Moderátor Zázraků přírody má čtyři děti: Žena je díky tomu krásnější, libuje si Vladimír Kořen

Moderátor Zázraků přírody má čtyři děti: Žena je díky tomu krásnější, libuje si Vladimír Kořen
Zdroj: Herminapress
Vladimír Kořen moderuje společně s Marošem Kramárem pořad Zázraky přírody.V rozhovoru pro Lifee.cz prozradil, jaký vliv na něj má rodičovství pár let před padesátkou.Vladimír Kořen má čtyři děti.Před rokem a půl se stal otcem nejmladšího syna Vladimíra.+ 12 fotek+ 13 fotek

Moderátor oblíbeného pořadu Zázraky přírody Vladimír Kořen (48) je čtyřnásobným otcem. Nejmladší syn Vladimír přišel na svět teprve před rokem a půl a jak moderátor sdělil magazínu Lifee.cz, mají děti zázračnou schopnost dělat své maminky krásnějšími. Všem ženám by proto potomky doporučil, a klidně i v pozdějším věku.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 11. 2022 12:00

Moderátor Zázraků přírody Vladimír Kořen je biologií skutečně fascinován. A těší se zejména na díl, který se bude věnovat zázrakům stvoření. Ten diváci České televize uvidí v poslední den roku, na Silvestra.

S přibývajícím počtem dětí je prý moderátor klidnější a klidnější. „U naší první dcery Majdalenky jsme měli od paní doktorky doporučené kojení každé čtyři hodiny. Dokonce jsme ji kvůli tomu i budili a vychovali jsme si takového tygříka. Vidí příležitost a jde za ní," popisuje v našem rozhovoru Vladimír Kořen, který má vedle Magdalény ještě druhou dceru Karolínu, syna Václava a již zmíněného benjamínka Vladimíra.

Co pro Vladimíra Kořena připravili kolegové

Pořad Zázraky přírody čeká na konci roku speciální díl. Můžete nám k němu říct něco víc?

Na Silvestra nesmí Zázraky přírody nikdy chybět. Snažíme se, abychom diváky pobavili souhrnem toho, co se u nás za celý rok událo, ale máme také nějaké nové pokusy, které mají za úkol pobavit a zahájit ten slavnostní silvestrovský večer.

Co nás tedy letos čeká?

Máme tam jeden pokus, který tak úplně nevyšel. Dramaturgyně ale nakonec rozhodla, že to zkrátka musí jít ven.

Teď jste trochu tajemný. O co jde?

Nebyl to žádný velký výbuch, ale trošku se to nepovedlo. Radost a humor jsou mnohdy spojené s určitou škodolibostí, když se člověk o něco snaží a vůbec mu to nejde. Kolegové mě v tomto pořadu rádi trápí, proto na mě nastražili 1500 pastiček na myši a já musel ukázat, že jsem opravdu odvážný Kořen a nějak se s tím vypořádat. Trošku to bolelo, ale přežil jsem. Chceme ukázat i to, že strach má někdy velké oči a člověk by měl nejprve situaci poznat, a teprve pak mít očekávání, která by jej svazovala.

V jakém smyslu na vás kolegové ty pastičky nalíčili?

Lehnul jsem si do nich a byl to vcelku nekompromisní souboj, protože to se rozjede jako domino.

Vladimír Kořen o zázraku stvoření

Co dalšího nás ve svátečních Zázracích přírody čeká?

Budeme se také věnovat rozmnožování a lásce, protože největším zázrakem je zázrak stvoření. Ve  zvířecí říši to nebývá úplně jednoduchá záležitost. Pozvali jsme si k tomu významné hosty, mezi kterými jsou Jiří Bartoška, Bob Klepl, Jana Švandová a tenistka Petra Kvitová.

Téma zrození je nosné samo o sobě. Vy máte čtyři děti. Jak jim to vysvětlujete?

Jsem zároveň také učitelem na základní škole a v 8. třídě učím přírodopis, kde musím téma rozmnožování vyřešit skutečně se vším všudy.

Takže to berete čistě biologicky?

