Největší hvězdy z historie Karlových Varů: Sympaťák Richard Gere i šestnáctiletá Scarlett Johansson

Největší hvězdy z historie Karlových Varů: Sympaťák Richard Gere i šestnáctiletá Scarlett Johansson
Zdroj: Jan Handrejch/Právo/Profimedia

Filmový festival v Karlových Varech si na svůj letošní 55. ročník pozval světové hvězdy jako Johnny Depp, Michael Caine nebo Ethan Hawke. Jaké celebrity jej navštívily v minulých letech?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 25. 08. 2021 17:30

Posledních 30 let je festival v Karlových Varech nejen přehlídkou filmů, ale také velkých hvězd. Může za to i jeho věhlas. Řadí se totiž do kategorie A, tudíž patří po bok akcí v Cannes, Berlíně nebo Benátkách.

Leonardo DiCaprio a Scarlett Johansson v Karlových Varech

Mezi první velké hvězdy, i když tehdy to vlastně byl "jenom" slibný mladý muž, patří třeba Leonardo DiCaprio. Do Karlových Varů dorazil usměvavý devatenáctiletý herec s nominací na Oscara za snímek Co žere Gilberta Grapea. Až tři roky poté z něj Titanic udělal globální hvězdu a tvář, která zdobila titulní stránky předních světových médií a každý dívčí pokojíček.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Movie goals (@movie.goals)

Ještě větší kontrast ale byl patrný v roce 2001, kdy se snímkem Příznačný svět dorazily tehdy už slavná Thora Birch a nenápadná, šestnáctiletá Scarlett Johansson. Ta Scarlett Johansson, která dnes patří mezi nejslavnější a, díky komiksovým filmům od Marvelu, také mezi nejlépe placené herečky.

Jenže v roce 2001 tomu bylo zcela jinak. I díky "nezájmu" měla tehdy Scarlett Johansson spoustu času na festival a fotograf Tono Stano s ní mohl v klidu pořídit i výtečný záběr, který vidíte nahoře.

Richard Gere a ti druzí

Když pak dojde na návštěvy těžkých vah, tedy jmen, která jsou už etablovaná a ne přehlížená, jako byla svého času mladinká Scarlett Johansson, je seznam návštěv Karlových Varů skutečně impozantní. Gregory Peck, Michael Douglas, Morgan Freeman, Robert Redford, Sharon Stone, Danny De Vito, Susan Sarandon a Julianne Moore jsou jenom zlomkem hvězd, které se prošly po červeném koberci.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Marek Mičke (@filmove_policko)

Byť jsou to velké hvězdy, na které se upírá pozornost celého světa, a tudíž žijí pod ohromným tlakem, obvykle jsou v Karlových Varech v dobré náladě. Třeba Richard Gere, který na festival dorazil v roce 2005, podle Hospodářských novin vtipkoval třeba o tom, že ho nikdy nenapadlo, že v České republice může být vedro jako v tropech. Pohoštění na tiskové konferenci, zelený čaj oříšky a mísu s ovocem, hned nabízel a chtěl se dělit s ostatními.

A když došlo na projekci Pretty Woman před 6700 diváky v přeplněném letním kině, Richard Gere si fascinovaně točil publikum s tím, že tyto záběry pošle Julii Roberts, „aby věděla, o co přišla". Ta ale zatím do Karlových Varů nedorazila...

Zdroje informací: 

Kviff.com: Hvězdy ve Varech

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články