formule 1, byť jezdil jenom deset let. Není bez zajímavosti, že i Ralfův syn David závodí, ale na formuli 3.V roce 1995 se Michael Schumacher ženil podruhé. S Corinnou mají dvě děti - Ginu a Micka.+ 3 fotky+ 4 fotky

Michael Schumacher patří dodnes mezi nejúspěšnější závodníky formule 1. Po ukončení kariéry mu další plány překazil vážný úraz na lyžích, ke kterému došlo 29. prosince 2013. Od té doby je Michael Schumacher upoután na lůžko a na veřejnosti se neobjevuje.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 29. 12. 2021 08:30

Na Netflixu se nedávno objevil dokument s prostým názvem Schumacher. Corinna, manželka slavného závodníka Michaela Schumachera, a jejich děti Gina a Mick v něm emotivně mluví o svém otci, jehož zdraví a plány uťala v roce 2013 vážná nehoda.

Corinna Schumacher o svém manželovi Michaelovi

Je naprosto jasné, že mi Michael chybí každý den. A nejen mě. Dětem, rodině, jeho otci a všem, kdo jsou kolem něj... Chybí všem," říká Corinna Schumacher. Na sobě má černý rolák, který kontrastuje s její světlou tváří a očima rudými od slz.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený KEEP FIGHTING SCHUMI (@schumi_jo)

Je to vlastně poprvé, co se vyjadřuje ke zdravotnímu stavu svého manžela Michaela. Nečiní tak úplně otevřeně, ale mezi řádky lze něco vysledovat. Působí to stejně mrazivě jako novinové zprávy z 29. prosince 2013, kdy měl Michael Schumacher nehodu při lyžování v alpském Méribelu a s vážným zraněním hlavy jej vrtulník transportoval do nemocnice.

Přešlo dlouhých a těžkých osm let a jak Corinna, tak její dvě děti, čtyřiadvacetiletá Gina a dvaadvacetiletý Mick, dnes mluví o svém otci trochu otevřeněji. Jsme spolu, žijeme spolu. Děláme terapie a všechno pro to, aby se Michael měl lépe a cítil, že rodina drží pohromadě," vysvětluje Corinna.

Michael Schumacher - život po havárii

Nikdy jsem neobviňovala Boha z toho, co se stalo. Byla to prostě smůla. Větší smůlu v životě mít nemůžete," dodává Corinna a vzpomíná si na jednu situaci krátce před nehodou. Michael jí říkal, že sníh v malém lyžařském středisku Méribel ve francouzských Alpách není ideální. Navrhoval proto, aby si zaletěli do Dubaje a skočili s padákem. Nelze nemyslet na to, co kdyby se tehdy rozhodli jinak. Jak by vypadal jejich život?

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Gina Schumacher (@gina_schumacher)

Kdysi jim patřil celý svět, dnes je středobodem jejich vesmíru vila s vysokými zdmi v městečku Gland na břehu Ženevského jezera. Zde je celá rodina pohromadě i s Michaelem. „Je to trochu nespravedlivé. Myslím, že táta a já bychom si teď rozuměli a měli bychom si o čem povídat," říká Mick, který se vydal v otcových šlépějích a jezdí za americký tým Haas ve formuli 1. Mick by se prý vzdal všeho, výměnou za to, aby mohl mluvit s tátou a žít jako ostatní rodiny.

Michael je s námi. Jiný, ale je tam," uzavírá Corinna. Je důležité, aby si i nadále mohl užívat soukromého života tak dobře, jak to jen jde. Michael nás vždy chránil, teď chráníme my jeho..."

Zdroje informací:

Netflix: Schumacher

Wikipedia.org: Michael Schumacher

Gala.de: "Wir machen alles, damit es Michael besser geht"

Jumpradio.de: Corinna Schumacher äußert sich erstmals über Michaels Unfall

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články