To přeci nelze brát jen biologicky. Je to o souznění vztahů a je nutné to vysvětlit tak, aby to děti přijaly jako přirozenou součást svého života. Je to věc, která je v životě jedna z nejkrásnějších a nejsmysluplnějších. Jak pravil Platón, tvoření krásna se zrozením souvisí. Je to o určité decentnosti a také přesnosti. Sám se připravuji, jak to budu dětem ve škole vyprávět. Zázraky přírody mi to teď s příklady na zvířátkách trochu ulehčí. Trochu jsme vycházeli ze vtipu, který tam pronesl pan Kňažko.

Co hezkého říkal?

Přemítal nad tím, jak to dělají ježci. On řekl, že opatrně. Je to hezké, ale jak to dělají doopravdy, to divákům ukážeme na Silvestra.

Na své děti doma aplikujete podobné učitelské metody?

Starší děti mi odrostly dříve, než jsem se stal učitelem. Má děvčata už v tomto smyslu prošla určitou praktickou zkušeností. Ale snažím se o tom mluvit otevřeně a Zázraky přírody mi v tom pomáhají s jistou názorností. Je to těžká disciplína. Nedávno se nám narodil nejmladší syn Vladimírek, kterému je 17 měsíců. Tam ještě není co vysvětlovat, ale starší děti do výchovy vtahujeme a učíme je, jak se o miminko postarat. Je to perfektní a možná je to i skvělá antikoncepce.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Vladimír Kořen (@korenvladimir)

Vladimír Kořen o svých čtyřech dětech

Máte na to s manželkou nějaký rozvrh? Jak zvládáte systematicky organizovat tak velkou rodinu?

Zrovna dnes, když jsem odcházel na tiskovou konferenci, jsem si všiml, že je mojí paní trochu úzko a že odsud musím odejít co nejdříve zpátky domů. Rád jí dávám prostor, aby měla nějaký čas sama na sebe - aby si mohla třeba odběhnout za kamarádkami. Je toho na ni hodně, to nezastírám, ale snažím se. Naštěstí je Vladimírek opravdu zlaté dítě. Jsme už starší rodiče, takže mu dáváme dostatek klidu.

V jakém smyslu?

U první dcery Majdalenky jsme měli od paní doktorky doporučené kojení každé čtyři hodiny. Dokonce jsme ji kvůli tomu i budili a vychovali jsme si takového tygříka. Vidí příležitost a jde za ní. Mnohdy by mohla být klidnější. U našeho Vládíka už toho hodně necháváme na tom, jak si sám řekne - a jsme mnohem klidnější. Je to naprosto úžasné! On se probouzí a usíná s úsměvem.

Co z toho plyne?

Dítě potřebuje nejvíc ze všeho klid. Nikdo ho nemá vyvádět z míry nebo do něčeho nutit. Manželka si to teď užívá naplno. Dokonce mají děti zázračnou schopnost ženy omladit, na to opravdu existují výzkumy.

Kdo by to měl vědět lépe než vy?

Buňky, které se uvolňují do organismu ženy během růstu dítěte, jsou schopny opravovat určité orgány. Musím říct, že na mé ženě je to vidět. Poskočila o deset let zpátky a má daleko víc energie. Na mě to bohužel nezabralo. Ale měli jsme z toho posledního miminka strach, to přiznávám.

Byl pro to nějaký speciální důvod?

Přeci jen nejsme nejmladší. Ale naštěstí to vyšlo dobře a rodinu to semklo. Dělá nám to velkou radost.

Takže byste to všem doporučil?

Záleží také na okolnostech. Manželka měla tři děti už předtím a kdyby měla mít ve svém věku první miminko, bylo by to s riziko. Za těch 20 let věda neuvěřitelně pokročila, dříve třeba plynula velká rizika z odběru plodové vody. Teď lékaři všechno důležité poznají z krve. Co by moji rodiče považovali za nemožné, je v dnešní době přirozené. Nemohu to doporučovat obecně, ale když někdo uvažuje o dětech v pozdním věku, rád bych ukázal pozitivní příklad - jde to!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články