Nejcharismatičtější vousáči Česka: Petr Pavel, Jiří Bartoška, Pokáč i Jiří Dvořák okouzlují dámy zarostlou tváří

Atraktivní muži s vousem: Petr Pavel, Jiří Bartoška, Richard Krajčo i Jiří Dvořák vypadají lépe zarostlí
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Prezident Petr Pavel udělal dojem na svoji ženu právě díky kníru, který v mládí nosil. Později si nechal zarůst celou tvář, ale na charismatu mu to rozhodně neubralo.Herec Jiří Bartoška se zotavil z rakoviny mízních uzlin a tvář mu opět zdobí slušivé strniště.Výkonný ředitel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Kryštof Mucha a jeho pestrobarevný plnovous.Herec Roman Zach si vousy v roce 2019 oholil a mnoho fanynek zaplakalo, jak zestárnul. Teď vypadá zase skvěle!+ 11 fotek+ 12 fotek

Vybrali jsme pro vás 15 známých českých mužů, kterým sluší vousy a žiletka by jejich tváři rozhodně dobrou službu neudělala. Jiří Bartoška (75) překonal rakovinu a tvář si nechal kompletně zarůst, do prezidenta Petra Pavla (61) se zase díky pěstěnému kníru zamilovala manželka Eva (58). Věděli jste, že muži s vousem jsou podle vědců pro ženy atraktivnější?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 03. 2023 08:00

Výzkum australské psycholožky Tessy R. Clarkson z roku 2020 potvrdil, že ženy považují muže s vousy za atraktivnější a dominantnější, a to jak společensky, tak fyzicky. Podle Psychology Today na to někteří pánové přijdou velmi rychle a z porostu na tváři udělají svoji přednost.

„Kouzlo vousů spočívá v tom, že pokud nefungují, mohou je muži snadno a rychle dát pryč. Vousáči jsou doslova jedno oholení od toho, aby kompletně změnili svůj vzhled. Ale mnozí se rozhodnou, že to neudělají, a namísto toho těží ze skutečnosti, že podle výzkumu jsou vousy in," komentuje odborný web. Ostatně, to je podle všeho také případ patnáctky našich známých vousáčů.

Petr Pavel vousem učaroval své ženě

„V roce 1985 jsem začínala v Prostějově, on tam už pracoval. Oba jsme bydleli na posádkové ubytovně, takže jsme se normálně potkávali a míjeli. Možná je to legrační, ale čím mě zaujal, tak svým zjevem až s knírem. Tenkrát černým. Trochu mi tím připomínal tátu,“ zavzpomínala Eva Pavlová pro Magazín DNES. Netušila ještě, že si současný český prezident později nechá zarůst celou tvář a sněhobílým vousem učaruje spoustě žen v republice.

Jiřímu Bartoškovi vousy "na stará kolena" sluší

V roce 2014 bojoval šéf karlovarského filmového festivalu s rakovinou mízních uzlin. Do společnosti tenkrát chodit nepřestal, byť mu vypadaly vlasy i vousy. Ovšem poté, co léčba zabrala, začal se Bartoška znovu naplno věnovat práci a ve filmu Teorie tygra už diváky překvapil sexy prošedivělým vousem i vlasy. Nutno podotknout, že Bartoška vypadá snad lépe než před nemocí a vous na bradě mu na charismatu ještě přidává.

Jiřího Dvořáka motivoval k porostu tváře Filip Renč

Bartoškův kolega, herec Jiří Dvořák, dlouho patřil mezi muže, kteří vousy odmítali. Změnil to až režisér Filip Renč, který s Dvořákem natáčel seriál Hlava Medúzy. „Moje role má zásadní rys, ke kterému mě donutil režisér. Naposledy jsem takové vousy měl v devatenácti letech. Uvidíme, jak se to odrazí na charakteru před kamerou i mimo ni,“ vtipkoval herec podle Deníku. Vous si už na tváři ponechal a sluší mu to víc, než kdy předtím.

Richard Krajčo vyděsil fanoušky oholenou tváří

Málokdo si bez vousů dokáže představit frontmana kapely Kryštof Richarda Krajča. Ani sám se bez vousů dlouho neviděl, proto se v roce 2021 rozhodl vyzkoušet mobilní aplikaci, která ho vousů zbaví. Velkých ovací se mu ovšem na sociálních sítích nedostalo. „Tak jsem to konečně taky vyzkoušel. A vím jedno: Už NIKDY!!! Ale dobrý fór," uvedl zpěvák a textař.

„Ty jsi ženská!!" děsili se někteří fanoušci. „Nemám ráda fousatý, ale Richardovi to prostě bez vousů nesluší... Není to on," píše další. Našly se ovšem i komentáře, podle kterých vypadá Richard mladší. No, posuďte sami.

Těm, kteří celou legrácku nepochopili, to musel Richard ještě dlouho vysvětlovat. Nejsem oholený... to udělala ta aplikace!" bránil se. Vousy tedy zůstávají jeho poznávacím znamením a vypadá to, že časem bude mít vous podobně prošedivělý jako Bartoška. Zrovna dneska jsem si všiml, že mi ve vousech rostou tři šediny. Když jsem to sdělil Karin, řekla, že už je tam mám dlouho a že jsem si toho jen nevšiml," připustil před třemi lety pro Novinky.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články