Monika Binias Štiková (50) peče svému o čtvrt století mladšímu manželovi 12 várek vanilkových rohlíčků

Monika Binias Štiková (50) peče svému o čtvrt století mladšímu manželovi 12 várek vanilkových rohlíčků
Zdroj: Herminapress
Matka Ornelly Koktové Monika je vdaná za mladšího hokejistu Petra Biniase.Takhle letos vypadá Moniččina vánoční pohoda.Monika s Petrem po celý rok cestuje.Podívat se společně byli například ve Florencii.+ 6 fotek+ 7 fotek

Matka Ornelly Koktové Monika Binias Štiková vede v Německu spokojený život hokejové manželky po boku o čtyřiadvacet let mladšího manžela Petra (26). V rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, jak letos oslaví Vánoce, jak se jich dotýká všudypřítomné zdražování a zda vůbec plánují návrat do Česka.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 12. 2022 09:23

Monika Binias Štiková oslavila v létě padesátiny a zdá se, že je po boku mladšího hokejisty konečně šťastná. Jak nám před časem prozradila, přála by si s ním také společného potomka. Pár teď v Německu oslaví Vánoce a podle Moniky by oba hlavně chtěli, aby byly méně hektické než zbytek roku.

„Manžel miluje moje vanilkové rohlíčky, já je dělám trošku jinak - je to recept mé babičky," prozrazuje Monika, „dělám takových šest až osm druhů cukroví, ale těch vanilkových rohlíčků peču kvůli manželovi třeba dvanáct várek."

Jak letos oslavíte Vánoce?

Dosud jsme Vánoce slavili v Česku, ale letos jsme se je rozhodli strávit v Německu. Uděláme si pohodu. Já předtím v Praze točím, takže to bude hektické, a proto se těšíme na ten klid. Nechceme přejíždět a zažívat stres. Náš život je velice náročný, takže se jen těšíme, že budeme spolu a hezky v klidu.

Říkáte, že budete točit. Co vás tedy teď živí?

Já jsem typická hokejová manželka, ale stále ještě dělám s klienty po Skypu koučink a k tomu jsem dostala nabídku od televize Prima, takže budu před Vánoci natáčet.

Pečete vánoční cukroví?

Rozhodně peču. Manžel miluje moje vanilkové rohlíčky, já je dělám trošku jinak - je to recept mé babičky. Obaluji je ve vanilkovém cukru, obaluji, ne cukruji. Je to hrozně dobré. Dělám takových šest až osm druhů cukroví, ale těch vanilkových rohlíčků peču kvůli manželovi třeba dvanáct várek.

Jak to máte s manželem s dárky? Máte na ně nějaké, třeba finanční, limity?

Je to naprosto bez limitů. My si děláme radost po celý rok, a co se nám líbí, to si pořídíme. A na ty Vánoce? Co kdo chce. Manžel miluje hodinky a sbírá je, tak letos asi dostane nějaké další. Já mám ráda módu, parfémy, kosmetiku nebo něco zlatého. Musím jít do krámu, a buď se mi to líbí, nebo ne.

Co byste v příštím roce rádi zlepšili?

Určitě si přejeme, aby byl příští rok méně hektický a abychom na sebe měli více času a mohli častěji relaxovat.

V Česku aktuálně hodně řešíme zdražování. Jak jste na tom v Německu?

Tady to není tak brutální jako u vás, ani s těmi energiemi. To, co si dovolí politici v Česku, tady neexistuje. Ale ano, všechno je samozřejmě dražší, i potraviny. Náklady se zvýší třeba o 100 eur měsíčně, když si chcete zachovat stejný standard, což my chceme, když to jde. Ale někdo tu možnost prostě nemá, a to hlavně důchodci, sociálně slabší a samoživitelky, tam je to brutální. To není fráze - kapitalismus je jedna z nejdrsnějších disciplín v životě. Pár vyvolených se má samozřejmě velice dobře, ale pro většinu lidí je to hodně o stresu. Můžeme mít všechno - krásné oblečení, jezdit po světě, jsou otevřené hranice, jíst šneky a lososy. Ale většina lidí na to nemá. Když tohle chceme, musíme být hodně šikovní a chytří. Jsou velice hodní lidé, kteří na to intelektem nestačí, a ti to prostě odnášejí. To je hnus.

Plánujete se do Česka někdy vrátit?

Ne, to vůbec. Manželovi se tady velice daří, dokonce přestoupil do Hannover Indians, což je velice prestižní německý hokejový klub. Takže nějaký návrat nepřipadá v úvahu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články