10 celebrit s brýlemi: Královnou je Jana Plodková, Gabriela Partyšová se za ně styděla

10 celebrit s brýlemi: Královnou je Jana Plodková, Gabriela Partyšová se za ně styděla
Zdroj: Herminapress
Brýle jsou nesmrtelnou součástí image herečky Dany Morávkové. Většina televizních diváků si ji právě takto pamatuje ze seriálu Rodinná pouta.Herečka Jana Plodková žije se známým optikem Filipem Žilkou. Brýlí má proto pěknou zásobu a s oblibou v nich chodí do společnosti.S obroučkami si Jana Plodková umí vyhrát.Také moderátorka naší talkshow Na kafeečko Miluše Bittnerová nosí dioptrické brýle. A moc jí sluší!+ 7 fotek+ 8 fotek

Doby, kdy byli lidé nosící brýle terčem posměchu, jsou zaplať pámbu dávno pryč. Z nepopulárních obrouček se stal vyhledávaný módní doplněk, který dokáže nejen skvěle osvěžit váš outfit, ale i od základu změnit image. Kterých 10 celebrit to moc dobře ví, a i proto brýle nosí?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 05. 2022 08:00

Nejpopulárnější českou fanynkou brýlí je bezesporu herečka Jana Plodková (40). Hrdinka filmu Protektor už v pubertě sbírala brýle a neváhá je ani hrdě nosit do společnosti. Jak by také ne, když je jejím partnerem vyhlášený optik Filip Žilka. Brýle sbírá také dětský herec Oliver Vyskočil (9). Každý režisér, se kterým spolupracoval, si prý k jeho osobnosti našel ty pravé.

Herečka Dana Morávková (50) zase tvrdí, že díky brýlím jsou její seriálové postavy tak autentické - třeba Andrea ze seriálu Rodinná pouta. Brýle si oblíbila také jako módní doplněk a přednost dává obroučkám, které evokují kočičí oči.

Světlana Nálepková jako Harry Potter

Trošku jinou představu má o brýlích herečka Světlana Nálepková (61)„Vždy jsem měla oči jako ostříž, dokud nepřišla kolem pětačtyřicítky stařecká vetchozrakost. Byly mi předepsány brýle na blízko a před rokem už také brýle do auta. Plánuji je nosit s příchodem soumraku, kdy hůře vidím," vysvětluje oblíbená herečka. Na těch brýlích na blízko už jsem bohužel závislá a musím říct, že mě to trochu obtěžuje. S každou návštěvou očaře mi navíc stoupají dioptrie," přiznala umělkyně.

Na které obroučky si Světlana potrpí? „Jsem velký staromilec. Mám ráda retro tvary, ke kterým se neustále vracím. Pokud to mám přiblížit, tak tvarově podobné těm, které nosí Harry Potter. Zkrátka kulaté," přibližuje Nálepková. „Svoji kolekci retro brýlí má také můj oblíbený francouzský herec Jean Reno. Naštěstí je teď začaly vyrábět také levnější firmy," dodává herečka s úsměvem.

Gabriela Partyšová se za brýle styděla

Moderátorka Gabriela Partyšová dokonce brýlím přizpůsobuje styl líčení. Potrpí si například na kouřové stíny, zatímco barvu rtěnky upozaďuje. Ani pro ni nebylo lehké brýle veřejně přiznat. Dlouho jsem mlžila o tom, že vidím dobře, ale není tomu tak a i já nosím dioptrické brýle. Od osmnácti jsem krátkozraká. Zjistili mi to u očního lékaře v době, kdy jsem si dělala řidičák a neviděla jsem do dálky," přiznává moderátorka v rozhovoru pro Lifee.cz. Dlouhé roky nosím kontaktní čočky, ale doma mám několik brýlí a ráda si je beru také jako módní doplněk. Povětšinou mi ale trochu vadí, hlavně na sport, proto dávám přednost těm čočkám," ozřejmuje.

Brýle mě dělají mladší, připouští Gabriela Partyšová

Co se týče stylu obrouček, potrpí si Gabriela na barvičky. Ráda také ladím brýle se zbytkem outfitu. Za největší klasiku považuji černé obroučky. Trochu se vyhýbám hnědým podtónům, protože jsem zimní typ a víc mi sluší studenější barvy," naráží Partyšová na známý fakt, že každému sluší jiné barvy„Čím jsem starší, tím víc mám pocit, že mě brýle omlazují. Nemělo by to být spíš naopak? Mnohdy mi také brýle dodávají sexappeal a sebevědomí. Prostě něco do sebe mají," dodává.

Které další známé osobnosti už dnes bez brýlí nedají ani ránu? A kdo je v nich proklatě sexy? Podívejte se v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články