O 35 kilo lehčí Pavla Tomicová (60): Dodržuje zásadu, kterou vzal na milost i výživový mistr Petr Havlíček

O 35 kilo lehčí Pavla Tomicová (60): Dodržuje zásadu, kterou vzal na milost i výživový mistr Petr Havlíček
Zdroj: Herminapress
Oblíbená herečka Pavla Tomicová v době, kdy vážila o 35 kilogramů více.Teď diváky seriálu ZOO šokovala, když se objevila výrazně pohublá - znát jsou ztracená kila především ve tváří.V zákulisí natáčení seriálu ZOO, kde Pavla Tomicová nedávno oslavila své šedesátiny.K šedesátinám si herečka nadělila postavu snů - posuďte sami podle její úchvatné siluety letos v Karlových Varech.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Pavla Tomicová od září zhubla neskutečných 35 kilogramů. Na filmovém festivalu v Karlových Varech teď předvedla zbrusu novou postavu a prozradila, že za vším stojí jednoduchá metoda – jíst zdravě a pravidelně. Jako funkční cestu k postavě snů to považuje také Petr Havlíček, ovšem varuje před několika zdravotními riziky.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 07. 2022 14:00

Už v minulosti se oblíbená herečka Pavla Tomicová (60) kila pokoušela shodit, avšak nepříliš úspěšně. Teprve návštěva dietologa jí prozradila, že málo jí a je paradoxně podvyživená. Trápil ji tedy podobný problém jako většinu žen jejích proporcí.

„Během jedné kúry mi dietolog k mému překvapení řekl, že jsem podvyživená, což by mě ani ve snu nenapadlo. Vysvětlil mi, že hrozně špatně žiju a jím. Že žádné diety držet nemusím, ale měla bych se naopak pořádně nadlábnout,“ vysvětlovala kyprá a energická hvězda seriálu ZOO před časem portálu TV Prima.

Pavla Tomicová kila shazuje a nabírá

Výrazně zhubla také v roce 2018 díky účasti v taneční soutěži StarDance, ale krátce poté opět přibrala. Vždycky se mi povede shodit, ale pak se kila zase vrátí zpátky,“ posteskla si herečka letos na karlovarském festivalu poté, co se jí podařilo zhubnout neskutečných 35 kilogramů. Jak to dokázala? A dostaví se i tentokrát nevyžádaný jojo efekt?

„Začala jsem hubnout už dřív, ale je to vidět až teď v létě. Někdy od září to šlo pozvolna a pak rychleji. Všem říkám, že důležitá je správná a pravidelná strava,“ radí Pavla Tomicová v rozhovoru pro Blesk. „Cítím se dobře a to je pro mě to nejpodstatnější. Jsem lehčí, což je úplně úžasné,“ dodává herečka, která na filmovém festivalu prezentovala svůj nový film, který nese název A pak přišla láska.

Petr Havlíček souhlasí, ale varuje

Její metodu hubnutí považuje za přijatelnou také odborník na výživu Petr Havlíček, ačkoli varuje, že mu nedává smysl jíst pětkrát denně na sílu, jen proto, abychom dodrželi jakýsi plán. Jak ale jedním dechem dodává, jíst pravidelně je v dnešní době nezbytné – ať už je to pětkrát, třikrát nebo šestkrát. Jde totiž o správnou hladinu cukru v krvi.

„Dnes hodně pracujeme hlavou, a protože mozek jede na cukr, který my ale moc ukládat neumíme, musíme jíst častěji. A v menších porcích. To abychom se vyhnuli riziku, že vytvoříme nadbytečnou zásobu škrobu, resp. cukru, kterou v rámci svých neaktivit nemáme šanci spálit," říká výživový guru Petr Havlíček webu Vitalia.cz a nepřímo tak potvrzuje tvrzení Pavly Tomicové. Zároveň však varuje před vedlejšími dopady na naše trávení. „Nevýhodou častějšího jídla je přetěžování trávení a slinivky, protože naše tělo je zvyklé jíst méně často."

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články